Виховна година «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської».

Про матеріал
14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Пропонуювам, шановні колеги, матеріали виховної години до цієї дати. Пам`ятник - він від слова пам`ять... Будемо - пам`ятати і у нас буде майбутнє.
Перегляд файлу

День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

 

Виховна година  «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської»

 

«Я сподіваюся, що люди, які жертвують кошти на подолання наслідків аварії, не забудуть і про людський бік Чорнобиля»    Кофі Аннан

   14 грудня в Україні традиційно проводиться  День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.
Ця пам'ятна дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року.
Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, яких охопив реактор атомної станції.
Ця біда торкнулася сотень тисяч українців - ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші.


   

   Щороку в нашій школі  проходять  виховні години  до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Відбуваються виставки малюнків, присвячена героїчним діям  ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС. Виставка книжок та періодичних видань. Сформовано інформаційний куточок.
   На жаль, багато  кого  з ліквідаторів вже давно немає.  Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.  Ще раз всім ліквідаторам щира подяка і шана!

      Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашого міста, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

 

 

    Хай завжди поруч з ліквідаторами буде людська подяка за їх добрі справи!

Сьогодні, майже в кожному куточку світа встановлені пам`ятники жертвам Чорнобильської катастрофи.

 

Памятник - он от слова память... Будем помнить - и у нас будет будущее.

 

 

 

 

 

 

В Ізюмі відкрили пам'ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

м. Ізюм (Харківська область) –

пам'ятник ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС

Тем кто спас мир - Изображение ЧЕРНОБЫЛЬ ТУР, Киев - Tripadvisor

 

Мемориал Пожарным – один из главных памятников в городе Чернобыль – стоит рядом с пожарной частью на улице Кирова. Посвящен он, конечно, не только пожарным, но и всем, кто так или иначе принимал участие в ликвидации последствий разрушения ядерного реактора. Как написано на самом памятнике, «Тем, кто спас мир».

 

Памятник этот создали не профессиональные скульпторы, а обычные пожарные, которые и сегодня здесь служат. Сначала сварили проволочные каркасы под фигуры. Потом вчерне отлили статуи в бетоне. После проработали детали, причем при этом пожарные сами позировали друг другу. Вентили и пожарные рукава использовали натуральные. Их установили в нужное место композиции и облепили бетоном.

 

Мемориал «Тем, кто спас мир» открыли к десятилетию аварии на ЧАЭС. Высота композиции около восьми метров. В центре его двойная стела. На стеле, в верхней части которой установлен крест, – изображение Земли в виде армиллярной сферы. К стеле примыкает вентиляционная труба Саркофага. По обе стороны от стелы – пожарные и ликвидаторы. Интересно, что копии памятника теперь используют как призы на соревнованиях по пожарно-прикладному спорту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Чернівцях вшанували пам`ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС  (ФОТО)

У Львові вшановують пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС — Львівська міська рада

м. Львів

 

Пам'ятник ліквідаторам Чорнобильської трагедії, Полтава — фото, опис, адреса

м. Полтава

 

Пам'ятник чорнобильцям у центрі Варашу (Рівненська область)

C:\Users\Виктория\Desktop\Памятник-чернобыльцам.-Вараш.jpg

У Конотопі вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС + ФОТО | Голос  Конотопа

м. Конотоп (Сумська обл.)

https://www.school304.com.ua/upload/image/vixovna/2013-14/12/P4190025.jpg

“Памятник - он от слова память”: в Мариуполе торжественно открыли колокол чернобыльцам (ФОТО), фото-30

м. Маріуполь

C:\Users\Виктория\Desktop\ЧАЕС.jpg

docx
Додано
18 грудня 2021
Переглядів
735
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку