Види, призначення та норми бракування стропів. Правила вибору знімних вантажозахоплювальних пристроїв

Про матеріал
В даній презентації розглянуті теми про види та призначення стропів та норми їх бракування, а також правила вибору знімних вантажозахоплювальних пристроїв
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * МП_ПЗ-NNN-ХХХХ *

Номер слайду 2

Тема: Види, призначення та норми бракування стропів. Правила вибору знімних вантажозахоплювальних пристроїв

Номер слайду 3

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Призначення стропів Стропи - це відрізки канатів, ланцюгів або синтетичних стрічок, з’єднаних у кільце або такі, що мають кінцеві та захватні ланки. Призначені для стропування (обв’язування чи зачіплювання) вантажу та для його переміщення вантажопідіймальними кранами.

Номер слайду 4

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Види стропів із сталевого канату; текстильні (із синтетичної стрічки та круглопрядні); ланцюгові.

Номер слайду 5

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Маркування стропів Стропи забезпечуються міцно прикріпленою биркою. При виборі стропа для переміщення вантажу необхідно орієнтуватися на інформацію, яка вказана на бирці.

Номер слайду 6

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Типи стропів із сталевих канатів 1.СКП – строп канатний петлевий 2.СКП2 – строп канатний петлевий з втулкою (другого виконання). 3.СКК – строп канатний кільцевий. 4.СКК2 – строп канатний кільцевий з втулкою (другого виконання). 5.СК – строп канатний вітковий. Коефіцієнт запасу міцності стропа із сталевого канату повинен бути не менше 6.

Номер слайду 7

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Схеми стропування

Номер слайду 8

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Будова сталевих канатів 1- дротинка; 2- сталка; 3- осердя. Хрестове звивання Одностороннє звивання

Номер слайду 9

* Методи закладення кінців стропів із сталевого каната Метод заплітання Місця заплітання з виступними кінцями дротинок сталок мають бути щільно обмотані м’яким дротом, кінці якого заправляються у спосіб, що унеможливлює їх розмотування, або ізольовані іншим способом, що унеможливлює пошкодження рук працівників Метод опресування алімінієвою втулкою https://youtu.be/ZfX2mczY2qM

Номер слайду 10

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Норми бракування стропів із сталевого канату відсутня бирка або не читаються дані на бирці; якщо кількість видимих обривів дротів на ділянці канатного стропа довжиною: 3d - 4 і більше, 6d - 6 і більше, 30d - 16 і більше; d – діаметр каната, мм.

Номер слайду 11

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Норми бракування стропів із сталевого канату пошкодження в результаті термічної дії або електричного дугового розряду; у разі зменшення діаметру канату в результаті поверхневого спрацювання або корозії на 7% і більше; у разі зменшення первинного діаметру зовнішніх дротів через спрацювання або корозію на 40% і більше; при розірванні сталки

Номер слайду 12

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Типи ланцюгових стропів СЦП – строп ланцюговий петлевий СЦК – строп ланцюговий кільцевий. 1СЦ, 2СЦ, 3СЦ, 4СЦ – строп ланцюговий вітковий Ланцюговий строп повинен мати коефіцієнт запасу міцності не менше 4. https://youtu.be/ZfX2mczY2qM

Номер слайду 13

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Норми бракування ланцюгових стропів відсутня чи пошкоджена бирка або неможливо прочитати дані про строп; наявність надрізів, борозен, тріщин, розривів, надмірної корозії, прогнутих або перекручених ланок; подовження ланки ланцюга більше ніж на 3% від первинного розміру; зменшення діаметра перерізу ланки ланцюга внаслідок спрацювання більше ніж на 10%.

Номер слайду 14

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Типи стропів із синтетичних матеріалів СТП – строп текстильний петлевий СТК – строп текстильний кільцевий. 1СТ, 2СТ, 3СТ, 4СТ – строп текстильний вітковий Синтетична стрічка повинна мати коефіцієнт запасу міцності не менше 7.

Номер слайду 15

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Норми бракування текстильних стропів https://youtu.be/LOGzWCa8VGA

Номер слайду 16

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Правила вибору стропів Обираються з урахуванням маси вантажу (вантажопідіймальність стропа) та характеру вантажу (зачіплювання чи обв’язування) ураховуючи графічні зображення (схеми) стропування. По довжині віток стропа – для дотримування кута між вітками стропів не більше 90о ( при збільшенні кута збільшуються розтягуючі зусилля діючі на розрив стропа). Довжина вітки стропа визначається за формулою: Б≥3∕4А, але не більше А, де Б – довжина вітки стропа, А – відстань між петлями або місцями стропування, для двохвіткових між ними, для чотирьохвіткових по діагоналі.

Номер слайду 17

МП_ПЗ-НТЦ-05-850 * Норми бракування текстильних стропів

Номер слайду 18

Майстер виробничого навчання ПТУ Винничок Галина Віталіївна роб. тел.: 62-154 каб. № 308

ppt
Додано
31 січня
Переглядів
358
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку