Виховний захід "День гарбуза"

Про матеріал
Виховний захід до Дня гарбуза 26 жовтня. Містить загадки, вірші, цікаві факти, поробки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховний захід«день гарбуза»Вихователя ГПД Нелі Марченко

Номер слайду 2

На городі виріс дужий, Круглий, жовтий і байдужий До червоних помідорів, До капусти і квасолі. Хто цей гордий карапуз? Здогадалися?...(Гарбуз)

Номер слайду 3

Україну не можна уявити без гарбузів. Гарбуз можна назвати одним із атрибутів осені. Різний за кольором, формою смаком він може бути окрасою або головною стравою на будь-якому столі.

Номер слайду 4

26 жовтня - День Гарбуза

Номер слайду 5

Цікаві факти. Цей овоч родом з Північної Америки. Від грецької мови (велика диня). До прибуття перших переселенців, гарбуз був основним продуктом на столі індіанців. Христофор Колумб привіз гарбузове насіння до Європи. Спочатку цей овоч використовували, щоб нагодувати худобу, а не людей.

Номер слайду 6

Гарбузові квіти можна їсти. Існує безліч рецептів фарширування гарбузових квітів та приготування їх у клярі.Індіанці колись смажили скибочки гарбуза на багатті, зі смужок в’яленого гарбуза робили килимки. Найменший гарбуз може важити менше кілограма, а найбільший сягати 250 кг. Гарбуз настільки невибагливий у догляді, що його можна вирощувати в будь-якій точці світу, крім Антарктики.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Корисні властивості гарбуза Гарбузи низькокалорійні і багаті клітковиною. Ідеальний продукт для дієти. Високий вміст вітамінів А і Е. Допомагає зберегти молодість. Гарбуз – чемпіон серед овочів за змістом заліза. Допомагає тим хто страждає на анемію. Олія з насіння гарбуза вважається лікарською. Гарбузовий сік сприяє гарному і міцному сну. Гарбузове насіння дуже корисне.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

«родичі гарбузові»

Номер слайду 11

Гарбуз у казках«Ходить гарбуз по городу»«Попелюшка»«Чарівний гарбуз»

Номер слайду 12

Я – гарбуз, я радість ваша,Бо насіннячко смачне!А яка із мене каша!Словом, люблять всі мене. Часу дарма не марнуйте,Краще кашу покуштуйте!Знає, навіть, це й дитина,Що я й лікарська рослина!

Номер слайду 13

Шлях гарбуза

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Інсценізація казки «Ходить гарбуз по городу»

Номер слайду 17

додатки

pptx
Додав(-ла)
Марченко Неля
Додано
28 грудня 2023
Переглядів
106
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку