Відеоурок "Розв'язування задач про змінний струм"

Про матеріал
Будемо вчитися розв'язувати задачі про змінний електричний струм. Подивіться приклади розв'язування п'яти різних задач. Я вам все поясню і розкажу. Після перегляду відео і ви зможете справитись із такими задачами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв’язування задачпро змінний струм. Фізика 11 клас

Номер слайду 2

ПІДПИСУЄМОСЬ НА КАНАЛУчітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. ( Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 3

Задача 1. За графіком залежності ЕРС індукції від часу (див. рисунок) визначте максимальне значення ЕРС, період і частоту її коливань.

Номер слайду 4

Задача 2. Залежність напруги в колі змінного струму від часу виражена рівнянням u = 220sin100πt (В). Визначте амплітуду, період і частоту коливань напруги, а також її значення у момент часу 2,5 мс.

Номер слайду 5

Задача 3. Рамка площею 200 см2 , що складається з 100 витків проводу, обертається в однорідному магнітному полі з індукцією 10 м. Тл. Визначте максимальне значення ЕРС, що виникає в рамці, якщо кут між нормаллю до площини рамки та вектором магнітної індукції дорівнює нулю. Період обертання 0,1 с.

Номер слайду 6

Задача 4. Амплітуда змінного струму 100 м. А, період коливань сили струму 4 с. Запишіть рівняння залежності сили струму від часу і=і(t). Визначте силу струму при фазі π/3, а також у момент часу 0,25 с.

Номер слайду 7

Задача 5.Індукція магнітного поля між полюсами двополюсного генератора 1 Тл. Обмотка ротора генератора має 100 витків проводу і обмежує площу 600 см2 . З якою частотою обертається ротор генератора, якщо максимальне значення ЕРС індукції 200 В? Якою буде частота обертання ротора, якщо він матиме 8 полюсів?

pptx
Додано
12 грудня 2022
Переглядів
1984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку