Види й засоби міжфразового зв’язку.

Про матеріал
Види й засоби міжфразового зв’язку.Засобами міжфразового зв'язку виступатимуть однакові дієслівні форми, однаковий порядок слів. Паралельний зв'язок часто використовують у поезії, у творах-описах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИДИ Й ЗАСОБИ МІЖФРАЗОВОГО ЗВ’ЯЗКУПідготував: вчитель української мови та літератури. Башли Н.І.

Номер слайду 2

реченняреченнятекст

Номер слайду 3

Міжфразовий зв’язок Послідовний (ланцюжковий)Паралельний

Номер слайду 4

ПОСЛІДОВНИЙ ЗВ’ЯЗОК Шумить, нуртує й піниться Черемош. Як оскаженілий, як навіжений, він розпорошує свої дрібні бризки. Що розлітаються навколо, сміючись до берегів. Охоронці суходолу суворо тримають бризки в неволі.

Номер слайду 5

ПАРАЛЕЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОКШумить, нуртує й піниться Черемош. Як оскаженілий, як навіжений, він розпорошує свої дрібні бризки. Цей річковий змій шукає волі поміж гірськими рельєфами.

Номер слайду 6

ЗАСОБИ МІЖФРАЗОВОГО ЗВ’ЯЗКУ

Номер слайду 7

ТЕКСТ-ДОСЛІДЖЕННЯ

Номер слайду 8

Нарешті прийшла весна. Вона застала нас зненацька, коли пройшли дощі. Після рясних опадів усе одразу вкрилося молодою травою. Вона зазеленіла навіть там, де було голе каміння. По садах зацвіли черешні та чудні зелені квітки на дебелих соковитих стеблинах. Від тих квіток розходилися чудові пахощі, що єднали в собі і пахощі молодої рослинності, і яблуневого цвіту, і черешні, і конвалії. Останні чарували казковим ароматом. ЗАСОБИ ЗВ’ЯЗКУЗайменник. Синоніми. Займенник. Займенник + іменник. Сполучник. Прикметник

pptx
Додано
23 квітня 2023
Переглядів
798
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку