види організмів презентація

Про матеріал
матеріал для роботи з дітьми на уроках природознавства з теми : "види живих організмів."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види організмів

Номер слайду 2

ОРГАНІЗМИ – тіла живої природи, які складаються з клітин (рослини, тварини, гриби, бактерії). 

Номер слайду 3

РІСТ - це кількісні зміни в організмі, завдяки яким збільшуються його розміри, поверхня, об'єм, маса тіла. Одні організми (рослини, риби) можуть рости необмежено впродовж життя, інші (людина, тварина, бактерія) обмежений проміжок часу.

Номер слайду 4

РОЗМНОЖЕННЯ  - здатність організмів відтворювати собі подібних. Забезпечується генетичною (від грец. генетикос - той, що має відношення до народження, походження) передачею інформації про ознаки організму.

Номер слайду 5

ПОДРАЗЛИВІСТЬ – здатність живого організму реагувати на зміни умов навколишнього середовища (їжак згортається клубочком, якщо до нього доторкнутися, заєць тікає, побачивши наближення хижака, за яскравого світла ми примружуємо очі або прикриваємо їх долонею тощо).

Номер слайду 6

Обмін речовин - це сукупність процесів надходження до організму речовин і енергії із зовнішнього середовища, їх перетворення в організмі та виведення з організму кінцевих продуктів життєдіяльності.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ДИХАННЯ - це процес, під час якого під дією кисню розщеплюються органічні речовини й виділяється енергія на ріст, розвиток, розмноження, утворення білків, жирів і вуглеводів тощо (відбувається на рівні організму і кожної окремої клітини). Значення дихання для організмів: вивільненні енергії, яка міститься в органічних речовинах.

Номер слайду 9

Сподіваюсь вам сподобалося

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
935
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку