Відеоурок "Розв'язування задач про силу Ампера (2 частина)"

Про матеріал
Будемо вчитися розв'язувати задачі про силу Ампера, але задачі будуть кількісні, на розрахунок. Ви побачите приклади рішення п'яти різних задач з поясненнями і коментарями. Перегляньте відео до кінця і задачі про силу Ампера не будуть більше для вас проблемою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛУчітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. ( Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 2

Задача 1. Яка сила діє на провідник довжиною 0,1 м в однорідному магнітному полі з індукцією 2 Тл, якщо сила струму в провіднику становить 5 А, а кут між напрямкомструму й лініями індукції 30°?

Номер слайду 3

Задача 2. На прямий провідник зі струмом в однорідному магнітному полі, вектормагнітної індукції якого утворює із провідником кут 27°, діє сила 2 м. Н. Визначтемодуль вектора магнітної індукції, якщо довжина провідника 50 см, а сила струмув ньому 20 А.

Номер слайду 4

Задача 3. На прямолінійний провідник зі струмом силою 14,5 А в однорідному магнітному полі з індукцією 0,34 Тл діє сила 1,65 Н. Визначте довжину активної частини провідника, якщо він розміщений під кутом 60° до силових ліній магнітного поля.

Номер слайду 5

Задача 4. В однорідному магнітному полі з індукцією 0,8 Тл на прямий провідник зі струмом 30 А, довжина активної частини якого 10 см, діє сила 1,5 Н. Під яким кутом до вектора індукції розміщений провідник?

Номер слайду 6

Задача 5. Визначте силу струму в прямолінійному провіднику, розміщеному перпендикулярно до ліній індукції однорідного магнітного поля з індукцією 10 Тл, якщо на активну частину провідника довжиною 40 см діє сила 20 Н.

pptx
Додано
16 жовтня 2022
Переглядів
685
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку