Виховний захід для мешканців мікрорайону Озерна в Хмельницькому.

Про матеріал

Діти надали пропозиції, аби наш позакласний виховний захід ми підготували разом. Кожен учень мав розкрити конкретне питання, підібрати фото, цікавий і доступний матеріал, самотужки його розповісти. Батькам, дітям, колегам та адміністрації сподобалося.

Перегляд файлу

 Сценарій виховного заходу  « Ми – діти Озерної!»

ВІДЕО. Вступне слово вчителя.

СЛАЙДИ  та коментарі учнів.

                 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

1 Озерна - молодий мікрорайон, який розбудовується шаленими темпами. Це новий багатоповерховий житловий масив на північній околиці Хмельницького. На сьогодні тут мешкає понад 50000 людей!

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

2 В 1977 р. був розроблений проект забудови північного мікрорайону, перші будинки якого почали здавати наприкінці 1980- х рр. На сьогодні вже забудовані Озерна-1 та Озерна-4.

 ЛІСОГРЕНІВЕЦЬКА 28/1, 8/10, котел, чорнові роботи.

  1. Генпланом розвитку міста передбачена подальша забудова мікрорайону на ділянці з правого боку вулиці Панаса Мирного між вулицями Озерною, Лісогринівецькою та Старокостянтинівським шосе, Січових Стрільців. І це будівництво, як ми бачимо, в самому розпалі.

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

  1. Тут на 45 га розташуються Озерна-2 та Озерна-3 з розвиненою інфраструктурою. Неподалік від лісу у нас поступово з’являються комплекси «Барви», «Чайка», та багато ін.
  2. Мікрорайон отримав назву від місця розташування вище ставків (озеро) однієї з безіменних приток Південного Бугу. Наприкінці 80-х років були прокладені основні вулиці.

 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

6  Вулиця Панаса Мирного у масиві багатоповерхової забудови мікрорайону Озерна. Виникла у 1988 році. Названа на честь відомого українського письменника.

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

7 Вулиця Максима Залізняка у масиві багатоповерхової забудови мікрорайону Озерна. Виникла у 1990 році.

 

8 Вулиця Устима Кармалюка у масиві багатоповерхової забудови мікрорайону Озерна. Виникла у 1990 році. Простягається вона прямо до лісу.

Зараз маршрутні таксі прямують і по ній. (№29а і 49а).

 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

9 У нашому мікрорайоні  функціонують дитячі садочки: №56 «Боровичок», у якому на сьогоднішній день виховуються  372 дитини. Функціонує 12 груп.

 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

Картинки по запросу днз 56 хмельницький фото https://pp.vk.me/c629414/v629414597/16ed/4zYVSV1J0zE.jpg

 А ще № 29 «Ранкова зірка», який розташований вище, по вулиці Кармалюка 6/1 місткістю понад 400 діток.

  http://static.panoramio.com/photos/large/70972407.jpg

10 Найбільш заповнені наші садочки. А ще, кілька років тому гостинно двері відкрив приватний садок (біля лісу), «Гармонія», але через малі групи та значні батьківські внески, він не розвантажив район. 

 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

11 Зараз готується до здачі ще НВК (школа і садок) на кінцевій, до речі, найбільший в області. Влада обіцяє відкрити двері садочку для 400 діток, вже в новому навчальному 2022-2023 році.

                     Картинки по запросу хмельницький озерна фото

    12 А також Хмельницький ліцей-інтернат №17, що за адресою вул.Озерна, 14. Хмельницький спеціалізований ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки – загальноосвітній навчальний заклад ІІІ ступеня з профільним навчанням.  Заснований 26.07.1993р.

13 У травні 1990 р. було відкрито 27-е відділення поштового зв’язку, але, на жаль, зараз переживає не найкращі часи. Кілька років тому у приміщенні торгового центру «Агора» відкрито 15 відділення поштового зв’язку «Нова пошта».

 Школа НВО№28 місто Хмельницький

14 У 1990 році побудовано ЗОШ №28.

Будівля початкової школи була садочком №58, і вже в 2000-них була передана молодшим класам. Цьогоріч, як і минулого року у перших 11 класів, аж 345 дітей, серед них 3 з інклюзією.

http://static.panoramio.com/photos/large/6851177.jpg

Директорами школи в різні роки були Лернер С.М., Красицький П.В., Щур О.П.

 Наталя ...Nataliі... Кімаковська

15 З лютого 2003 року директором школи стала Мельник Г.Л. (депутат декількох скликань міської і обласної рад). А навесні 2016 року очільником школи став шановний Андрійчук Андрій Васильович, наш директор.

В школі цьогоріч навчається 2326  учнів у 73 класах.

 https://kulturaxm.files.wordpress.com/2014/10/d0b4d0bcd188e284963.jpg

16 У 1995 році по вул. Кармелюка 8/1 було побудовано Дитячу музичну школу №3, яка щорічно виводить у світ естетичної краси здібних і талановитих дітей нашого мікрорайону.

 

17 У 1996 році по вулиці Кармалюка, 8 було відкрито бібліотеку-філію №8 Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи. Режим роботи пн.-пт з 9.00 до 18.00, щодня, окрім понеділка.

Також тут знаходиться Інформаційний центр електронних послуг.

 

18 У 2000 р. у мікрорайоні відкрито першу в місті амбулаторію сімейної медицини №4. Вона розташувалась за адресою вул. Залізняка, 14. Тут прийом ведуть терапевти, педіатри, гінекологи, є стоматологічний  та маніпуляційні кабінети. А у 2019 році за адресою, вул.. М.Залізняка 32, відкрито амбулаторію сімейної медицини №5. Для мешканців верхньої Озерної.

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

Церква на Озерній

19 Також дуже красивою є Українська православна церква Київського Патріархату. Службу Божу веде Отець Ярослав Ріба. До церкви можна прийти щодня за покликом вашої душі. В неділю, ведеться служба Божа.

На кінцевій зупинці є церква Московського патріархату. А ще, поруч ТРЦ «Агора», споруджується нова невеличка церква Київського патріархату.

Картинки по запросу хмельницький озерна фотоКартинки по запросу хмельницький озерна фото

20 У 1995 р. було відкрито тролейбусну лінію в мікрорайон Озерна. Спочатку тролейбусний круг був коло озера, тоді на місці «Агори», а згодом його перенесли на теперішню кінцеву зупинку. Тролейбуси № 2А, 3, 8А, 10, 11, 11а, 12, а нещодавно і номер 20 прямують за своїми маршрутами.

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

21 Багато маршрутних таксі виходять з Озерної і різні кінці нашого міста:

Картинки по запросу хмельницький озерна фотоКартинки по запросу хмельницький озерна фото

22 25 квітня 2015 року відбулось офіційне відкриття Алеї міст - побратимів Хмельницького, було висаджено 14 берізок. Вона знаходиться на поблизу ТРЦ «Агора». Кожна берізка символізує місто - побратим.

Дмитра Скрипника

 23 У вересні 2015 року в Хмельницькому відкрили Державну пожежно-рятувальну частину №37, що розташована на вул.Озерна. Запобігти, врятувати, допомогти – ось кредо пожежної частини!

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

24 А на скільки розвинута інфраструктура нашого мікрорайону. Картинки по запросу хмельницький озерна фото

Тут і перукарні, і крамнички, і аптеки, і медичні кабінети, і стоматології, і кафетерії, і магазинчики, і великі супермаркети!

  Картинки по запросу хмельницький озерна фотоКартинки по запросу хмельницький озерна фото

25 На потребу водіїв розміщені заправні станції, автомийки, більярд. Дуже зручно, коли миють та чистять твоє авто, ти можеш добре провести час, не нудьгуючи. А ще, розміщені вони на окружній. 

1Картинки по запросу хмельницький озерна фотоКартинки по запросу хмельницький озерна фото

26 Приємністю є розважальні та спортивні заклади у нашому мікрорайоні: Спорткомплекс «Бульдозер», «Панда». У нашій школі є танцювальні та хорові гуртки, образотворчого навчання «Веселкове розмаїття», театр мод, театральний гурток, футболу, баскетболу, регбі, «Школа безпеки», «Зроби сам». Функціонує Дитяча Музична Школа №3, де є гуртки мистецтва.

Для діток від 4-х років працює секція «Джио-джитсу» за адресою П.Мирного, 23.

          

  27 Не забудемося і  про природу нашого любимого мікрорайону! Озеро в мікрорайоні Озерна

Ми маємо прекрасне озеро, нашу візитівку, як свідчення того, що назва «Озерна» не спроста. Раніше озеро було досить забруднене, але останнім часом, дякуючи місцевим активістам, воно стало досить чистим і привабливим.  Влада обіцяє окультурити набережну і створити місця для приємного проводження часу.

Щука впіймана на Озерній

28 А ще, не забуваємо про окрасу нашої Озерної – наші «легені» - ліс!  Донедавна чудовою прогулянкою було пройтись у лісок, побігати по травичці, вдихаючи свіжого повітря!

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

 Дуже шкода, що зараз ліс не є місцем недоторканої природи: його забруднюють, захаращують, забудовують. Відпочиваючі на жаль, не прибирають за собою.

 Бережіть ліс для нащадків!

Картинки по запросу хмельницький озерна фото

 Картинки по запросу хмельницький озерна фото

ОСЬ ТАКА ПРЕКРАСНА НАША ОЗЕРНА!

Дякуємо за увагу!

 

doc
Додано
26 березня 2021
Переглядів
536
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку