Виховний захід до "Дня ЗСУ"

Про матеріал
В даній розробці описано велич і могутність наших збройних сил в цей нелегкий час війни--війни з одвічним ворогом російською імперією. " 6 грудня 2023 року … Десятий рік Україна потерпає від ворожого натиску на Сході …Другий рік повномасштабного вторгнення росіян та страшної війни …Така вже доля нашого народу – боротися, боротися й боротися за свою волю й незалежність держави …"
Перегляд файлу

Сценарій свята до Дня Збройних сил України

 «Україна в обіймах Бога і ЗСУ»

І. Вступна частина

Ведуча 1. Доброго дня всім присутнім в цій залі! Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити славну дату -День Збройних Сил України. Це — свято чоловіків, юнаків, які відслужили в армії, і тих, хто про це тільки мріє. Ми коротенько поговоримо про ЗСУ, їх значення для нашої держави, особливо в цей нелегкий час, коли йде війна. Згадаємо наше славне минуле і сучасне та привітаємо всіх чоловіків, татусів, дідусів, хлопців зі святом. Тож, розпочинаємо.

Ведуча 2. Воістину це так: в усі віки, в усі часи, з початку світу-сонця, попереду ішли чоловіки – захисники відважні, оборонці. Йшли на війну, ішли орати лан, Варити сталь чи зводити оселю, долали шторм, і спеку, й ураган, І сина підкидали аж до стелі. Біді назустріч свій робили крок, І небо шматували літаками, І обіймали ввечері жінок кремезними і дужими руками. Відтак в усі часи, в усі віки, (І буде світ повік на цім стояти), «За мужем» бути мріяли жінки, Із чоловіком долю поєднати. Хай не зів’яне щирість цих рядків, вони любов’ю нашою зігріті, - цей вірш для дорогих чоловіків, що задля нас живуть на цьому світі!

Ведуча 1. Дорогі учні, вчителі, гості! В цей чудовий, зимовий день ми хочемо привітати всіх наших хлопців, чоловіків зі святом Української Армії, яке ми святкуємо 6 грудня. Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України.

                                     Відеокліп «Марш Нової Української армії»(уривок)

Ведуча 2.

     6 грудня 2023 року … Десятий рік Україна потерпає від ворожого натиску на Сході …Другий рік повномасштабного вторгнення росіян та страшної війни …Така вже доля нашого народу – боротися, боротися й боротися за свою волю й незалежність держави …

    Воїни ЗСУ – це ті, хто закриває собою нині Україну, Європу і весь світ… Ми не забудемо ніколи імена тих героїв, що полягли за наше з вами майбутнє, світла їм пам’ять – це…1.Дєльцов Леонід Олександрович

                              2. Момотюк Микола Миколайович

                              3. Кот Микола Володимирович

                              4. Коблюк Олександр Миколайович

                              5. Фесюк Дмитро Олександрович

                              6. Шиховець Олег Миколайович

                              7. Коблюк Михайло Олександрович 

 

   Ведуча 1.   А як витримує рідна земля? … «Земля  важка, на ній  багато зброї …Земля легка, бо в ній лежать герої …» Вічна пам'ять і слава усім полеглим за рідну Україну …

                     ------------        Мелодія . Хвилина мовчання   -----------

  (Мелодія-фон)     

 

Ведуча 2     

 Ми вшановуємо воїнів Збройних Сил України - тих, хто боронить нашу землю сьогодні… Щиро обіймаємо кожного героя, хто дає можливість нам навчатися, працювати, відвідувати садочки та школи, вирощувати хліб…

    Ні, не війною пахнуть захисники й захисниці… Ці хороші люди пахнуть ЖИТТЯМ…

 

Ведуча 1. Пишаємося нашими земляками, які захищають нашу землю, - це понад 200 воїнів і захисниць…………………

А серед них і наші педагоги: 1. Новак Юрій Сергійович

                                                  2. Озірський Руслан Федорович

                                                  3. Хоптюк Олена Володимирівна

                                                  4. Бусецький Анатолій Станіславович

                                                  5. Братащук Марян Володимирович

                                                  6. Корда Віталій Романович 

                                                

 Ведуча 2. Особливою гордістю наповнені серця наших учителів, які виховали справжніх патріотів-героїв, а в ці складні часи з гідністю тримають освітній фронт і чесно, віддано працюють на спільну Перемогу в тилу… Вони обіймають своїм великим серцем кожне маленьке дитяче сердечко, щоб Україна мала гідне майбутнє…

  

 Ведуча 1. Ви, хто носить почесне звання захисника України, уособлюєте всі етапи розвитку нашого славетного війська: ті, хто вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, несе сьогодні нелегку військову службу. Вам присвячується!!!

 Ведуча 2. На нашому заході присутні…(представлення почесних гостей, учасників війни).

 

(Виступ високих гостей. Вручення квітів воїнам, гостям, вчителям-чоловікам.)

 Ведуча 1. Конституція проголошує, що захист Батьківщини є обов’язком  всього народу, кожного громадянина. За Конституцією України хлопці, досягнувши 18-ти річчя, ідуть в армію, щоб навчитись захищати кордони держави, її незалежність, її територіальну цілісність. Та на жаль, коли ніхто і подумати не міг, до нас в Україну прийшла страшна війна. Тисячі українців покинули всі свої справи, відмовились від затишку і сімейного тепла та пішли боронити рідну землю.

 Ведуча 2. Як же хочеться допомогти нашим героям! І ми це з вами намагаємось робити. Ми, як і тисячі українців, зібрали теплі речі для бійців, які будуть зігрівати їх теплом ваших сердечок у люті морози; харчі, листівки, малюнки…            Учні ліцею плетуть захисні сітки для фронтовиків, є активними учасниками  БТУ—виготовили меблі в укритті Дитячого садочку… Ми всією школою збираємо бляшанки, віск на окопні свічки, щоб нашим воїнам було чим зігріти їжу та освітити бліндажі …

        Військовослужбовці  нашої громади щиро дякують за посильну допомогу і прислали   нам для перегляду відео:

      ------------------Відео наших земляків-------------------------------------

 Ведуча 1. З такою підтримкою, з такою силою духу Україна обов’язково переможе! Герої не вмирають!

--------        Пісня «Вільна» ( Тетяна Гаргур)—співає Ірина Грогуль   ---------

                                        ІІ. Конкурсна програма

Ведуча 2. А зараз - музично-розважальний захід для наших хлопців, воїнів, вчителів-чоловіків, і всіх присутніх.
Ведуча 1. Думаю, що ви  хлопці(звертаюсь до наших ліцеїстів насамперед), коли виростете, підете в армію. Військова служба це не лише школа бойової майстерності, це й школа фізичного загартування, дисциплінованості й організованості.

Ведуча 2:  Тож вам, щоб стати справжніми захисниками, треба уже зараз готуватися: загартовуватися, займатися спортом.

Ведуча 1:  Сьогодні ми пропонуємо  здійснити цікаву подорож  у дивовижний світ чоловічої сили і краси, кмітливості і майстерності.
     Справжній чоловік – це сильний чоловік. У нього справа честі понад усе.

Тож команди!!! Запрошуємо наасцену!!!

Ведуча2: А визначатиме переможців наше шановане журі у складі:

1.

2.

3.

Ведуча 1:  І так розпочинаємо наші спортивно - розважальні змагання, а щоб сили були рівними, команди будуть змішаними: в кожній команді буде троє ліцеїстів—майбутніх   та троє вже загартованих військовими буднями, захисників.

 

 А змагатимуться  в нас: 1. Команда зліва від зали _________________________

                                          2. Команда справа            _________________________

 

Ведуча 2: В першому конкурсі беруть участь  2(двоє) хлопців (по одному учаснику з команди).

Коли військова частина займається буденними заняттями, чергове відділення по кухні чистить картоплю, а її чимало. Тому робити це треба вміти швидко, вправно та якісно. А ми перевіримо, чи готові наші майбутні новобранці до несення наряду по кухні.

Ведуча 1:  : Конкурс №1 «Наряд по кухні». (5 балів)

Хлопці  по команді чистять по три картоплини кожен. Хто швидше виконає завдання. Враховується майстерність. Оцінюється кожен учасник.

(Обережно не поріжте руки!!!.). Отож вперед!!!


Ведуча 2: Після смачного сніданку солдати збираються на площу для спортивно – фізичної підготовки. І зараз ми перевіримо вашу фізичну підготовку. Отже нам потрібно по 3 учасники від кожної команди.

 Ведуча 1:   Конкурс №2. «Міцні руки» .  (1 бал за кожну перемогу)

 Команда делегує 3 найсильніших. Учасники команд не відриваючи ліктя від столу, намагаються нахилити і притиснути руку суперника до столу . Перемагає та команда, яка має більше притискань.

Ведуча 2. Конкурс №3 «Швидше і сильніше» (3б переможцям)

Наші сучасні герої витривалі в бою, зі здоровими легенями. Зараз перевіримо, чи наші хлопці теж такі.

Ведуча 1. Запрошуємо також по три гравці від кожної команди. Треба надувати повітряну кульку до тих пір, доки вона не лусне. Лише тоді інший учасник команди надуває свою. У якої команди швидше луснуть кульки, та й перемагає.

 Ведуча 2: 

Доки судді підраховують і виводять попередній бал  наших конкурсів, звучить пісня __________________________

               

-----Пісня Ансамблю Вербського ліцею «Лелека» (Лисичук А. Сизюк Я.) -----
 

Ведуча1: А зараз конкурс для кмітливих та веселих.

Конкурс № 4-командний.   Острівок. (3 б.)

 

Ведуча 2:  Потрібно помістити  на острівок десант з найбільшою кількістю учасників команди. А слугуватиме острівком газета. Враховується час і кількість десантників на острові.


  Ведуча 1:      Конкурс № 5 «Розвинь уяву».(максимум 2 бали кожному учаснику) . По 2 учасники від команд. Потрібно із завязаними очима намалювати танк (це завдання військовим) та автомат (виконують ліцеїсти)


Ведуча 2: На столі лежать аркуші паперу та олівці  . Учасникам конкурсу на протязі 1 хвилини треба відтворити в уяві елементи зброї і перенести це на аркуш. Час пішов.

 Ведуча 1:  Конкурс № 6: «Умілі руки» (3 б.) Приймає участь 1 учасник від команди(а команда як може допомагає)

Потрібно в рукавицях заправити нитку в голку та пришити ґудзик до тканини: перед учасниками набір-голка, нитки, ґудзик, тканина. Удачі!!!

Ведуча 1: Час вийшов! Доки журі підбивають бали та визначають переможця, ми продовжуємо вітати наших теперішніх і майбутніх армійців.

ІІІ. Тематична  частина

Ведуча2

   Україна в надійних обіймах Господа та захисників і захисниць… Ті обійми такі теплі, щирі, добрі, мужні, по-батьківському міцні та по-материнськи рідні… 

   Невидимими синьо-жовтими ниточками зв’язані на міцні вузлики палкі серця патріотів… «Хто, як не ми? Хто, як не ми?» - б’ються вони воєдино…

 

             ----------  Відеокліп «Я вірю в Бога і ЗСУ» -------------(Уривок)

 

           (тим часом діти виходять на сцену, ті що читають вірші)

 

                                  

                Музика –мелодія-фон    

 

 

Україночки та українці(учні)

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Ми цвіт землі, ми нація нескорених героїв,

У серці мрію носимо палку –

Обійми наші щоб знищили всю зброю!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Ми за своє стоятимемо до останку,

Щоб землю вберегти свою,

Зійшло щоб сонце переможне на світанку!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

За нас героїв тисячі життя поклали,

Щоб не гасили синьо-жовту ми зорю,

Щоб ми минуле славне пам’ятали!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Ми їх на відстані міць відчуваєм,

Там чийсь дідусь, брат чи татусь,

Усіх із Перемогою вдома чекаєм!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

У лагідних – сестриці чи матусі,

Що бережуть мій сон, школу мою,

Повернуться – до них я пригорнуся…

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Від них залежить – бути Україні чи не бути,

Скажіть щодня їм: «Я тебе люблю…»,

Щоб вашу ласку і любов могли відчути…

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Наше дитинство бережуть герої

І нашу землю – вічну і святу,

Що народила нас з тобою…

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Наше завдання – їм допомагати,

Навчатися, мати в житті мету,

А головне – їх поважати й шанувати!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Бо ми – нащадки славного козацтва,

Ми вільні люди, землю маємо свою

Й не віддамо її ніколи і нізащо!

 

Ми всі в обіймах Бога й ЗСУ,

Нам до свободи – праведна дорога,

Я – патріот! Я у майбутнє понесу

Святі три слова: Україна, Мир і Перемога!

 

                            (діти відходять в сторону і  чекають пісні)

 

                                   ІV. Заключна частина

Ведуча 2:Давайте послухаємо вердикт нашого шановного журі:

Ведуча 1: Ітак переможцем стала команда ______________

Ведуча 2: Давайте оплесками привітаємо наших переможців і учасників

 

   ------------  Пісня або кліп  «Що ти знаєш про нас Європа?» ------------

Ведуча 1. Ось і добігає кінця наше свято. Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

 Ведуча 2. Мільйони людей вірять, що небо нашої України - неньки буде мирним, адже його оберігають славні воїни, їм довіряють найдорожче, найсвітліше – оберігати мир!

Ведуча 1. Якби не ЗСУ, якби не диво-патріоти,

Ми б не змогли б орду ворожу побороти…

Вам неймовірно вдячні ми за спокій,

За наші в класах та онлайн уроки…

 

Ведуча 2. І хоч гудуть сирени і летять ракети часто,

Ми віримо у вас! Ви наш талан й велике щастя!

Ви наша сила, наша гордість, діти пишної калини!

Вітаємо з Днем Збройних сил найкращої країни!

 

Пісня «Хай живе вільна Україна» (мінусівка з відеокліпом)

Ведуча 1. Щиро зичимо усім присутнім доброго здоров’я, щастя, родинного затишку, миру та злагоди. Зі святом!

Ведуча 2:   

 Слава Україні!     

  Героям слава!

docx
Додано
4 лютого
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку