Виховна година «Голокост - трагічна сторінка історії»

Про матеріал
Мета заходу: Навчальна • Розкрити особливості трагедії Голокосту, його причини; • ознайомити студентів з трагічним минулим народу; • навчити їх бережно ставитися до історії своєї країни; • розкривати її як білі, так і чорні сторінки; Розвиваюча • розвивати вміння аналізувати і узагальнювати фактичний матеріал; • робити правильні висновки; • цікавитися історією як власного краю так і історією інших народів; Виховна • виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

27-січня---Міжнародний-день-пам’яті-жертв-Голокосту.mp4

Номер слайду 2

Пам'ятай! Життя є дар, великий дар. І той, хто його не цінує, Цього дарунка не заслуговує . (Леонардо да Вінчі)

Номер слайду 3

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ГОЛОКОСТ

Номер слайду 6

ГІТЛЕР ОБГРУНТУВАВ АНТИСЕМІТСЬКУ ІДЕОЛОГІЮ ПАРТІЇ “Єдиний народ, єдина імперія, єдиний вождь”

Номер слайду 7

Гетто – частина міста, оточена колючою проволокою або стінами, де були зобовязані проживати євреї з прилеглих районів. Перше гетто було створено в жовтні 1939р.Створювались на територіях, захвачених німецькими військами.

Номер слайду 8

«Трамвайний вагон тільки для євреїв» «За стінами гетто»

Номер слайду 9

Табори смерті Табори смерті — концентраційні табори, створені з метою знищення людей — так званих ворогів «масової» групи населення. Перші табори були створені з метою ізоляції осіб, підозрюваних в оппозиції нацистському режиму, однак скоро вони развинулись в велитенську машину подавлення і знищення мільйонів людей різних національностей, ворогів чи представників «нижчих» груп населення — в країнах, що потрапили під владу нацистів, і зіграли вирішальну роль в проведенні нацистської політики знищення євреїв. В таборах були специальні пристосування для масових вбивств.

Номер слайду 10

Масова депортація євреїв.

Номер слайду 11

Освенцім

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Бухенвальд

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Бабин Яр Бабин Яр  — урочище в північно - західній частині Києва, між районами Лукґяніовки та Сирця. Бабин Яр всесвітньо відомий, як місце масових рострілів єврейського населення, здійснених німецькими окупаційними військами в 1941 році. За два дні 29-30 вересня 1941 зондеркоманда під командуванням штандартенфюрера Пауля Блобеля за участі частин вермахта (6-й армії) і Київського куреня української допоміжної поліції под командуванням П. Захвалинського розстріляли в цьому яру 33 771 людей — майже все еврейське населення Києва. Подальші ростріли євреїв пройшли 1, 2, 8 і 11 жовтня 1941, за цей час було розстріляно близько 17 000 євреїв.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Проект американського архітектора Пітера Айзенмена. На площі в 19 тисяч квадратних метрів зведено в шаховому порядку 2711 бетонних "доміно" різної висоти - від 0,2 до 4,7 метрів. Людина, що бажає оглянути меморіал, опиниться в кам'яному лабіринті, вихід з якого потрібно знайти самостійно. Ефект розгубленості - частина авторської концепції творця меморіалу НАЙБІЛЬШИЙ ПАМ'ЯТНИК У БЕРЛІНІ

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Памятник варшавскому гетто.

Номер слайду 23

Памґятник радянським громадянам і військовополоненим, розстряляних в Бабиному Яру

Номер слайду 24

ПАМЯТНИКИ У РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ

Номер слайду 25

ПАМ'ЯТНИК ЦЕЛАНУ У ЧЕРНІВЦЯХ

Номер слайду 26

пам'ятник у Єрусалимі

Номер слайду 27

ЦИГАНСЬКИЙ ГОЛОКОСТ

Номер слайду 28

Номер слайду 29

ppt
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
986
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку