ВИХОВНА ГОДИННА З УЧНЯМИ 4-Б КЛАСУ:«ДІТЯМ ПРО БЕЗПЕЧНЕ КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТОМ»

Про матеріал
Підготувала та провела:вихователь Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів №21 Донецької обласної ради Каракуц Ірина Миколаївна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Маріупольська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів №21 Донецької обласної ради Виховна годинна:«Дітям про безпечне користування Інтернетом»Підготувала та провела: Вихователь 4-Бкласу Каракуц Ірина Миколаївна

Номер слайду 2

Виховна годинна: «Дітям про безпечне користування Інтернетом»

Номер слайду 3

Сьогодні ми не можемо уявити свого життя без комп ’ютера,ноутбука,планшета або мобільного телефону. Усі ці прилади стрімко увірвались в наше життя,вони наші помічники в роботі,навчанні. За допомогою їх ми слухаємо музику,дивимось фільми,знаходимо потрібну інформацію,обмінюємося фотографіями,спілкуємось,вони наші помічники,кожен день вони поруч. Але треба пам’ятати про небезпеку від надмірного користування ними. В:як ви вважаєте,яку загрозу для здоров’я несуть нам наші добрі помічники?(відповіді дітей)

Номер слайду 4

Комп’ютер та інтернет-це наше майбутне. Діти завдяки інтернету вчаться новому способу здобуття та обробки інформації. Але є і загрози для дітей від користування інтернетом. Діти це-найбільш не захищена категорія користовачей інтернету. В галузі освіти української державної політики найголовнішим є захист дітей від негативного інформаційного впливу. Створюють необхідні програми для навчання грамотного і безпечного використання інтернету дітьми.

Номер слайду 5

5лютого –Міжнародний День безпеки Інтернету. Цей день був започаткований Европейською комісією у 2004році і святкують його в перший вівторок лютого. Безпека в Інтернеті-це дуже важлива проблема нашого часу.

Номер слайду 6

Загрози:*комп’ютерна залежність*он-лайн зваблення дітей*надмірна зацікавленість іграми*розходження між своїм «Я» та Інтернет образом*кібербулінг-це одна з форм преслідування дітей з використанням цифрових технологій.

Номер слайду 7

Для безпечного користування в Інтернеті діти повинні знати та дотримуватися наступних правил:*ніколи не давати приватної інформації про себе(прізвище,номер мобільного телефону,домашню адресу)без дозволу батьків.*нікому не давайте свій пароль(крім батьків)*нікому ніколи не розповідайте сімейні таємниці(наприклад про відпустку,коли вас не буду вдома)*не робить дії які можуть коштувати грошей вашій родині(наприклад не називайте номер банківській карти батьків)*не шкодьте іншим користувачам,не ображайте інших.*не відкривайте електронні листи,файли, веб-сторінки,отриманні від людей яких ви не знаєте.*не викладайте фото,відео без дозволу батьків.*завжди поводьтеся в Інтернет мережі ввічливо,так як би хотіли,щоб поводилися з вами.

Номер слайду 8

Учні 4 класу приймають участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від проекту «На Урок»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Нагороди за участь в Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет»

pptx
Додано
8 лютого 2019
Переглядів
647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку