виховний захід "8 квітня - день любителів зоопарку"

Про матеріал
Презентація виховного заходу до дистанційного навчання до 8 квітня - дня любителів зоопраку. Захід підготовано для роботи на групі продовденого дня в 1 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

8 Квітня. День любителів зоопарку

Номер слайду 2

Шенбруннський зоопарк  — зоопарк, розташований на території палацового комплексу Шенбрунн у столиці Австрії місті Відні Обладнаний у 1752 році як наступник імператорського звіринця він є найстарішим у світі зоопарком. Мавп’ячий вольєр. Вольєр для жирафівІсторія створення найдавнішого зоопарку

Номер слайду 3

Найстаріший зоопарк в УкраїніУ 1901 році 26 квітня був заснований найдавніший зоопарк України - Миколаївський зоопарк. Його засновником є міський голова Леонтович Микола Павлович. Акваріум, який був надбанням приватної колекції і знаходився в будинку голови, був ключовим і першою ланкою, з якої був закладений зоопарк. 

Номер слайду 4

Найкращий зоопарк світу – зоопарк у Сингапурі

Номер слайду 5

Історія київського зоопарку. Київський зоологічний парк  –  це унікальний об’єкт, який було створено за ініціативою професорів Університету Святого Володимира та політехнічного інституту, викладачів гімназій, лікарів, громадських діячів і багатьох любителів живої природи, які були членами Київського товариства любителів природи. Офіційним часом заснування зоопарку і початком його діяльності визнано 21 березня 1907 року.

Номер слайду 6

Яка роль зоопарків?На сьогодні природоохоронна діяльність – одна з найголовніших задач зоопарків. Вона ведеться в трьох основних напрямах: утримання і розведення рідкісних тварин, дослідження популяцій рідкісних видів в дикій природі та екологічна просвіта людей. А ще ми допомагаємо хворим діткам та людям з інвалідністю одужати, тому, що спілкування з тваринами гарно впливає на здоров’я організму

Номер слайду 7

Карта зоопарку. Жирафа. Лев. Вовк

Номер слайду 8

Жирафа – цікаві факти. Жирафа - найвища тварина на суші! Це ходяча вежа в 6 м!У жирафи півметровий язик, яким можна поколупати в носі або прилизати брівки!На 100-метрівці жирафа обганяє скакового коня - 55 км/год! Один крок жирафа - 4-10 метрів!Жирафа може не пити кілька тижнів! А за один раз може випити 3-4 відра води. Жирафи сплять від 10 хвилин до 2 годин на добу!Жирафи «розмовляють» таким низьким голосом, що людське вухо не може їх почути. Жирафа - єдиний ссавець, яке не вміє позіхати. У шиї жирафа всього лише 7 хребців! У горобця, наприклад, їх 14!У стаді жирафів є дитячі садки. Вдень одна самка займається всіма дитинчатами. Раніше жирафи жили на всьому африканському континенті до самого Середземного моря. Зараз вони залишилися тільки в центральній Африці. У природі жирафи живуть 25 років, а в зоопарках - 35! Вони прекрасно розмножуються в неволі.

Номер слайду 9

Лев – цікаві факти. Леви разом з тиграми є самими великими представниками котячих. Вага дорослого самця становить 150-225 кілограмів. Зустрічаються і більші – до 240 кілограмів. Найважчий лев серед тих, що живуть у природному середовищі був убитий в 1936 році в Трансваалі, він важив 313 кілограм. У неволі ж вони досягають більших розмірів. Серце лева є найменшим відносно розмірів і маси тіла серед усіх африканських хижаків. До речі, розмір мозку теж є невеликим (справжній цар). Леви є самими ледачими хижаками в Африці. Ситий лев ніколи не буде йти на полювання. Єдині дві речі, що можуть заставити ситого лева зрушити з місця – це палюче сонце і небезпека. Коли він наївся, то може проспати майже 20 годин (хочете бути як лев?). Дорослим лев стає у дворічному віці. Лише тоді він набуває здатності ричати. Грива починає рости у віці 1.5 роки, а кісточка на хвості – з шести місяців. Рик лева наскільки потужний, що поряд з ним буквально здригається повітря. А чути його на відстані до 8 кілометрів!Леви часто полюють вночі. Їхній зір в темноті у 6-7 разів краще ніж у людини, що дозволяє йому вести активне нічне життя

Номер слайду 10

Вовк – цікаві факти. Слово "вовк" означає тягнути, волокти (худобу). У вовка дуже добре розвинена міміка. Вони можуть показати більше ніж 15 виразів «обличчя»: спокій, настороженість, загроза, страх, гнів, злість, покірність, ласка, веселощі і т.д. Дослідник вовків Ф. Моует довів, що вовки можуть «розмовляти». Виття вовків - це ціла мова. Так одна зграя може «розповісти» інший, де знаходиться звір, який він і куди біжить! За кількістю звуків вовк може зрівнятися тільки з людиною і кажаном. Нюх у вовків в 100 разів краще людського. Він може учути здобич за 3 км. Вовки розрізняють 200 млн. відтінків запаху !!! Вовки живуть зграями, які очолюють «король» і «королева» (вожак та альфа-самка). Вовки дуже емоційні, вони сильно прив'язуються до зграї і своєї «половинки». Вовк - ідеальний сім'янин: не влаштовує скандалів, не ходить ліворуч, не заводить собі молоденьку вовчицю, всю здобич приносить у сім'ю. Дуже любить своїх дітей :) Про вовченят зазвичай дбають не лише батьки, а й вся споріднена зграя. Тиск щелеп вовка більше, ніж у лева, але менше, ніж у тигра. Голодний вовк з'їдає до 10 кг м'яса за один раз! Це, як для нас з'їсти відразу 100 гамбургерів в Макдональдсі!

Номер слайду 11

У зоопарку НЕ можна!годувати та турбувати тварин( звірі їдять за графіком, якщо його порушити, у них болять животи й вони можуть занедужати)заходити за огорожу( звірі хороші, але вони звірі, тому можуть сильно покусати, затоптати або навіть загризти)галасувати, кричати, репетувати, голосно гиготіти, тупати й будь-якими способами видавати голосні звуки(звірі мають тонкий слух, різкі шуми викликають у них непередбачувані реакції)псувати дерева, кущі, квіти( звірі люблять красу, а зелені насадження – краса нашого зоопарку)фотографувати тварин із застосуванням спалахів(у звірів тоді на фото червоні засвічені очі, і взагалі вони дуже лякаються)кидати у вольєри будь-що(звірі можуть те будь-що проковтнути й вдавитися)самочинно переміщувати садово-парковий інвентар( звірі можуть вирішити, що ви то крадете й будуть захищати майно)приводити й приносити з собою домашніх тварин(звірі схильні до ревнощів, вони переконані, що для вас вони — єдині неповторні)пересуватись на велосипедах, гіроскутерах, самокатах та інших транспортних засобах для дорослих, окрім службових та інвалідних(звірі нервуватимуться за безпеку інших відвідувачів та їх дітей)

Номер слайду 12

Інтерактивна граhttps://learningapps.org/6286119https://learningapps.org/2061385

Номер слайду 13

3-D екскурсія київським зоопаркомhttps://zoo.kiev.ua/about/3d-tour/

Номер слайду 14

Дякую за увагу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 квітня 2021
Переглядів
1420
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку