Виховна година " У світі емоцій"

Про матеріал
Конспект виховної години "Світ наших емоцій" Мета: ознайомити учнів із світом позитивних і негативних емоцій, вчити дітей керувати своїми емоціями з метою зміцнення свого здоровя, формувати бажання виявляти позитивні емоції, вчити розпізнавати почуття під час спілкування з іншими людьми
Перегляд файлу

Конспект виховної години "Світ наших емоцій"

Мета: ознайомити учнів із світом позитивних і негативних емоцій, вчити дітей керувати своїми емоціями з метою зміцнення свого здоровя, формувати бажання виявляти позитивні емоції, вчити розпізнавати почуття під час спілкування з іншими людьми

Обладнання: картинки із зображенням емоцій, жетони

Хід роботи

   Доброго дня, дітки! Ми дуже раді Вас бачити сьогодні. Зацікавившись, ми вирішили на цій виховній годині розповісти більше про світ наших емоцій.

   Підійміть, будь ласка, руки, хто отримував у своєму житті подарунки. Що ви відчували, коли отримували одарунки? А коли ви отримуєте двійку, що відчуваєте? Діти, а на вашу думку, радість, сум, злість - що це?

   Сьогодні дізнаємось, що таке емоції, види емоцій, навчимось контролювати наші емоції. Ви буваєте веселими або сумними, роздратованими або лагідними та спокійними. Вони виявляють ставлення до різнихжиттєвих ситуацій, подій та їхню значущість. Тривалі емоції сприяють розвитку настроюта почуттів.

   Емоції допомагають вам спілкуватись з людьми, проявляти власні риси характеру, розуміти почуття і поведінку інших, співчувати їхнім радощам і горю. Емоціо у перекладі з латинської означає хвилювання. Почуття гніву, печалі, радощів - це емоції.

   Емоції бувають:

  • позитивні (задоволення, радощі)
  • негативні (гнів, злість)

   Здавна було відомо, що емоції впливають на наше здоровя. Коли нас супроводжують позитивні емоції, то це сприяє зміцненню імунітету, а коли у нас міцний імунітет, то ми не хводіємо, тобто вони корисні для нас. А коли негативні  - поганий настрій, гнів, злість, то це призводить до різноманітних захворювань.

Гра "Мікрофон"

   Зараз уявіть, що я журналіст і буду брати у вас інтервю для телепередачі "Смайл"

  1. Наприклад, ви отримали гарну оцінку чи батьки подарували вам подарунок, ви відчули радість - це позитивна емоція. Закінчіть речення: " Я радію, коли ..."
  2. Ви посварились зі своїм кращим другом, то ви відчуваєте гнів -  це негативна емоція. Закінчіть речення: " Я гніваюсь, коли ..."
  3. Бабуся заходить у кімнату і говорить:

- Збирайся, Іванку, зараз ми з тобою підемо до зоопарку.

- Як ви думаєте, які емоції відчував Іванко?

- Пригадайте,чи були у вас несподівані радощі. Хто вам їх дарував?

Робота із зображеннями емоцій. Гра "Відтвори"

Фізкультхвилинка

Які емоції ви отримали?

Гра-медитація "Сонечко"

   Закрийте оченята, посміхніться. Уявіть, що ви - маленьке сонечко. Воно прокидається, вмивається, розчісує свої промінчики і підіймається в небо. Ви - велика сонячна куля. У вас багато тепла і світла. Це тепло ви даруєте землі, лісам, річкам, морям, лугам. Ви повільно вдихаєте тепло, ви перетворюєтесь на маленький сонячний промінчик. Ви летите над землею і освітлюєте зелене листя, різнокольорові квіточки, купаєтесь у блакитних хвилях річки, стрибаєте по дахах будинків, по вікнах нашої шкільної кімнати, по партах. А зараз протягніться, відкрийте оченята.

   На закінчення нашої виховної години, хочу побачити, які емоції ви отримали від нашої зустрічі. Покажіть їх.

Швидко негативний настрій

Зіпсує здоровя, знай!

Не сумуй, жартуй, всміхайся,

Завжди добрий настрій май!

   Дякую, за те, що допомогли нам, підняли настрій. Я надіюсь, що ви також підняли настрій. Вам сподобалось наше заняття? Ви були активними, працьовитими. Бажаю вам гарного настрою та позитивних емоцій!

 

docx
Додано
20 лютого 2019
Переглядів
10898
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку