Виховний захід Безпечний Інтернет та соціальні мережі

Про матеріал

Виховний захід "Безпечний Інтернет та соціальні мережі", який був проведений для учнів за професією Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, у Вищому професійному училищі № 25 м.Хмельницького

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Другого вівторка лютого кожного року у світі відзначають День безпечного Інтернету. Цього дня ми згадуємо про те, про що мали б пам’ятати кожного дня – нашу безпеку у Всесвітній мережі. Цього року цей день відзначають 5 лютого

Номер слайду 3

Основні правила безпечної роботи в Інтернет не надавати незнайомим особам свої дані та інформацію про близьких та родичів по електронній пошті, в чатах, за допомогою систем миттєвого обміну повідомленнями; не відправляти повідомлення непристойного змісту, чи ті, які мають інформацію, що може образити іншу людину; не відправляти свою фотокартку чи фотокартки родичів; не здійснювати фінансові операції через мережу Інтернет без нагляду дорослих; не погоджуватись на зустрічі з незнайомими людьми; повідомляти батьків, старших друзів у разі отримання інформації, що змусить почуватись некомфортно чи має характер залякування.

Номер слайду 4

Соціальна мережа – це соціальна структура,яка складається з групи вузлів, які є соціальними об’єктами (люди, організації), і зв’язків між ними (соціальних взаємовідносин). Цей термін був введений в 1954 році соціологом Джеймсом Барнсом.

Номер слайду 5

Перша соціальна мережа в Інтернеті з'явилася в 1995 році. Це був американський портал classmates.com ("Однокласники» - аналог цього сайту.)

Номер слайду 6

Але офіційним початком життя соціальних мереж прийнято вважати 2003-2004 роки. Саме в ці роки були запущені такі ресурси як: LinkedIn, MySpace і Facebook.

Номер слайду 7

Найпопулярнішими соціальними мережами в  Україні на даний момент є: «Вконтакте» «Одноклассники»  «Facebook» «Мой мир» «Instagram» «Twitter»

Номер слайду 8

ВКонтакте Датою створення соціальної мережі ВКонтакте вважається 10 жовтня 2006 року. Творець мережі Павло Дуров. Найбільша соціальна мережа в російськомовному Інтернеті, яка займає перше місце за популярністю в Білорусії, друге - в Росії і Україні, четверте - в Казахстані та 25-е - у всьому світі. Над назвою майбутнього проекту думали всією командою, спочатку були ідеї типу студент. Ру, але, погодившись з тим, що все, рано чи пізно стають випускниками, і головне завдання проекту - що б люди залишалися в контакті один з одним і після закінчення навчання ...

Номер слайду 9

Однокласники Однокласники є соціальним ресурсом, який застосовується для пошуку однокласників, колишніх випускників, друзів, родичів і просто для спілкування і нових знайомств. Запуск проекту відбувся 4 березня 2006 року, а його автором став  Альберт Попков. Крім того, на сайті було присутнє багато різних платних сервісів, які працюють і досі (видалення небажаних оцінок, різноманітні смайли, подарунки та багато іншого).

Номер слайду 10

Facebook Заснував її у 2004 році Марк Цукерберг зі своїми приятелями-сусідами по кімнаті в гуртожитку Гарвардського університету як сайт для студентів Гарварду. Днем народження соціальної мережі Facebook традиційно вважається 28 жовтня 2003 року. Саме тоді Марк Цукерберг зламав комп'ютерну мережу Гарварду і скопіював фотографії з сайту Facemash. Назва самої популярної соціальної мережі пояснюється гранично просто. У старшій школі, у якій навчавсчя Марк Цукерберг (Philips Exeter Academy), кожен учень отримував довідник, в якому містилася інформація про всіх студентів школи з їх адресами, телефонами і фотографіями. Офіційно довідник називався The Photo Address Book, але в студентському середовищі його називали The Fаcebook.

Номер слайду 11

Twitter Історія бере свій початок в 2006 році. Саме тоді творцеві Twitter Джеку Дорсі прийшла в голову ідея розробити онлайн-сервіс, який би дозволяв друзям швидко обмінюватися короткими повідомленнями. Перша реалізація цієї ідеї була здійснена в липні 2006 року.

Номер слайду 12

Instagram Instagram — соціальна мережа, що базується на обміні фотографіями, дозволяє користувачам робити фотографії, застосовувати до них фільтри, а також поширювати їх через свій сервіс і низку інших соціальних мереж[ У квітні 2012 року Instagram був придбаний компанією Facebook. Самим фактом появи Instagram ми зобов'язані простому американському студенту зі Стенфорда - Кевіну Систрому.

Номер слайду 13

Емодзі-смайли Найперший набір символів цієї графічної мови був створений в 1995 році японцем Сігетака Куріта, який був членом команди, що розробляє технологію I-MODE для мобільного інтернету. Усі символи мали розмір в 12Ч12 пікселів.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Варто відзначити, що безумовним лідером за частотою використання у світовому масштабі є символ, який зображає червоне серце

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Комп'ютерна залежність: проблеми сучасної молоді

Номер слайду 19

На початку XXI ст. психологи зафіксували нову форму залежності – комп’ютерну.

Номер слайду 20

Комп’ютерна залежність Надмірна захопленість пошуком інформації (необмежна втрата часу з метою пошуку цікавої інформації, прояв «інформаційного вампіризму», що створює ілюзорне відчуття власної значущості).

Номер слайду 21

Основні ознаки залежності: ейфорія (піднесений стан) від «серфінгу» в інтернеті; відмова від харчування і сну заради ігор; багатогодинне перебування, бажання по кілька разів на день перевіряти електронну пошту; нехтування своїми повсякденними обов’язками та ігнорування інтересів рідних «на користь» інтернету; прояви агресії роздратування.

Номер слайду 22

За статистикою: 54 % користувачів у віці від 13 до 23 років проводять щоденно в онлайні до 3 годин 31 % сидить в онлайні — 4-6 годин. Існує категорія людей, яка живе віртуальним життям близько 10 годин на добу і більше. Більше 45 % всіх опитаних заявили, що не уявляють життя без комп'ютера та інтернету. 28 % молодих людей не можуть жити без мобільного телефону 11 % — не можуть жити без без телевізора.

Номер слайду 23

Існує 5 типів залежності від комп’ютера Вчені підрахували, що 10% користувачів інтернету є залежними. У деяких країнах (Великобританія, США та Японія ) вже відкрили лікарні для лікування інтернет- залежності Кіберсексуальна залежність Залежність від он-лайн спілкування Ігроманія Вебсерфінг Мережевий шопоголізм

Номер слайду 24

Будьте обережні! Не зациклюйте життя на Інтернеті! Живе спілкування, прогулянки на природі дають набагато більше, ніж “світова павутина”! 

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

«Хто надіслав тобі листа?»

Номер слайду 28

Дякуємо за увагу!!!

ppt
Додано
22 жовтня 2019
Переглядів
1675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку