Виховна година "Урок миру та дружби"

Про матеріал
Мета: розширити знання учнів про важливість миру на землі; формувати у молодших школярів понять: "дружба", "доброта". виховувати доброзичливе ставлення один до одного. Очікувані результати: • Засвоєння інформації про День Миру; • Формування понять: «дружба»; «доброта». • Оволодіння навичками колективної роботи; взаємодопомоги у вирішенні проблем.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година«Урок миру та дружби»

Номер слайду 2

Мета: розширити знання учнів про важливість миру на землі;  формувати у молодших школярів понять: "дружба", "доброта". виховувати доброзичливе ставлення один до одного. Очікувані результати:• Засвоєння інформації про День Миру;• Формування понять: «дружба»; «доброта».• Оволодіння навичками колективної роботи; взаємодопомоги у вирішенні проблем. Обладнання: тематичні малюнки, презентація, відеоматеріали

Номер слайду 3

Добрий день, малеча щира,Хай живеться вам у мирі. Хай луна дитячий сміх!Почнемо урок для всіх!

Номер слайду 4

Мир на землі – це затишок і тиша, Це сміх дитячий і душі політ , Коли поет чарівні вірші пише Про незвичайний, дивовижний світ.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

В 1982 році, в своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. С тих пір свято, яке відзначається 21 вересня, залучило мільйони людей, охопивши багато країн та регіонів.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

МИР

Номер слайду 11

МИРСОНЦЕЛюбов. Блакитне небо. СПІВ ПТАШОКЩАСЛИВА РОДИНАДИТИНСТВО

Номер слайду 12

Найбільше в світі щастя — це мир на землі, коли на ній розквітають чарівні квіти, а люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, а діти вчаться, здобувають знання, щоб зробити наш край ще прекраснішим.

Номер слайду 13

Вправа «Продовж речення»• Друг це той, хто... • З другом я часто... • Приятель і друг не зовсім одне й те саме, бо... • З другом можна... • Я товаришую з… тому що... • Війна – це … • У День Миру люди мають… • Я люблю мирне небо над головою…

Номер слайду 14

Казка про дружбу. Малесенький їжачок, що жив у нірці, одного літнього погожого дня вирішив прогулятись. Вийшов їжачок з дому і захоплено подивився довкола: ранкове сонечко посміхалося сонному лісу, перетворюючи росу на коштовне каміння; яскраві квіти раділи, що прийшов новий день, чувся стукіт дятла і солов'їна пісня.Їжачок так захопився, спостерігаючи за такою красою, що й не помітив, як зітнувся з зайченям.-- Пробач, я тебе не побачив.-- Нічого, -- відповіло зайченя. -- Мене звуть Вухастик.-- А я -- Круглячок. Нумо гратися разом, -- запропонував їжачок. Вони посміхнулись один одному і подружились. Гралися їжачок з зайченям цілий день то у схованки, то у доганялки, спостерігали за яскравими метеликами, тоді дивились, як у річці "плавають" хмарки, а ввечері стомлені, але задоволені попрощались. Їжачок вдома розповів батькам про зайчика і пішов спати. І снився йому друг Вухастик.

Номер слайду 15

Мозковий штурм "Вислови свою думку" А що ж таке дружба?«Дружба – це...»

Номер слайду 16

Гра «Посмішка»

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Ми хочемо миру!!!

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Хай буде мир для України!» –Всі просять: доньки і сини. Молитви наші Богу линуть,Щоб більше не було війни. Хай квітне наша Україна,Буяє золотом ланів!До Бога пісня наша лине…Йому присвячений той спів.

Номер слайду 22

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!МИРНОГО НЕБА ТОБІ, УКРАЇНО!

pptx
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
229
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку