Відеопрезентація "ТУРИЗМ ЯК СКЛАДНИК НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ "

Про матеріал
Додана презентація доповнює матеріал підручника. Робимо спробу в ігровій формі пояснити важливість туризму, як виду активного відпочинку у формі подорожей (мандрівництво) або виїздів поза місце постійного перебування, поєднаних із розвагами, пізнаванням природного середовища рідного краю чи інших країн, їхніх архітектурних і мистецьких пам'яток, участю в різних заходах релігійного, культурного, спортивного, виховного чи іншого характеру.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТУРИЗМ ЯК СКЛАДНИК НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ Пригода 1

Номер слайду 2

Що таке рекреація? Рекреація – це система заходів, пов’язана з використанням вільного часу людей для їхньої оздоровчої, культурної та спортивної діяльності на спеціалізованих територіях, що розташовані поза їх постійним помешканням. Рекреація охоплює всі види відпочинку: на спортивних майданчиках, на лоні природи, у музеї, театрі, під час туристичних подорожей, відвідування національних парків, архітектурних пам’яток тощо. Однією з форм рекреації є туризм.

Номер слайду 3

Що таке туризм? Туризм, також туристика – вид активного відпочинку у формі подорожей (мандрівництво) або виїздів поза місце постійного перебування, поєднаних із розвагами, пізнаванням природного середовища рідного краю чи інших країн, їхніх архітектурних і мистецьких пам'яток, участю в різних заходах релігійного, культурного, спортивного, виховного чи іншого характеру. Туризм визнано одним із основних елементів відпочинку і важливим у суспільному, економічному і культурному аспектах фактором життя.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Види туризму

Номер слайду 6

Види туризму

Номер слайду 7

Внутрішній туризм Відбувається у межах країни постійного проживання. На нього припадає 80–90% усіх туристичних поїздок.

Номер слайду 8

Міжнародний туризм Це подорожі осіб за межі країнипостійного проживання. Близько 70% таких поїздок здійснюється з метою розваг і відпочинку. Для запобігання незаконній міграції міжнародні туристи оформлюють закордонні паспорти та візи, проходять митний, валютний і медичний контроль.

Номер слайду 9

Оздоровчий (санаторно-курортний) відпочинок має, як правило, індивідуальний характер. Курортом (від нім. kurort – місце лікування) називається природна територія, яка має певні лікувальні ресурси, що їх можнавикористати з метою лікування та профілактики певних хвороб. Залежно від напряму лікування курорти можуть бути кліматичними, бальнеологічними, або spa­-курорти (лікування мінеральними водами та грязями), морськими, гірськими та іншими. Зазвичай тривалість оздоровчого туру значно більша, ніж інших видів туризму.

Номер слайду 10

1234567891010 найкращих курортів України. Фотовікторина

Номер слайду 11

ВідповідіСхідниця. Трускавець. Миргород. Моршин. Шаян. Косино. Святогірськ. Бердянськ. Коблеве. Буковель

Номер слайду 12

Який це вид туризму?Пізнавальний

Номер слайду 13

Який це вид туризму?

Номер слайду 14

Які види водного туризму предствлені на цих фото? 12345

Номер слайду 15

Продовження буде!

pptx
До підручника
Географія 9 клас (Кобернік С. Г.,Коваленко Р. Р.)
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
1126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку