Виховний захід "До 120-річчя з дня народження Остапа Вишні".

Про матеріал
Матеріал призначений для проведення просвітницько-виховного заходу на театральному відділенні школи мистецтв. Захід проводиться за участю учнів відділення для ознайомлення з особистістю письменника, чиї твори діти вивчають на уроках сценічної мови.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

                       Виховний захід для учнів театрального відділення

           присвячений  120-річчю з дня народження Остапа Вишні.

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  Викладач Коваленко О.Ю.

                                                                 

 


1 уч.    Остап Вишня (літературний псевдонім, справжнє ім’я – Губенко Павло Михайлович) народився 13 листопада 1889 року на хуторі Чечва, неподалік містечка Грунь Полтавської губернії у багатодітній (17 дітей) селянській родині. Навчався у початковій, потім двокласній школі, потім вступив до Київської військово-фельдшерської школи. Працюючи фельдшером, екстерном закінчив гімназію і вступив до Київського університету, однак, скоро залишив навчання та цілком присвятив себе журналістській та літературній діяльності.

 

 

 2 уч.   Першими надрукованими творами Остапа Вишні були фейлетони. Псевдонім Остап Вишня з’явився у 1921 році. Новий письменник-дотепник став відомий усій Україні. Основна літературна спадщина Вишні – це насамперед тисячі гуморесок у щоденній пресі на всі теми дня – усмішки, або «реп’яшки», як називав їх сам автор. На вимогу читачів їх видавали окремими збірками. Тираж творів Остапа Вишні доходив до двох мільйонів примірників.


 



3 уч.   Остап Вишня – письменник-гуморист. Упродовж життя написав близько двох із половиною тисяч творів: це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, переклади. Започаткував у літературі новий жанр – усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю). Провідна тема творчості письменника – розвінчання вад людини і суспільства.

 

 Помер Остап Вишня 28 вересня 1956 року. Похований на Байковому кладовищі у Києві.

 

docx
Додано
2 червня 2020
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку