Виховний захід "До нас йде Святий Миколай".

Про матеріал
Презентація стане у пригоді учителю початкової школи для проведення свята "До нас йде Святий Миколай".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДО НАС ЙДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ!

Номер слайду 2

Нарешті до України завітала Зима-чарівниця.

Номер слайду 3

ЗАГАДКИ

Номер слайду 4

Цей святий вночі прийде,Подарунки покладе. В грудні зустрічі чекай. Звуть святого…

Номер слайду 5

Коли замерзла річкаІ став біленьким гай,Прийшов у темну нічку. На землю Миколай. Від хати і до хати. Снігами через лід. Спішить, спішить завзято. Старенький сивий дід. Він в шапці-невидимціУ теплім кожушку,Приніс усім гостинціУ чарівнім мішку.

Номер слайду 6

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ Десь 1700 років тому на півдні Італії у заможній родині народився маленький хлопчик, якого назвали Миколою. Нічого не бракувало малому Миколі – ні одежі, ні їжі. Та через деякий час він залишився сиротою, спочатку померла мама , а за нею і тато. Хлопчик ріс під опікою чужих людей. Він часто виходив на вулицю погратися з дітьми. Це були діти небагатих батьків. Микола їх жалів, але не знав, як допомогти. Був у Миколи старий учитель. Одного разу вони читали Святе Письмо: «Коли ти робиш добро, нехай твоя правиця не знає, що робить лівиця…»- Як це розуміти? – запитав в учителя замислений Микола.- Коли ти робиш добро іншому, то не треба про це голосно всім розказувати. Краще не хвалитися своїми добрими вчинками.

Номер слайду 7

Миколка знав, що багато дітей у їхній околиці живуть бідно, у голоді і холоді. Увечері Миколка тихо, щоб слуги не бачили, подався до комори. Набрав у торбину борошна, налив пляшечку олії, набрав повні кишені яблук, відшукав у своїй скриньці пару нових шкарпеток, нові чобітки. Все це склав у велику торбину і сховав під своїм ліжком. Коли в домі всі поснули, він тихенько вислизнув із ліжка, пробрався до хатини, в якій жив бідний старий Олександр зі своєю родиною, поклав там торбину й чкурнув додому. Вранці старий Олександр не міг натішитися щедрими дарунками. Але хто це міг зробити? Кому подякувати?

Номер слайду 8

Миколині слуги стали помічати, що зникають харчі, одяг з комор. Стали пильнувати. Одного разу, коли Миколка тільки-но склав торбинку і вийшов із свого подвір’я, його наздогнав старий слуга. Думав, що то злодій. Тоді й стало відомо всім, хто піклується про бідних. Минули роки. Микола вивчився, став священником. Усе своє добро роздав бідним людям і служив їм, як тільки міг.

Номер слайду 9

Куди Святий Миколай кладе свої подарунки?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Йде до мене Святий Миколай...чи буде подарунок?

Номер слайду 12

Що Святий Миколай може подарувати?

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
17 березня
Переглядів
19
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку