Виховна година "Діти, бережіть природу"

Про матеріал
Одна із найважливіших проблем сьогодення – екологія. Людина часто шкодить як природі так і собі, не помічаючи цього. Благає про захист природа, – ми не можемо бути байдужими!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Одна із найважливіших проблем сьогодення – екологія. Людина часто шкодить як природі так і собі, не помічаючи цього. Благає про захист природа, – ми не можемо бути байдужими! Бережи природу для людського роду!

Номер слайду 2

Забруднення повітря Коли викинуті в атмосферу відходи хімічного виробництва вступають в реакцію з водяною парою, утворюються кислотні дощі. Ці дощі вкрай шкідливо діють на навколишнє середовище: * знижується врожайність сільськогосподарських культур, * гинуть ліси; * отруюється вода озер і ставків, де гине риба, зникають комахи; * щезають водоплавні птахи й тварини, що харчуються комахами; * збільшується кількість захворювань людей .

Номер слайду 3

Засмічення Землі побутовими відходами Найперша та найважливіша причина для сортування сміття – зменшення шкідливого впливу на навколишнє середовище. Деякі види відходів (наприклад, банальні батарейки або енергозберігаючі лампи), які люди бездумно кидають у смітник, надто небезпечні для навколишнього середовища. Оскільки вони токсичні і забруднюють повітря, ґрунти, поверхневі та підземні води.

Номер слайду 4

Промислові відходи потрапляють до водних ресурсів. В результаті цього гине все живе… .

Номер слайду 5

Бездумно викинуте сміття - підступний убивця…

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Люди почали бити тривогу, розуміючи, що природі нанесений величезний збиток. Тому багато держав світу підписують між собою угоди про спільну охорону природи. У 1966році вперше була заснована і видана «Червона книга». Відтоді кожна країна почала складати свої національні «Червоні книги.»

Номер слайду 8

Червона книга – не просто перелік рідкісних видів рослин і тварин. У ній подано рекомендації щодо врятування та відродження кожного виду названих представників. Існує ще Міжнародна організація «Грінпіс», яка бореться за збереження лісів, океанів, морів, рослин і тварин на Землі. Ця організація існує в багатьох країнах світу.

Номер слайду 9

В РЕЗУЛЬТАТІ ЗНИЩЕННЯ ЛІСІВ  ЗНАЧНО ПОЧАСТІШАЛИ КАТАСТРОФІЧНІ ПОВЕНІ НА РІКАХ, ЩО ЗАВДАЄ ЛЮДСТВУ ЧИМРАЗ БІЛЬШИХ ЗБИТКІВ.. Люди забули, що іншого джерела, окрім біосфери та її ресурсів, для підтримки існування життя на Землі, в тому числі й людини не існує..

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Довкілля - природній капітал, без якого неможливий розвиток і задоволення потреб людини, створення комфортних умов для існування. 

Номер слайду 12

Що нам дає природа? (доповніть речення)

Номер слайду 13

Природа нам дає …, щоб…

Номер слайду 14

Природа нам дає …, щоб…

Номер слайду 15

Природа нам дає …, щоб…

Номер слайду 16

Природа нам дає …, щоб…

Номер слайду 17

Природа нам дає …, щоб…

Номер слайду 18

Діти, бережіть природу!

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 березня 2023
Переглядів
1772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку