Цікаві факти. Цей овоч родом з Північної Америки. Від грецької мови (велика диня). До прибуття перших переселенців, гарбуз був основним продуктом на столі індіанців. Христофор Колумб привіз гарбузове насіння до Європи. Спочатку цей овоч використовували, щоб нагодувати худобу, а не людей.
Гарбузові квіти можна їсти. Існує безліч рецептів фарширування гарбузових квітів та приготування їх у клярі.Індіанці колись смажили скибочки гарбуза на багатті, зі смужок в’яленого гарбуза робили килимки. Найменший гарбуз може важити менше кілограма, а найбільший сягати 250 кг. Гарбуз настільки невибагливий у догляді, що його можна вирощувати в будь-якій точці світу, крім Антарктики.
Корисні властивості гарбуза Гарбузи низькокалорійні і багаті клітковиною. Ідеальний продукт для дієти. Високий вміст вітамінів А і Е. Допомагає зберегти молодість. Гарбуз – чемпіон серед овочів за змістом заліза. Допомагає тим хто страждає на анемію. Олія з насіння гарбуза вважається лікарською. Гарбузовий сік сприяє гарному і міцному сну. Гарбузове насіння дуже корисне.