Відеоурок "Хімічні явища й ознаки, що їх супроводжують"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь про різні хімічні явища і навчитесь за певними ознаками їх впізнавати навколо себе. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 12 Хімічні явища й ознаки, що їх супроводжуютьrrrrr

Номер слайду 2

Розгляньте колаж й усно опишіть, яких змін зазнають зобра­жені на ньому тіла й речовини. Висловіть припущення, чи утворюються нові речовини у кожному випадку.

Номер слайду 3

Для хімічних явищ більш поширеною є назва хімічні реакції. В результаті хімічних явищ/хімічних реакцій від­бувається перетворення одних речовин на інші. Нові речовини будуть складатися лише з тих атомів, що міс­тились у взятих для реакції речовинах. Атоми інших хімічних елементів не утворюються.

Номер слайду 4

Як видно з малюнку, структурними частинками, наприклад, графіту є атоми Карбону, кисню молекули, які утворені з двох атомів Оксигену. Під час хімічної реакції зв’язки між атомами Оксигену у молекулі кисню зруйнувались. Натомість ато­ми Оксигену встановили нові зв’язки з атомом Карбону. Відбулось утворення нової речовини — вуглекислого газу. ООСОСОВуглець. Кисень. Вуглекислий газ

Номер слайду 5

1. Виділення газу. Якщо до харчової соди долити оцет, відразу ж починається активне виділення вугле-кислого газу. Він не підтримує горіння, тому запалений сірник гасне.

Номер слайду 6

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку