Відеоурок "Розв'язування задач про роботу електричного поля"

Про матеріал
Ви сьогодні навчитесь розв'язувати задачі про роботу електричного поля по переміщенню заряда, про різницю потенціалів. В даному відеоуроці вчитель продемонструє з поясненнями хід рішення п'яти різних задач на цю тему. Дивимося і вчимося.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛ

Номер слайду 3

Задача 1. Фіксик Ігрик захотів обчислити роботу однорідного електростатичного поля напруженістю 50 Н/Кл, в якому заряд величиною 4 мк. Кл переміщується на 5 см у напрямі силових ліній поля. Допоможіть йому це зробити.++

Номер слайду 4

Задача 2. Сімка обчислювала яку роботу виконало електричне поле, переміщуючи заряд 8 н. Кл між точками, різниця потенціалів між якими дорівнює 25 В? Допоможіть їй отримати правильну відповідь.

Номер слайду 5

Задача 3. Фіксик Нулик замислився, на якій же відстані від точкового заряду 50 н. Кл потенціал електричного поля, створеного цим зарядом, дорівнює 45 В? Допоможіть йому.+

Номер слайду 6

Задача 4. Фіксики тримали заряди q і –q на відстані 2 R один від одного. Допоможіть Нулику знайти потенціал електричного поля в точці, розташованій посередині відрізка, що з’єднує заряди.

Номер слайду 7

Задача 5. Знайти різницю потенціалів між точками, розташованими на відстанях 16 см і 20 см від заряду 4 н. Кл.

pptx
Додано
5 травня 2022
Переглядів
626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку