Відеоурок "Як виникає та яку роботу виконує електричний струм"

Про матеріал
На уроці ви дізнаєтесь про електричний струм і яку роботу у вас вдома він виконує. Познайомитесь з провідниками, ізоляторами і електричним колом. Буде цікаво! Давайте навчатися разом. За підручником Т. Коршевнюк, О. Ярошенко "Пізнаємо природу", 6 клас НУШ (2023).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу6 клас. Урок 23 Як виникає та яку роботу виконує електричний струмrrrrr

Номер слайду 2

Холодильник охолоджує продукти, мікрохвильова піч - нагріває страви, на екрані телевізора з’являється зображення, світлофор ре­гулює рух транспор-ту і пішоходів. Що спільного між такими різними приладами?

Номер слайду 3

Ще в XVII столітті науковці навчилися отримувати електричний струм. Так називають напрямлений рух електронів (або інших заряджених частинок). Значно пізніше з’ясува-ли, що електричний струм спричиню­ється рухом електронів і винайшли спосіб керува-ти ним.

Номер слайду 4

Розглянуті приклади ілюструють теплову, звукову, світлову та механічну дію електрич-ного струму.

Номер слайду 5

На малюнку показано, як з наведених у таблиці складників утворюється електричне коло та ілюструється робо­та електричного струму — світіння лампи.

Номер слайду 6

На малюнку джерелом електричного струму є батарей­ка. У батарейці відбуваються хімічні реакції й енергія, яка в них виділяться, перетворюється на електричну.

Номер слайду 7

Повну презентацію дивіться у відеоуроці

pptx
Додано
27 листопада 2023
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку