Виготовлення нескладного виробу з бісеру на дротяній основі.

Про матеріал
Тема: Виготовлення нескладного виробу з бісеру на дротяній основі. Мета: ознайомити з послідовністю виготовлення виробів з бісеру; навчити виготовляти вироби з бісеру; розвивати технологічну компетентність шляхом формування вміння виконувати плетіння техніками, які вивчаються; розвивати творче мислення учнів; виховувати вміння відчувати і розуміти прекрасне; формувати свідоме дотримання правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог, розвивати фантазію, творчу уяву, вміння співпрацювати під час групової роботи, формувати вміння та навички використовувати різні види та способи бісероплетіння під час виготовлення виробу, виховувати дружелюбність, повагу, пріоритет творчості, естетичний смак.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка бісероплетіння. Виготовлення нескладного виробу з бісеру на дротяній основі. урок трудового навчання для учнів 7 класу підготував: учитель трудового навчання Калачевський Є. М.

Номер слайду 2

Перевіримо наші знання: Які матеріали необхідні для бісероплетіння? Як підбирати дріт для роботи? Які види бісеру вам відомі?

Номер слайду 3

Вправа «Лови помилку» Виправити помилки, встановивши відповідність зображення та назви плетіння плетіння петельками плетіння дугами паралельне плетіння (паралельне) (петельками) (дугами)

Номер слайду 4

«Успіх – це 1% везіння та 99% потіння»   Едісон   «Талант – крапля здібностей і море праці»  Г.Тютюнник Якщо ви будете наполегливо працювати на уроці, виявляти активність і старання, то успіх обов'язково буде вашим супутником.

Номер слайду 5

Загальна послідовність виготовлення виробу, плетеного з бісеру: Організація робочого місця; Плетіння виробу за схемою обраним способом низання (якщо виріб простий); Виготовлення деталей виробу (листків, пелюсток квітки тощо); Закріплення застібки (за потребою); З’єднання деталей виробу; Остаточна обробка виробу; Презентація виробу.

Номер слайду 6

Майстер клас виготовлення «Ялинки» з бісера.

Номер слайду 7

Інструктаж з безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог під час бісероплетіння. -          Працювати з бісером на білій серветці; -          Брати на урок лише необхідний бісер і в необхідній кількості; -          Брати бісер із серветки дротиною або голкою; -          Виявлений у ході роботи брак бісеру; відкладати в окрему коробочку, щоб не поранити руку; -          Місце роботи повинно бути добре освітленим; - Обережно поводитись з ріжучим та колючим інструментом.

Номер слайду 8

Гра «Блеф – клуб». Визначити правильні й помилкові твердження. Перед початком роботи підготувати робоче місце Ножиці передавати кільцями вперед Якщо голка зламалася, попросити іншу Роботу тримати на відстані 50 см від очей Ножиці класти на стіл зімкнути лезами Не користуватися тупими та іржавими інструментами голками, ножицями Працювати при гарному освітленні Передавати голку зручним для працюючого способом Можна вколювати голку в одяг Світло має падати справа Під час рооти з дрібним бісером кожні 25-30 хв робити перерву, щоб не стомлювалися очі (+) (+) (-) (-) (+) (+) (+) (-) (-) (-) (+)

Номер слайду 9

Практична робота

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Підсумок уроку -          Що сподобалося на уроці? -          Які труднощі виникали при виготовлені виробу? -          Як їх здолали? -          Що корисного взяли для себе з сьогоднішнього уроку? Домашнє завдання Підготувати повідомлення, легенди про квіти ( мак, ромашку, волошки, троянди) Прибирання робочого місця

ppt
Додано
15 січня 2020
Переглядів
1711
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку