Виховна година "Останній урок в 11 класі"

Про матеріал
розробка містить матеріали,які можуть стати у нагоді при проведенні заходу, присвяченого випускникам школи в останні дні навчання чи під час свята Останнього дзвоника.
Перегляд файлу

 

 Сценарій останнього уроку в 11 класі.

«Дитинство шкільне, прощавай».

Класний  керівник. (На фоні музики Н.Май «Дитинство босоноге») Дорогі друзі!

Сьогодні своїм сріблястим голосом наш давній друг - дзвінок покликав вас на останній урок. Понад 20 тисяч шкільних дзвінків почули ви за 11 шкільних років.

Ви чули їх по - різному :

урочисто і піднесено - коли йшли у перший клас, з деяким роздратуванням - коли він обривав шматочок цікавого, творчого життя, з неприхованою радістю - коли він кликав на перерву, канікули.

Дзвінок, який ви почули сьогодні, особливий, не схожий на попередні, які ви звикли по-своєму сприймати. Це ваш останній шкільний дзвінок. Він, неначе та межа між щасливим дитинством, допитливою юністю і тим другим, бурхливим життям, яке на вас чекає.

Закінчилось дитинство останнім дзвінком

У ранковій красі променистій.

От ви всі в ріднім класі гуртом,

На останнім уроці врочистім.

 

А попереду - ЗНО - ваші жнива,

Перед вами - стежки і дороги.

Буде кругом іти від думок голова

І терзатимуть думи - тривоги.

 

Тільки час пролетить дуже швидко,

Умить понесе всіх життя, закружляє.

І з роками у когось душа защемить,

Як останній урок цей згадає.

 

Шкільні роки - це приблизно 3000днів.

3000 днів ви прокидалися, не додивившись солодких снів, і йшли знайомою дорогою до школи. І хоч частенько сонечко кликало вас на вулицю, в ліс, на річку, ви все ж таки прямували до школи.

Скільки контрольних і лабораторних робіт ви виконали, поки настав цей день.

Позаду 11 років безтурботного шкільного життя, 11 років шукань, мрій, дерзань, сумнівів.

Ви мріяли швидше закінчити школу, рвалася душа до порога самостійності. А сьогодні хочеться зупинити мить.

Попереду незвідані дороги, різнобарв'я життя, праця, радість і смуток.

Милі мої діти! Ви вступаєте у самостійне життя. І як же мені хочеться бачити всіх вас щасливими, добрими людьми, яких всі скрізь і завжди будуть поважати.

 Вас небагато,але ви всі різні  та унікальні. Без сумніву кожен  залишив певний спогад  та уявлення про себе .У кожного вчителя, однокласника,товариша можуть бути різні думки про вас,але саме сокровенне ,напевне,це те, що ви знаєте про себе. Тому давайте разом з вами посадимо «шкільне дерево 11-Б класу», як символ довголіття та нагадування по себе. На листках-долонях напишіть своє ім’я та 5 характеристик,які вас описують та презентуйте їх,клеючи на плакат з стовбуром дерева ваші відповіді.

C:\Users\User\Downloads\Camera\фото2019\IMG_20190524_112457.jpg

Одинадцять років тому вас несміливих, кумедних  вперше привели до школи ваші батьки.  Разом з вами вони пройшли цей довгий і непростий шлях. Ваше шкільне дитинство залишається з вами у фотографіях, старих зошитах, альбомах, аплікаціях, речах, десь там далеко у шафі, у ваших спогадах.

Зараз я пропоную переглянути невелике « фотозавдання», яке поверне вас у дошкільне дитинство. Це незвичайне відео. Декого ви можливо не впізнаєте в цих малюках,  а потім ми разом помилуємось як з маленьких каченят ви перетворювались на прекрасних лебедів. (Презентація дитячих фото)

 

Любі діти, не всі ви прийшли у перший клас саме до цієї  школи. Але у кожного була  перша вчителька і кожен з вас зі світлими спогадами згадує саме її. Назвіть  імена ваших перших вчителів (учні називають і говорять теплі слова).

Вчитель: Що ж етап молодшої школи ми пригадали успішно.

А наскільки гарно ви знаєте свою школу в якій навчалися, своїх однокласників і учителів, що були поряд з вами усі ці років нам допоможе зясувати  бліц-опитування (вікторина про школу)

 1.Скільки вікон у шкільній їдальні?

2. Хто з однокласників святкує день народження 06.06?

3. Хто найстарший у класі?

4. Скільки учнів  проживає в районі Орлівка?

5. Прізвище та ім’я ваших однокласниць, які виїхали за кордон.

6. Скільки учнів у класі по батькові Олександрович (-на)?

7. Скільки комп’ютерів в кабінеті інформатики?

9. Моїм сусідом по парті був (-ла)…

10.Найвищий рейтинг в класі мала

11. Назвіть прізвища, ім’я, по батькові учителів трудового навчання.

12.Хто наймолодший у класі?

13. Скільки букв у прізвищі вашого класного керівника?

14. На якій вулиці знаходиться наша школа?

15.     Місяць народження директора школи .

17.     Назвіть точну кількість вчителів, які викладали у вас в 11 класі .

18.     Скільки в школі кабінетів початкової школи?

19.     Скільки парт в кабінеті №23?

 За роки шкільні вам чимало вдалося пізнати:
Кохання і дружбу, і радість, і відчаю тиск.
Гадаю, хоч трохи навчилися ви відрізняти,
Де щирість і вірність, а де тільки зовнішній блиск.

Кожен з нас зараз відчуває хвилюючий щем у серці, дивлячись на своїх дітей, вихованців, ще, здається, вчора зовсім маленьких, бешкетливих, наївних.

Та час не стоїть на місці. Діти виростають. І сьогодні вони стоять біля того порогу, за яким широкий світ, самостійне життя.

Давайте пригадаємо якими ми були та якими стали. Відеопрезентація

 

Класний керівник. Рідна хата. Батьківський поріг. Найрідніші ваші люди - це батьки. Саме їм ви найбільше повинні дякувати за все, що маєте. Незгасний вогник рідної домівки світитиметься для вас завжди теплом материнської любові, вірою в добро та людяність.

Рідна хата - це храм, з якого вийшли у широкі світи лікарі, вчителі, знамениті вчені, прості хлібороби. Завжди пам'ятайте про це.

 Дорогі випускники, пам’ятайте, що батьків ні купити, ні заслужити не можна. Тож бережіть їх, шануйте і поважайте. Зробіть так, щоб передчасні зморшки не лягли на їхні обличчя, щоб їхні серця були спокійні за вас.

 Дорогі випускники! Сьогодні ми запалимо вогонь материнської та батьківської свічки. Прийміть її і передайте один одному. (спочатку всі батьки, а потім учні) Створити коло взаємодії.

Материнську свічку прошу запалити ___________, батьківську ________

Хай її полум’я завжди освітлює вашу життєву дорогу, як символічний факел життя. І де б ви не були, пам’ятайте, що в її полум’ї – вогонь любові материнського серця і батьківського благословення. Знайте, доки живі ваші батьки – доти цей благословенний вогонь супроводжуватиме і оберігатиме вас по житті. Живіть, любіть, даруйте добро і тепло іншим.

Класний керівник. Юність - це найкраща пора життя і починається вона у школі. Школа зібрала вас, поєднала, здружила.

Кілька років ви прожили єдиними надіями, єдиними турботами, радощами і печалями. Давайте ж з вами висловимо своє побажання на аркушах-пелюстках  один одному одним словом на майбутнє та сформуємо нашу  «Квітку побажань» .

Не забувайте один одного, бо ви - однокласники. Вас навік поєднала школа.

Ну ось, здається, і все. Школу закінчено. Уроків більше ніколи не буде. Все буде: коледж чи інститут, сім’я, діти, робота, а ось школи  вже не буде – і дитинства

Нехай школа завжди зігріває ваші серця приємним спогадом про дитинство і юність, адже тут ви здобули перші перемоги, знайшли щирих друзів, навчилися відповідальності, пізнали силу і мудрість наук. Сьогодні ви ступаєте на стежину дорослого життя, де щодня доведеться приймати важливі рішення, відстоювати власні позиції. Нехай на шляху самоствердження вас завжди супроводжує удача, а впевненість у власних силах додає ентузіазму у підкоренні нових вершин!

Щиро подякуйте учителям - за натхненну працю та терпеливість, педагогічну мудрість та щедрість сердець, що не втомлюються з року в рік сіяти у дитячих душах зерна найважливішої науки - науки життя.

             Вже не вам дзвонитимуть дзвінки, не вами будуть списані парти, і не ваші прізвища будуть написані в шкільних журналах. Для вас шкільні уроки закінчуються.    Хочеться вірити, що ви принесете в світ віру і добро, і самі будете безмірно щасливі.Хай дійсно ваше людське щастя буде осяяне життєвою мудрістю всеперемагаючим сяйвом духовності.

Коли сумно тобі-посміхнись

Коли біль на душі-поділись

Коли радість навколо-радій

Коли друг зажуривсь-пожалій

Коли серце кохає-нехай

Коли щастя немає-бажай

Коли любиш когось-не мовчи

Коли важко тобі- кричи

Коли жити не хочеш-терпи

Коли крила розкрились –лети

Коли ворог образив-пробач

Коли горе спіткало-поплач

Коли щастя зумієш знайти

ПОСТАРАЙСЯ ЙОГО ЗБЕРЕГТИ!!!!


 

1