Відеоурок "Навіщо Землі атмосфера"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь, що таке атмосфера, з яких частин вона складається і на яку висоту сягає. Побачите з яких газів складається атмосфера і що таке атмосферний тиск. Та ще багато цікавого. Буде і СТЕМ-дослідження. Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 5 клас НУШ (2022).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу5 клас. Навіщо Землі атмосфера. Урок 31rrrrr

Номер слайду 2

Пригадай, що таке повітря: чиста речовина чи суміш. Виберивластивості повітря з переліку: безбарвне, твердий агрегатнийстан, добре проводить тепло, стискається, газоподібний агрегат-ний стан, погано проводить тепло.

Номер слайду 3

Атмосфера має товщину близько 800 км. Основний складник атмосфери — повітря, і воно в ній нерівномірно розподілене.

Номер слайду 4

Завдяки особливому складу повітря наша планета є придатною для жит-тя. Основними складниками повітря є два гази — азот і кисень. Азот. Азот. Азот. Азот. Азот. Кисень. Кисень. Кисень. Азот. Азот. Азот. Кисень

Номер слайду 5

Вміст кисню в атмосфері Землі становить майже 21 %. Порівняно з киснем уміст азоту в повітрі майже в 4 рази більший. А от вуглекислого газу — в 700 разів менше, ніж кисню.

Номер слайду 6

В атмосфері на висоті понад 10 км міститься шар озону. Цей газ надійно захищає нашу планету від надмірного ультрафіолетового опромінення. Сонця. Спостереження за озоновим шаром постійно проводять озоно-метристи української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Номер слайду 7

Атмосфера тисне на поверхню Землі та всі тіла, що на ній розміщені. Цей тиск називають атмосферним тиском повітря. Його вимірюють спеціаль-ними приладами — барометрами.

Номер слайду 8

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
5 січня
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку