Виготовлення фоторамки

Про матеріал
Технологічний процес виготовлення фоторамки. Основа картон, оздоблено технікою декупаж.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення фоторамки

Номер слайду 2

Гра «Блеф – клуб». Визначити правильні та помилкові твердження правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог під час вишивання. Перед початком роботи підготувати робоче місце (+)Ножиці передавати кільцями вперед (+)Роботу тримати на відстані 50 см від очей (-)Ножиці класти на стіл зімкнути лезами (+)Не користуватися тупими та іржавими інструментами: голками, ножицями, кравецькими шпильками (+)Працювати при гарному освітленні (+)Передавати ножиці зручним для працюючого способом (-)Під час вишивання кожні 30-35 хв робити перерву, щоб не стомлювалися очі (+)

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Декупаж  — декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.). А за основу ми візьмемо такий матеріал, як фанера.

Номер слайду 5

Прийоми та правила розмічання Розмічання починають із аналізу форми країв деталі. Визначають найрівніший край, від якого найкраще виконувати розмічання. Цей край називають базовою кромкою, а лінію, від якої виконують розмічання заготовки, називають базовою лінією. Під час подальшого розмічання вона буде однією зі сторін (бажано найдовшою) майбутньої деталі, від якої надалі будуть відкладатися всі розміри та кутові величини. Під час розмічання потрібно закласти надлишок матеріалу на кінцеву обробку деталі — припуски. Для заощадження матеріалу базову лінію проводять, відступаючи на якомога меншу відстань від краю матеріалу. Так можна заощадити матеріал.

Номер слайду 6

Нам знадобиться: Картон. Серветки. НожиціКлей. Пензлики Інструменти для розмічання. Розмічання ніколи не виконують від руки. Для цього використовують креслярські та інші інструменти. Розмічання краще виконувати простим загостреним олівцем. Прямі лінії виконують під лінійку, а для проведення кривих ліній використовують різноманітні лекала. Кола та дуги виконують за допомогою циркуля. Перевірку прямих кутів виконують кутником

Номер слайду 7

Найважливіші правила розмічання. Деталі на матеріалі розміщують так, щоб відходи були мінімальними. Якщо виріб складається з великих і дрібних деталей, то спочатку на заготовці розміщують шаблони найбільших деталей, а потім малими деталями заповнюють проміжки. Розмічання більшості деталей розпочинають від базової лінії. Це може бути рівна кромка деревини, тканини, картону тощо. Під час нанесення контурів деталей слід урахувати припуски на їхню обробку. Спочатку необхідно розмістити всі деталі майбутнього виробу, перевірити їхню кількість, правильність розташування й тільки після цього приступати до вирізання деталей.

Номер слайду 8

Вирізаємо передню і задню частини для нашої рамки: Передня деталь. Внутріній прямокутник (де має бути фотографія) дорівнює розмір фотографї , зменшний на 0.5 см по ширині і висоті, Зовнішній прямокутник дорівнює ширині бажаної рамки (3-4см). І може мати різну форму. Задня дедать дорівнює формі і розміру передньої деталі, по зовнішньому краю.

Номер слайду 9

Розшарувуємо серветку (зазвичай вони мають три шари). Спочатку використаємо білий шар серветок, щоб наша рамка була цупкіша. Розриваємо серветку на шматочки. Прикладаємо шматки серветки до рамки. поверх змащуємо клейом. Обклеюємо всі деталі рамки

Номер слайду 10

Після висихання першого шару серветки, приклеюємо кольорову серветку

Номер слайду 11

З'єднуємо всі деталі між собою вирівнюючи краї рамки. Прикріплюємо підставку

Номер слайду 12

За бажанням оздоблюємо. Ви можете переглянути відео з виготовлення фоторамки https://www.youtube.com/watch?v=Egl. PVc. EYRuw&t=8s

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Середа Дмитро
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Міщенко Алла
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 вересня 2022
Переглядів
1482
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку