Відеопрезентація "Цікаві факти про населення нашої планети

Про матеріал

Статистика — дуже корисна наука, за допомогою якої можна все підрахувати і виміряти. Тут зібрано кілька цікавих статистичних даних про населення нашої планети в цілому і окремих її регіонах. В створенні презентації використані матеріали сайту : https://mapme.club/poradi/12149-10-tsikavikh-faktiv-pro-naselennya-nashoyi-planeti.html...Перші спроби перетворити презентацію на відео.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВі ФАКТи ПРО НАСЕЛЕННЯ НАШОЇ ПЛАНЕТИhttp://mapme.club/poradi/12149-10-tsikavikh-faktiv-pro-naselennya-nashoyi-planeti.html

Номер слайду 2

Статистика — дуже корисна наука, за допомогою якої можна все підрахувати і виміряти. Тут зібрано кілька цікавих статистичних даних про населення нашої планети в цілому і окремих її регіонах.

Номер слайду 3

Скільки нас: онлайн-лічильник населення планети. На сьогоднішній день на Землі проживає більше 7,5 мільярдів чоловік, при цьому 2,7 мільярда є громадянами двох країн — Індії і Китаю. Демографічна картина світу — це набагато цікавіше, ніж просто сухі цифри, що відображають кількість населення. Вона включає в себе інформацію про національний склад, вікової структури, міграційні процеси, вікових параметрах мешканців нашої планети.

Номер слайду 4

Нас стає дуже багато. За оцінками ООН, останні 30 років збільшення населення відбувається особливо швидко. Кожні 12 років на Землі стає на 1 мільярд осіб більше. Рубіж у 8 мільярдів населення планети подолає в 2024 році.

Номер слайду 5

найшвидше зростає Населення Азії і Африки В одній тільки Індонезії, острівній державі між Індійським і Тихим океаном, проживають стільки ж людей, скільки у Франції, Німеччині, Канаді, Італії, Португалії та Австрії разом узятих — понад 260 мільйонів.

Номер слайду 6

Ще зовсім недавно, на початку XX століття, населення планети становило близько 1,6 мільярда чоловік. Через 60 років світ відзначив народження 3-мільярдного жителя Землі. А починаючи з середини 1960-х років світові лідери серйозно стурбовані проблемою перенаселення, настільки швидко почало зростати населення планети. За прогнозами фахівців, кількість жителів земної кулі до кінця XXI століття переступить межу в 11 мільярдів.

Номер слайду 7

Китай. Без коментарів …

Номер слайду 8

Так виглядає більшість поїздів в ІндіїНезважаючи на те, що населення Індії на сьогоднішній день менше, ніж в Китаї (1,348 мільярдів індусів і 1,412 китайців), вчені прогнозують, що до 2020 року Індія буде займати перше місце в світі за цим показником. Це частково пояснюється тим, що в Китаї довгий час діяли заходи по обмеженню народжуваності. Але сьогодні з-за різкого зниження частки дітей і молоді в китайському суспільстві керівництво країни прийняло рішення про скасування цих заборон.

Номер слайду 9

Сміти, Карлсони і Чи. Згідно зі статистичними даними, найпоширеніше на планеті прізвище — китайське прізвище Чи, носіями якого є більше 100 мільйонів людей по всьому світу. В іспаномовних країнах найбільше людей за прізвищем Гарсіа і Гонсалес, в загальній складності понад 20 мільйонів. В англомовних країнах найпоширенішим прізвищем є Сміт, носіїв якого нараховується більше 4 мільйонів осіб, а в Росії найбільше Смирнових — 2,5 мільйона. Але найдивовижніше — це 300 000 Карлсонів в Швеції, які складають 3% населення країни.

Номер слайду 10

Правші і лівшіУ сучасному світі близько 10% чоловіків і 8% жінок є лівшами.

Номер слайду 11

Канада — найосвіченіша. Близько 50% населення цієї країни має вищу або середньо спеціальну освіту. Далі з невеликим відривом йдуть Ізраїль (45%) і Японія (44%).

Номер слайду 12

Старість не радість. В Японії люди працюють до 70 років, у США — до 65 років, а в Росії — до 60-ти, поки, нарешті, зможуть розраховувати на пенсійні виплати. Ну а в таких країнах, як Китай, Індія і Таїланд, пенсію по досягненні похилого віку отримують лише колишні державні службовці, всім іншим доводиться сподіватися тільки на себе або своїх родичів. Схожа ситуація майже у всіх країнах Африки і в багатьох країнах з низьким рівнем життя по всьому світу.

Номер слайду 13

Сінгапурці — це китайціНаселення Сінгапуру, стрімко розвивається міста-держави, це не народ сінгапурці, а справжні китайці. Їх у цій країні понад 76%, на другому місці йдуть малайці, яких в Сінгапурі більше 13%.

Номер слайду 14

Світ переїжджає до міста. Тільки уявіть, у одному китайському місті Чунцин проживає 30 мільйонів чоловік, це більше, ніж населення Швеції, Норвегії, Фінляндії та Данії разом узятих. На сьогоднішній день кількість міських жителів планети становить 3,9 мільярда людей, а це вже більше 50% всього населення земної кулі.

Номер слайду 15

Кожен п'ятий житель Аляски — німець. Населення Аляски має багатонаціональний склад, а серед мігрантів переважають вихідці з Німеччини, яких тут близько 20% населення. У той час як сама Німеччина є бажаним місцем для життя багатьох мігрантів, самі німці теж не сидять на місці і шукають кращої долі в інших країнах світу.

Номер слайду 16

Французькі діти. На кожну корінну француженку дітородного віку доводиться в середньому 1,8 дітей. А на кожну мігрантку, що проживає у Франції, доводиться в середньому по 6 дітей.

Номер слайду 17

В Японії літні люди дуже активніА ось корінне населення Європи, навпаки, стрімко зменшується, що пов'язано з демографічним старінням населення. Цей процес призводить до збільшення частки літніх людей у порівнянні з дітьми та молоддю. Подібна проблема знайома більшості розвинених країн світу. Крім Європи, аналогічний процес спостерігається в Австралії, Канаді, США і Японії. Подібна ситуація частково згладжується стабільною кількістю трудових мігрантів, які прибувають в розвинені країни світу. На жаль, Україна не є винятком, і в нашій країні також спостерігається велика кількість людей похилого віку в порівнянні з працездатним населенням.

Номер слайду 18

За ініціативою американських дослідників був створений інформаційний проект під назвою Worldometers, в якому зібрані демографічні та деякі інші параметри по різних країнах світу. Звичайно, тут відображаються дані часто отримані шляхом моделювання і прогнозу, але в будь-якому випадку це дуже цікаво. Пропонуємо подивитися, як швидко зростає населення Землі в режимі реального часу. Worldometershttps://www.worldometers.info/uk/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попова Екатерина
    Молодець! Мені подобаються Ваші презентації.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 травня 2020
Переглядів
1233
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку