Виховна година «Україна – наша Батьківщина»

Про матеріал
Виховувати любов до своєї рідної України, бажання рости справжніми патріотами своєї країни та бути корисним для її розвитку та процвітання; виховувати дружбу, товариськість, повагу до людей різних національностей, миролюбність. Розвивати творче мислення, культуру мовлення. Збагачувати словниковий запас та знання про свою країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Україна – наша Батьківщина»

Номер слайду 2

І. Станція «Літературні постаті»

Номер слайду 3

ІІ. Станція «Національна»1. Національний символ України. Його дарують,ним обмінюються у Великоднє свято. (Писанка)2. Дерево, яке оспівано у народних піснях, у віршах. Воно освячується в церкві перед Пасхою, як засіб від злих сил. (Верба)3. Кущ, оспіваний в українських народних піснях, символ дівочої вроди. (Калина)4. Поширене в Україні дерево, з яким в українських народних піснях і переказах порівнюють струнких дівчат. (Тополя)5. Чим прикрашають голову українські дівчата. (Вінок)6. Національний символ України. Матері дарують його своїм дітям на щастя, на долю, відряджаючи у далеку дорогу. (Рушник)

Номер слайду 4

ІІІ. Станція «Інтелектуальна»1. Яку назву мала козацька держава, створена за дніпровськими порогами? (Запорізька січ)2. Який із найдревніших знаків є малим гербом України? (Тризуб)3. Автор слів гімну України. (П. Чубинський)4. Яка назва гімну України. (Ще не вмерла України)5. Як називалась перша слов’янська держава? (Київська Русь)6. Як називається основний закон України? (Конституція)

Номер слайду 5

ІV. Станція «Секретна»Тарасові слова – то правда жива. Тарасів заповіт облетів увесь світ.

Номер слайду 6

VІ. Стація «Юні краєзнавці»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

VIІ. Станція «Народознавча» Мати батька або матері (бабуся)  Народнообрядова пісня, в якій оспівується пробудження природи, кохання, надії на врожай (веснянка) Прикраси з перлів, коралів, які носять жінки на шиї (намисто) Старовинна обрядова новорічна пісня, що виконується 31 грудня та 1 січня за старим стилем (щедрівка) Квіти, листя, гілки, сплетені в коло, яким зазвичай прикрашають голову дівчата (вінок) Спосіб числення днів у році, а також таблиця з переліком усіх днів року (календар) Прилад для визначення сторін світу(компас) Машина для їзди, яку рухають ногами (велосипед) Страва з варених крупів (каша) Наука про минуле (історія)

Номер слайду 11

VІIІ. Станція «Розважальна»1. Під яким кущем ховається заєць, коли йде дощ? (Під мокрим)2. Без чого не буває криниці? (Без дна)3. У який горщик не можна налити води? (У повний)4. Що буде козі, коли їй мине сім років? (Восьмий піде)5. Що робиться з хлібом, коли його ріжеш? (він меншає)6. Яким стане білий камінь, якщо кинути його у Чорне море? (Мокрим)7. Від чого у качки лапи червоні? (Від колін)8. Де є річка без води? (На карті)9. Хто бачить свої очі? (Той, хто дивиться у дзеркало)10. Які ключі до неба добираються? (журавлині)

Номер слайду 12

Любіть Україну, як сонце, любіть,як вітер, і трави, і води…В годину щасливу і в радості мить,любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,І мову її солов’їну. В. Сосюра

pptx
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
887
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку