Презентація "Цирк – свято щоденного життя. Хай живе оперета!"

Про матеріал
Презентація до уроку в 6 класі "Цирк – свято щоденного життя. Хай живе оперета!" за підручником Масол Л. М. спрямована на допомогу вчителю при поясненні теми "Чарівні миттєвості життя". Даний матеріал стане добрим помічником у проведенні цікавих та змістовних уроків мистецтва в 6 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цирк – свято щоденного життя. Хай живе оперета!

Номер слайду 2

ПРИГАДАЙМО: З якими жанрами мистецтва ми познайомилися?Про що розповідають нам твори міфологічного жанру?Назвіть основну тему творів релігійного жанру. Чим відрізняються твори історичного та батального жанрів?Про що розповідають твори побутового жанру?

Номер слайду 3

Побутовий жанр присвячений повсякденному життю людей, які зазвичай є сучасниками художника. І тому закономірно, що зображення побуту відомі з глибокої давнини — це сцени полювань, обрядів первісних людей; побутові сценки з давньогрецького вазопису, мозаїк та давньосхідних розписів і рельєфів. Побутовий жанр

Номер слайду 4

Особливо яскраво побутовий жанр проявився у Франції. Художники Ф. Мілле, Г. Курбе, О. Дом'е з теплотою та співчуттям передавали важке життя людей праці в реалістичних картинах. Ф. Мілле “Збирачки колосся”, 1857 Г. Курбе “Віяльниці”, 1855 Побутовий жанр

Номер слайду 5

За гравюру «Гаргантюа», де король Луї-Філіп поїдає відібране в бідних золото, Оноре Дом’є ув’язнили на 6 місяців. Бальзак називав його «Мікеланджело карикатури».

Номер слайду 6

Побутова тематика приваблювала багатьох українських митців, зокрема Ф. Кричевського, Ф. Красицького, Т. Яблонську. Ф. Кричевський “Три покоління”Ф. Красицький «Біля криниці»

Номер слайду 7

Тетяна Яблонська “Хліб”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЦИРКЦирк – дивовижне мистецтво, яскрава сценічна постановка у супроводі естрадно - симфонічного оркестру. Витоки цирку дослідники бачать в старовинних змаганнях в силі та спритності. Він формувався як спосіб демонстрації особливих умінь, які часто не мали практичного застосування.

Номер слайду 10

Марк Шагал «Цирк»

Номер слайду 11

Створіть аплікацію «На арені цирку». Використайте силует як основ­ний засіб художньої виразності. Намагайтеся передати витонченість танцівниці.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Оперета. Слово «оперета» дуже подібне до «опера». І не дивно, адже воно означає «маленька опера», її ще називають «молодшою сестрою опери ». В опереті є усі складові опери — увертюра, арії, ансамблі, хори. Тільки вистави оперети мають комічний сюжет із розмовними діалогами, що чергуються з музичними номерами; музичні номери в них коротші за оперні, музика оперети переважно легкого, роз­важального характеру.

Номер слайду 17

ОперетаІмре Кальман. Арія Містера Ікса з оперети «Принцеса цирку».

Номер слайду 18

Оперета

Номер слайду 19

«КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК»

Номер слайду 20

1. КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК? ВІН ВЧОРА БУВ ЩЕ ТУТ. ДЕ ДІЛИСЯ ТЕПЕР ВІДМЕДІ І ВЕРБЛЮДИ? АФІШІ ГОЛУБІ НА СТІНАХ ЩЕ ЦВІТУТЬ. ТА МУЗИКИ ОРКЕСТРУ ВЖЕ НЕ ЧУТИ.2. КУДИ ПІШЛИ СЛОНИ? ПОГОНИЧУ, КУДИ УЧЕНОГО СЛОНА ВЕДЕШ ТИ МОВЧАЗЛИВО? КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК? ПОЇХАВ ВІН ТУДИ, ДЕ ЛЮДИ КАЗКУ ЖДУТЬ І ВІРЯТЬ В ДИВО.«КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК»

Номер слайду 21

«КУДИ ПОЇХАВ ЦИРК»3. СВОЇХ БЛИСКУЧИХ ЗМІЙ ТУДИ НЕСЕ ФАКІР. ТУДИ ПТАХИ ЛЕТЯТЬ, ЛЕТЯТЬ НА КРИЛАХ ВІТРУ. ТУДИ ПІД РІК НОВИЙ СТАРИЙ ВІДХОДИТЬ РІК, ТУДИ НА КАРУСЕЛІ ЇДУТЬ ДІТИ.4. В ЗАСВІЧЕНИХ ВОГНЯХ ОРКЕСТРИ ЗАДЗВЕНЯТЬ, І ГЛЯДАЧІ ЗБЕРУТЬСЯ РАЗОМ ТУТ НЕ ВПЕРШЕ. КРУЖЛЯЄ КАРУСЕЛЬ, ПРОЖЕКТОРИ ГОРЯТЬ, ВИВЕРШУЄТЬСЯ ДИВО НА МАНЕЖІ.

Номер слайду 22

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ракітянська Поліна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 6 клас (Масол Л.М.)
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
3184
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку