Виховна година «Світ навколо нас: розповіді про різні події в кранїі і за межами її»

Про матеріал

Мета: озширювати поняття дітей про довкілля, про джерела інформації, про те, о є людина і яке місце вона займає у віті; Розвивати вміння і навички правильної поведінки в довкіллі. Виховувати спостережливість, усвідомлення того, що людина — частина природи..

Перегляд файлу

Виховна година «Світ навколо нас: розповіді про різні поді в крані і за межами її»»

 

Мета: озширювати поняття дітей про довкілля, про джерела інформації, про те, о є людина і яке місце вона займає у віті; Розвивати вміння і навички правильної поведінки в довкіллі. Виховувати спостережливість, усвідомлення того, що людина — частина природи..

Хід виховного заходу:

1 Вступне слово вчителя: Учитель. Росла собі людина і поступово пізнавала дивовижний і чарівний світ. Брала від природи все: повітря — щоб дихати, водичку — щоб пити, а рослини — щоб їсти. Людина була дуже спостережлива і навчилася багато чого від рослин і тварин та й сама почала вдосконалювати свій світ. Вона навчилася добувати вогонь, приручила тварин, навчилася захищатися від хижих звірів і полювати, будувати житло, знаходити і готувати собі їжу, яка зробила б її сильнішою.

 

2 Гра Пам’ятай!

Не можна спалювати опале листя, бо воно забруднює повітря, що ним ми дихаємо.

Не можна мити транспортні засоби біля водоймищ, криниць, колонок, бо це забруднює воду, що її ми п’ємо.

Не можна кидати будь-де папірці, пластикові пакети, пляшки, бляшанки, баночки та інші відходи, бо це засмічує землю, на якій ми живемо.

А тепер поміркуйте, чому треба постійно провітрювати кімнату, в якій ви спите; клас, де цілий день навчаєтеся з друзями; спортивну залу, де ви бігаєте і стрибаєте? (Відповіді дітей.) ОБЕЖЕДЕЙКО пропонує відгадати загадки.

 

 

3 Літературна хвилина. Відгадай загадку.

Куди ступи — всюди маєш.
Хоч не бачиш, та вживаєш. (Повітря)

Всі його люблять, всі його чекають,
А хто подивиться, кожен скривиться. (Сонце)

Торох-торох, розсипався горох,
А почало світати — нічого збирати. (Зорі і небо)

Один баранець пасе тисячі овець. (Місяць і зорі)

Текло, текло та й лягло під скло. (Вода і лід)

Що без леза та без зуба розтина міцного дуба? (Блискавка)

Мене просять і чекають, а як з’явлюсь — утікають. (Дощ)

Кольорові коромисла через річку повисли. (Веселка)

 

4 Робота в групах «Написання усної книги» Матеріал для довідок: Учитель. Під час зимового сонцестояння спостерігається найкоротший день, на зміну якому приходить найдовша ніч. У північній півкулі, а від так і в нас в Україні, День зимового сонцестояння відбувається 21 або 22 грудня. До речі, Ти помічав, як важко прокидатись у ці зимові дні? Все через те, що рано-вранці ще зовсім темно, і наш організм «гадає», що ніч іще не закінчилась. Ще б пак, адже 22 грудня Сонце сходить о 9-й годині 2 хвилини і заходить о 16-й годині 3 хвилини

 

5 Ти це можеш!

Посади деревце, щоб очищало повітря.

Посій квіточки, щоб милували твій зір.

Розчисти джерельце, воно чекає твоєї допомоги.

Зроби з татусем шпаківню чи дуплянку для пташок.

Змайструй годівничку для птахів на зиму.

Люби цей світ, він просить захисту і любові!

 

 6 Підсумкова бесіда .Поміркуй! Ти живеш у місті чи в селі і тебе оточує довкілля. А це означає, що машини, що їх створила людина, допомагають їй у житті. Але, на жаль, усі вони мають властивість зношуватись і виходити із ладу, у такий спосіб викликаючи небезпечні ситуації. А для того щоб боротися з такими ситуаціями, люди придумали спеціальні служби: 101 102 103 104 Уважно поглянь на ці цифри і скажи, що означає кожна з них і для чого їх треба знати.

doc
Додано
1 жовтня 2019
Переглядів
2428
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку