Виховна година: «Знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки»

Про матеріал
Кожна дитина повинна знати свої права, обов'язки, щоб з легкістю ними оперувати в потрібній для нього ситуації.Цей матеріал допоможе класному керівнику у проведення виховної години.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Лук'янченко Любов Василівна. Класний керівник 10- а класу. ХЗОШ №40«Знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки»Виховна година: «Знаємо свої права, виконуємо свої обов’язки»

Номер слайду 2

Цілі : ознайомити учнів зі змістом основних статей Конвенції про права дитини; сприяти усвідомленню власних прав;через обговорення певних ситуацій ознайомити з основними потребами дітей;показати, яке велике значення для дитини має нормальне виховання.

Номер слайду 3

Дитина та її права повинні захищатися законом. Конвенція про права дитини — міжнародний документ, у якому викладені основні права дитини. Він є обов'язковим для держав, які підписали цей документ. Організація Об'єднаних Націй — міжнародна організація, головною метою якої є підтримання і зміцнення миру та безпеки, розвиток співпраці між державами. Генеральна Асамблея ООН— керівний орган ООН, який складається з представників держав — членів цієї організації.

Номер слайду 4

Основним правом дитини є право на життя. Життя дитини є недоторканним, дитина має бути захищена від усіх форм насильства — фізичного, психологічного, різних зловживань та грубого ставлення

Номер слайду 5

Право на ім'я..Ім'я у люди­ни єдине, хоча у виняткових випад­ках його можна змінити. Зі своїм іменем людина йде по життю

Номер слайду 6

З моменту народжен­ня дитина набуває громадянство пев­ної держави. Відібрати громадянство не можна, його можна змінити.

Номер слайду 7

Право на нормальне сімей­не життя, на турботу, любов і розу­міння з боку батьків.

Номер слайду 8

пра­ва, які забезпечують кожному з вас вільний розвиток:право на свободу думок, свободу совісті, на освіту, охорону здоров'я

Номер слайду 9

Це жахливо. Більше 100 мільйонів дітей у світі жебракують. Понад 50 мільйонів дітей пра­цюють у небезпечних умовах. Більше 120 мільйонів дітей не відвідують школу. Три мільйона дітей помира­ють від таких хвороб, які можна ви­лікувати.

Номер слайду 10

Обов’язки учнів викладеніу Законі про освіту; Статуті школи; Правилах для учнів.

Номер слайду 11

Десять «Не можна» Наодинці із собою робити все не так, як ти робив би на очах у людей. Лінуватися, бути ледарем, неробою і дармоїдом. Видавати за доблесть і заслугу те, що є твоїм обов’язком. Вимагати від батьків те, чого ти не заслужив працею. Бути жадібним, корисливим, негостинним. Гребувати простою працею своїх батьків. Глумитися зі старших. Лицемірити, говорити не те, що думаєш, відчуваєш. Запобігати перед тим, хто сильніший за тебе. Давати «порожні» обіцянки, не дотримувати слово.

Номер слайду 12

Як сподобатися людям 1. Щиро цікавтеся іншими людьми. 2. Посміхайтеся. 3. Пам'ятайте, що ім'я людини – це найсолодший та найважливіший для неї звук у будь- якій мові. 4. Будьте уважним слухачем. Заохочуйте інших говорити про самих себе. 5. Говоріть про те, що цікавить вашого співрозмовника. 6. Навіюйте вашому співрозмовнику усвідомлення його значимості та робіть це щиро.

Номер слайду 13

Мораль і право, право і закон. Рушійні сили для життя людини. А їх знання надасть нам вірний тон. У розвитку держави — України. 

pptx
Додано
20 січня 2019
Переглядів
5220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку