Виховна година "Книга Рекордів Гінеса"

Про матеріал
Розробка виховної години "Книга рекордів Гінеса" для початкової школи. Можна використовувати в інклюзивних класах за умови адаптації матеріалу.
Перегляд файлу

Тема:   Книга рекордів Гіннеса

Мета: ознайомити учнів із книгою рекордів Гіннеса, найвідомішими та найцікавішими рекордами світу; розвивати мислення, увагу, уяву,  творчість, вміння аналізувати і порівнювати; виховувати  пізнавальну активність, бажання працювати, повагу один до одного, формувати комунікативні вміння  та дружні стосунки в колективі, сприяти підвищенню інтересу до праці і успіху оточуючих людей.

Обладнання: мультимедійна презентація, роздатковий матеріал

                                                         Хід заняття

  1. Організація класу

 

  1.   Привітання

Доброго дня дітки, я дуже рада вас бачити. І ми розпочинаємо наше заняття.

  1.   Створення сприятливого комфорту

 

1.2.1 Вправа «Спіймай мій настрій»

 Усміхніться, „зніміть” усмішку зі свого обличчя долонею та „подаруйте” своєму сусідові. „Прийміть” усмішку, „прикрасьте” нею своє обличчя.

  1. Розкриття теми заняття

 

  1.   Оголошення теми і мети

Діти скажіть, чи знаєте ви,  що таке рекорд?

Рекорд – це надзвичайне досягнення людини, яке варте уваги суспільства.

Чи є у вас якісь досягнення, якими  ви пишаєтеся?

Я зробила висновок, що у кожної людини є якісь досягнення і якщо ще більше працювати над собою, то можна досягнути неабияких висот.

Є люди, досягнення яких внесено у всім відому Книгу рекордів Гіннеса.

Отож, сьогодні ми з вами поговоримо про Книгу рекордів Гіннеса.

 

  1.   Історія виникнення Книги рекордів Гіннесса

Чи знаєте ви, що це за книга? Це світове видання, яке містить відомості про унікальні явища видатних досягнень людства, світові рекорди, курйози в природі.

Книга отримала назву на честь відомої ірландської пивоварної компанії «Артур Гіннес, син і До». Ідея створення книги належить виконавчому директору цієї компанії, Х’ю Биверу, який одного вечора 1951 року після полювання взяв участь у суперечці з друзями, чи є птах сивка найшвидшою пернатою дичиною в Європі. Подібні питання часто обговорювалися в пивній. Відвідувачі говорили про цікаві події, рекорди, спортивні досягнення і чудеса. І тоді Х’ю Беверу прийшла думка, що непогано б було мати книгу, в якій можна було б знайти відповідь на запитання «Хто найшвидший?», «Хто найбагатший, найгарніший, найвищий?» і т.д. і, що така книга була б дуже корисна для людей.

  1.   Розповідь з елементами бесіди та мультимедійною презентацією

 

  1.      Найвжаючі рекорди світу

 

В книгу рекордів Гіннеса занесені найцікавіші та найвражаючі рекорди з усього світу. Зараз ми з вами ознайомимося з рекордами зарубіжних країн.

                                    ( фото на екрані)

  1. 21-річна Шанель Тапер з неймовірно довгим язиком – 9 см.  і 35-річна Евін Дугас з пишним волоссям увійшли до Книги Рекордів Гіннеса, як дівчата з найдовшим язиком і найбільшою зачіскою афро.

 

  1.  24-річний Едвард Ніно Ернандес був визнаний найменшим чоловіком в світі. Він живе в Боготі, Колумбія.

 

  1. Найнижча машина (45 см від землі до найвищої точки) в світі. Автомобіль називається Мірай («Майбутнє»), її зібрали студенти та вчителі автомобільного інженерного факультету в Асакучі, Японія.

 

 

  1.  Серфінгісти на найдовшій дошці для серфінгу в світі – 47 серферів помістилися на 12-метрову дошку на Золотому узбережжі Австралії. 

Який рекорд вас найбільше вразив і запам’ятався? Чому?

  1.      Діти – рекордсмени

 

Всі діти одинакові при народженні і їхній розвиток залежить від батьків. Але на планеті існують і такі дітьки, які незалежно від свого віку стали переможціями у різних сферах життя і були занесені до Книги рекордів Гіннеса.

 

Каран

Індійський хлопчик Каран має найвищий зріст серед дітей. У 2 роки його сзріст становив 130 см. Зараз хлопчикові  5 рокф і його зріст становить 170 см.

Джуліано Ладі

Хлопчик отримав звання найсильнішої дитини в 5 років Джуліано без проблем виконує важкі трюки. Його батько, гімназист, брав його з собою на тренування, де він і почав займатися спортом.

Оскар Ріглі

 Оскара дорівнює показникам Енштейна і становить 160. Звання найрозумнішою дитини він отримав у 2 роки.  В 2,5 роки його прийняли до клубу найрозумніших людей планети.

 

 

  1.   Розумова розминка

А зараз ми перевіримо наскільки розумні дітки вчаться в 3 – Б класі. Для цього вам потрібно дати відповідь на декілька коротеньких запитань

  1. З якого посуду нічого не можна їсти? (з порожнього)
  2. На яке дерево сідає ворона після дощу? (на мокре)
  3. Чи може страус назвати себе птахом? (Ні, він не може говорити)
  4. Яке колесо автомобіля не обертається при спуску з гори? (Запасне)
  5. Назвіть саму ранню жовту квітку, антонімом до її назви є Батько-і-вітчим
  6. Який числівник наказує терти?(Три)
  7. Яких каменів немає в жодному морі? (Сухих)

Хвилинка релаксації «Хмари»


Уявіть собі теплий літній вечір. Ви лежите на траві і дивитеся на пропливаючі в небі хмари - такі білі, великі, пухнасті хмари в блакитному небі. Навколо все тихо і спокійно, вам тепло і затишно. З кожним подихом і видихом ви починаєте повільно і плавно підніматися в повітря, все вище і вище, до самих хмар. Ваші ручки легкі, легкі, ваші ніжки легкі, все ваше тіло стає легким, як хмаринка. От ви підпливаєте до найбільшої і пухнастої, до найкрасивішої хмарки на небі. Ближче й ближче. І от ви вже лежите на цій хмарі, відчуваєте, як вона ніжно гладить вас, це пухнаста і ніжна хмарка (пауза - погладжування дітей). Гладить вітерець, погладжує вітерець. Вам добре і приємно. Ви розслаблені і спокійні. Але ось хмарка опустила вас на галявинку. Посміхніться своїй хмаринці. Потягніться і на рахунок «три» відкрийте очі. Ви добре відпочили на хмаринці.

2.5 Розповідь з елементами бесіди

Ви вже побачили і почули про рекорди людей з інших країн світу. А зараз час дізнатися про рекорди, які встановлені українцями                                        

                                    (Фото на презентації)

  1.  Наймасовіший запуск небесних ліхтариків 18 тисяч небесних ліхтариків у єдиному пориві злетіли у небо над Хмельницьким, освітивши все навколо. Такий рекорд жителі міста – а їх зібралося близько 16 тисяч – поставили в 2014 році. Щоб «запалити» нічне небо, організатори роздали 20 тисяч сірникових коробок.
  2. Такого Україна ніколи не бачила: одразу 826 красунь, одягнених у повітряні весільні сукні! Але найцікавіше, що учасниці флешмобу, який відбувся у 2012 році, представили грандіозну хореографічну постановку «Історія кохання». Після цього у Чернівців є всі підстави претендувати на звання «весільної» столиці України.
  3. Українська «Рапунцель» родом з Черкас. Якби Ганна Янко звісила своє золотаве волосся з другого поверху, то воно б практично досягло землі. У 2012 році експерти Національного реєстру рекордів зафіксували: довжина – 2,21 метра! Щоб досягти такого результату, Ганна не стриглася 28 років. На одне миття йде банка шампуню, а сушіння займає 2 години.

 

 2.5.1 Перегляд відеоролику « Наймолодша рекордсменка України»

 

А чи знали ви що в україні живе дівчинака яка знає 194 столиці країн світу, та хизується бездоганними знаннями прапорів різних країн світу.

Це Аріна Шугалевич, яка завдяки своїй феноменальній памяті встановила рекорд України. Давайте переглянемо,як це вібувалося.

Отож, ми бачимо, що і наша батьківщина багата на цікаві рекорди.

 

  1.  Рекорди рослин і тварин

 

До Книги рекордів Гіннеса також занесені і різноманітні рекорди тварин і рослин.

 

  1.      Робата в парах

Для того, щоб дізнатися, яка тварина перемогла в тій чи іншій сфері, вам потрібно виконати таке завдання. Кожна парта отримає картку, на якій ви вдвох зі своїм сусідом повинні зєднати характеристику із тваринкою зеленим олівцем. Для цього вам відводиться 3 хвилини. Час пішов!

Ваш час вичерпано, візьміть в руки червоний олівець чи фломастер, і ми,  разом з вами перевіримо, чи правильно ви виконали це завдання.

  1. Підсумок заняття

- Дітки, наше заняття добігає кінця

      3.1 Рефлексія

Що нового ви дізналися на занятті

Який із почутих рекордів вас найбільше вразив

Що вам сподобалося  на занятті

  1.   Заклюючне слово вчителя

Мені було дуже приємно працювати з такими розумними дітками, як ви. До зустрічі!!!
 

 

 

 

  1. Найвищий(рослина)                 слон                                        
  2. Найбільший                               Карликова верба
  3. Найважчий                                 кит
  4. Найвищий(тварина)                  гепард
  5. Найшвидший                             Геперіон (дерево)
  6. Найнижче (рослина)                  жираф

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Геперіон росте в національному парку «Редвуд» в північній Каліфорнії, США. Є найвищим деревом на Землі. Висота дерева — 115,7 м. Гігантське дерево було виявлено влітку 2006 року. На думку дослідників, подальшому зростанню дерева завадили дятли, які пошкодили стовбур Гіперіона на самій його вершині. Після 2017 року більш швидкозростаючий Геліос (його щорічний приріст становить 2 дюйми) може перевершити Гіперіон (1 дюйм на рік). Зараз різниця між ними становить 1,2 метра (4 фути).

Карликова верба -  рослина зазвичай по висоті досягає не більше 7 сантиметрів. Це саме маленьке дерево в світі можна споглядати на півночі Атлантики (Канада, Гренландія) і північних хребтах Аппалачі. Ще місцем її проживання є Піренеї, Альпи і болгарська Ріва

 

docx
Пов’язані теми
Класному керівникові, 2 клас, Виховна робота
НУШ
Інкл
Додано
18 лютого 2023
Переглядів
1161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку