Виховний захід "Хто зверху?"

Про матеріал
Цей інтелектуально-розважальний захід має на меті допомогти класним керівникам у жартівливій формі краще розкрити здібності та таланти учнів, їхнє логічне та критичне мислення, роботу в парах та групах, розширити знання з багатьох дисциплін, згрупувати колектив.
Перегляд файлу

Хід заходу

 Ведучий. Добрий день, друзі! Вас вітає інтелектуально- розважальне шоу «Хто зверху?»!

Ведуча. Хто розумніший, чоловіки чи жінки? Уже тисячі років людство шукає відповідь на це запитання. Та сьогодні ми переконаємося, що дівчата не лише найчарівніша половина людства, а й найрозумніша.

Ведучий. І найнаївніша… Адже відмінницями в школі є завжди дівчата, а керівні посади та депутатські крісла зазвичай займають чоловіки!

 Ведуча. Дійсно, чоловіки - сильні супротивники, але я все одно переконана, що дівчата -  найчарівніші, найрозумніші представниці жіночого кола. І ми сьогодні в цьому переконаємо всіх присутніх. Тож запросімо учасниць до нас у зал.                                    Зустрічайте:                                                                                                                                          Настя - доброзичлива, чуйна, любить слухати музику, професійно займається танцями, допомагає мамі у всіх справах.                                                                                                                    Ліза - симпатична білявка, має багато захоплень, находить вільний час для занять живописом, щира, компанійська, трудолюбива.                                                                                               Катя - любить дивитися кіно, гуляти з друзями,  також займається танцям і,крім того, має багато захоплень.                                                                                                                                             Вєта -  добра, весела, симпатична дівчина, але з характером,  має багато друзів, у вільний час займається вокалом, мріє в майбутньому перевершити Джамалу.

Ведучий. Нам приємно, що в дівчат така різноманітна команда, але й команда хлопців нічим не гірша.                                                                                                                                           Зустрічайте:                                                                                                                                                                                                                                                                  Женя  - веселий і кмітливий хлопець, любить багато говорити, нікому не дасть образити дівчат, завжди прийде на допомогу, має багато друзів, без спілкування з ними не може провести жодного дня.                                                                                                             Данило - спокійний, врівноважений, любить слухати музику, захоплюється комп’ютерними іграми, артистичний, жоден захід не відбувається без його участі.                                       Влад - серйозний, врівноважений учень, але гострий на язик,  любить займатися спортом, грати в комп'ютерні ігри і читати історію.                                                                                                                                  Льоша - веселий, прикольний, має багато друзів, за яких стоїть горою, багато часу проводить на спортивному майданчику, нарешті в другому семестрі 11 класу надумав вчитися.                                                                                                                                            Виграти в такої команди не-ре-аль-но. Хіба, можливо, у команді дівчат є доктора наук!

Ведуча. Так, не заперечую, суперники в нас гідні поваги. Але є ще й верховний суддя цієї неперевершеної гри – пані Справедливість. І вона - жінка!                                                            Енергійна, завжди молода та красива людина пані Валентина.

 

Ведучий. Її підтримкою та опорою буде незамінна помічниця, щира Пані Непідкупність -  пані Тетяна!

Ведуча. А справжньою окрасою чарівних суддів  є вірний помічник Феміди,   непередбачуваний та об'єктивний пан Ігор!

 

Ведучий. Тож слово вам, шановні судді!

 

Суддя. Вітаю ведучих, гравців та глядачів. Одразу домовмось – за мною об’єктивність, за Вами – цікавий двобій ерудованості, логіки, інтелекту. І нехай переможуть найсильніші!

 Ведуча. Тобто ми – дівчата.

Ведучий. Дякуємо, пані суддя. Дуель поставить усе на свої місця. Але хочу наголосити, що, крім гравців, у залі є ще й ті, які чекають від нас захопливого шоу,  заради яких ми будемо рвати один одного  – це групи підтримки хлопців і дівчат. Вітаємо їх у залі! А зараз, Діано, оголоси всім правила гри.

Ведуча. Із задоволенням. На шляху до перемоги у команд є сім конкурсів, кожен із яких оцінюється у 10 балів. Але команда - переможець у кожному конкурсі може поповнити свою скарбничку ще на п’ять балів, якщо відгадає бонусне запитання з похибкою на 10%. Коли ж відповідь буде названа точно, то команда отримає не п’ять, а десять балів.  

Ведучий. До речі, ми опитували учнів 10-11 класів нашої школи. Шановне суддівство слідкуватиме за ходом гри і в разі виникнення спірних питань (за нічиї) оголосить ДИВОГЛЯДКИ.

Ведуча. Усе зрозуміло, дякую. Але граємо не тільки для того, щоб накопичити побільше балів, адже потім буде фінал, і саме тоді ми дізнаємося, хто переможе.  Переможець у фіналі дістане можливість подвоїти накопичену кількість балів, а команда, що програла, втратить усі бали. Та ви, дівчата, не переймайтеся. Я впевнена: ви наберете максимум. Тож починаймо.

Ведучий. Але в нас залишилася одна незавершена справа – хто почне перший конкурс?

Ведуча. Дякую, дякую, Андрію. Ти справжній джентльмен. Отже, дівчата, починаймо!

 

Ведучий. Та хлопці й не проти , щоб першими пограли дівчата, адже ми джентльмени. Отже, Раунд І  «Розшифруй фото». Умови такі:  дівчата, перед вами  дві фотографії. Вам потрібно дати правильну відповідь. Скажіть, що оберуть  хлопці нашої школи: пограти в комп’ютер на дозвіллі чи поганяти з друзями у футбол? 

(Показує фото, дівчата обговорюють, вибирають, результат зрівнюють з відповіддю на екрані)

Ведуча. Так, хлопці, тепер я прошу вашої уваги. Пильно придивіться до двох фотографій і скажіть: що дратує дівчат більше: «стрілка» на колготах чи зламаний ніготь?

(Показує фото, хлопці обговорюють, вибирають, результат зрівнюють з відповіддю на екрані)

Ведучий. Пані суддя, винесіть вердикт після першого конкурсу.

Суддя оголошує результат конкурсу.

Ведуча (ведучий). А зараз можливість отримати додаткових 5, а може, й 10 балів - бонусне запитання. 

Ведучий. Пані суддя, скажіть, будь ласка, який наразі результат?

Суддя оголошує результат.

Ведуча. Дівчата, ми ж із вами знаємо, що не маємо проблем з інтелектом. Доказом цього стане наступий  Раунд 2    «Збери слово». Правила такі: я зачитую пояснення слова, ви його відгадуєте і вибудовуєте з літер, які у вас на аркушах. Слово складаєте зліва направо, щоб ми, глядачі, змогли його прочитати. На це вам дається 90 секунд, тож переміщатися треба швидко. Ви готові? Три, два, один – час пішов.

 

Ведуча. Молодці, дівчата, ви показали гарні знання. А як личать вам ці рожеві літери! Та зараз, хлопці, ваша черга проявити знання, яких, я впевнена, у вас обмаль.

 

Ведучий. Настав наш час, мужики! Не осороммося! У мене для вас є запитання, на які вам потрібно дуже оперативно  скласти правильну відповідь. На це є 90 секунд.

Ознайомтеся з літерами. Час пішов!

Ведуча. Пані суддя, скажіть, будь ласка, яка команда дала більше правильних відповідей?

 

Суддя оголошує результат конкурсу.

Ведучий (ведуча). Ну а зараз бонусне запитання.

 

Ведуча. Пані суддя, я звертаюся по Ваш вердикт.

 

Суддя оголошує результат.

 

Ведучий. Так, ану скажи, хто в цьому конкурсі найкрасивіший?

 

 Ведуча. Я!

 

Ведучий. Правильно, я! А хто в цьому конкурсі найрозумніший?

 

Ведуча. Я!

 

Ведучий. Правильно, я!

 

Ведуча. А хто в цьому раунді програє?

 

Ведучий.Ти!

 

 Ведуча. Правильно, ти!

 

Ведучий. Отже, ви, друзі, зрозуміли, що на черзі Раунд 3  «Хто я?».  Один гравець із кожної команди має відгадати, ким він став завдяки зображенню на екрані. Для цього учасник повинен ставити питання гравцям своєї команди, яка має відповідати лише «так» чи «ні». Правила зрозумілі? Головна задача: вгадати персонажа за 90 секунд.

 

Ведуча. Почнемо з моїх? Дівчатка, гайда відіграємо та будемо мати спокій. Кого з  моїх коліжанок хочеш бачити?

 

Ведучий. Звісно, ___________!    У вас є 90 секунд.

 

ВІДЕОСЕКУНДОМІР НА ЕКРАНІ

 (Команда відгадує картинку)

 

Ведучий. Кого з моїх  парубків ти хочеш бачити ?

Ведуча. Усі розумні, інтелектуальні, але піде __________. Прошу, час пішов.

(Команда відгадує картинку )

 

Ведучий. Пані суддя, скажіть, будь ласка, як Вам цей конкурс і який його результат?

 

Суддя оголошує результат конкурсу.

 

Ведучий (ведуча). Гаразд, гаразд, ми вас вітаємо. Ну що ж, заробили - бонусне запитання.

 

Ведуча. Пані суддя, скільки балів одержали команди?

Суддя оголошує результат.

 

Ведучий. Дякуємо. А зараз на черзі Раунд 4  «Бліц», у якому команда виявить свій сукупний інтелект. Ведучі будуть ставити питання по черзі кожному з гравців, відповідь яких має бути лаконічною: «Чоловік» або «Жінка». За 90 секунд треба дати якомога більше правильних відповідей. Команда-переможець у цьому конкурсі отримає до своєї скарбнички ще 10 балів, команда - суперниця не отримає нічого.

 

Ведуча. Я думаю, Андрію, ви не проти розпочати першими.

Ведучий. Гаразд. (до ведучої)Починай із капітана і далі по колу, поки не вийде час. Отже, три, два, один – почали!  (Ведуча ставить питання хлопцям)                                                                                                                                                 

Ведуча. Ну, нібито непогано. А тепер вчіться, як ми відповімо, правда, дівчата? Ви готові? (до ведучого)Починай із капітана і далі по колу. Час пішов.

Ведучий. Молодці, молодці. Та в нас не гірше. Панове судді, чия ж перемога в цьому раунді?

Суддя оголошує результат конкурсу.

Ведуча (ведучий). Що ж, переможцям бонусне питання.

 Ведуча. Панове судді, будь ласка, вам слово. Який результат після цього раунду?

Суддя оголошує результат.

Ведучий. Так, пристрасті розпалюються. Ви, напевне, звернули увагу, що в мене в руках навушники. А це означає, що надійшов наступний Раунд 5 «Відгадай пісню». Зараз Вам, найпрекрасніша половина нашого шоу, доведеться продемонструвати свої музичні знання. Мені потрібна одна представниця від команди дівчат. Вона прослухає пісню, а потім спробує за допомогою міміки і жестів так показати, щоб команда змогла відгадати її назву. Не виконавця, не гурт, не рядки, а саме назву пісні.  На це відводиться 90 секунд. Команда, яка найшвидше впорається, отримає 10 балів. І я запрошую сюди _________.

(дівчата відгадують пісню)

 

Ведуча. Це було неперевершено. Дівчата, ви, як завжди, на висоті!

Ведучий. Не сміши мене, ще свого слова не сказали пацани. Мужики, не підведіть, покажіть, що ми насправді круті!

Ведуча. Що ж, настав час хлопців! Хто із чоловічої команди готовий впоратися із завданням? Я запрошую для цього конкурсу_______ . У тебе теж є 90 секунд. Спочатку ти слухаєш пісню. А потім показуєш її назву команді.

 

(хлопці відгадують пісню)

Ведучий. Панове судді, вам слово!

 

Суддя оголошує результати конкурсу.

 

Ведуча (ведучий). Так, із нетерпінням чекаємо на бонусне питання.

 

Ведучий. Панове судді, вам слово.

Суддя оголошує результат.

Ведучий. Зараз у нас наступний Раунд 6 «Зірки школи вряд», у якому ми вирвемося вперед і покараємо вас у фіналі.  Дівчата, ви добре знаєте, як люблять хлопці  грати, а в комп'ютерні ігри особливо. От і розмістіть хлопців у порядку зростання, залежно від часу, який вони проводять за комп'ютерними змаганнями: на першому місці має стояти той, хто найбільше часу грає за комп’ютером, а на четвертому – хто найменше змагається.

(дівчата розташовують хлопців)

Ведуча. А тепер завдання для вас, хлопці: хто з наших дівчат любить найбільше поспати на вихідних? Розставте дівчат на відповідні місця: на першому місці – та, що спить найдовше, а на четвертому – та, що спить найменше.

 

(хлопці розташовують дівчат)

Ведучий. Шановні судді, вам слово.

Суддя оголошує результат конкурсу.

Ведуча (ведучий). А тепер не менш цікаве бонусне питання.

Ведуча. Пані суддя, вам слово.

Суддя оголошує результат.

Ведучий. Наступний - Раунд 7  «Обмін ролями». Суть цього конкурсу полягає в тому, що хлопці та дівчата на 90 секунд перевтілюються у протилежну стать і намагаються якнайточніше відтворити жіночі та чоловічі уподобання. Для цього запросимо  на допомогу вісьмох помічників із залу.

Ведуча: І почнемо ми з хлопців. Ви знаєте,  яким різноманітним буває дизайн на нігтях дівчат. Тому ваше завдання таке: ви отримуєте 8 картинок із дизайнами манікюру і 8 назв до них. За 90 секунд підберіть назву дизайну. ( у дівчат-помічників у руках дизайни манікюру, у команди хлопців - назви цього дизайну) Три, два, один! Час пішов!

Ведуча оголошує  результат.

Ведучий: Ну що ж, дівчатка, тепер ваша черга побувати в нашій шкурі. Ваше завдання таке: ви отримуєте таблички з назвами 8 футбольних клубів. Вам  потрібно визначити, за яку країну грає той чи інший клуб. На це вам відведено 90 секунд. ( у хлопців-помічників у руках назви країн, у команди дівчат-назви футбольних клубів) Час пішов.

Ведучий оголошує  результат.

Ведуча. Шановні суді, який же результат цього конкурсу?

Суддя оголошує результат конкурсу.

Ведучий (ведуча). Отже, зараз цікавеньке бонусне питання.

Ведуча. Пані суддя, що в нас перед фіналом?

Суддя оголошує результат.

Ведуча(ий). Фінал, фінал. Фінал. Хлопчики наші - молодці, дійшли до фіналу з рахунком у скарбничці_______ балів. Браво. Браво. За одним маленьким уточненням , що в нас _____ балів. Більше того, саме зараз переможець подвоїть суму, а той, хто програє, не отримає ні-чо-го.

 

Ведучий(а). Твої фантазії нас, звісно, тішать, але насправді все буде мати дещо інший вигляд: ми довго заряджаємо, але швидко вистрілюємо. Отже, зараз фінал істини - Раунд 8 «Хто більше».

Ведуча(ий). Перед вами, любі наші гравці, два відерця, наповнені водою, і два порожні відерця. Чия команда за 90 секунд більше перенесе ложкою води, та й переможе.

 

Ведуча. Дякуємо командам за чудову гру! Поки шановне журі готується винести свій вердикт: хто ж сьогодні зверху -  чоловіки чи жінки, на правах ведучої,  хочу сказати своє останнє слово. Хто б зараз не став переможцем, особисто для нас з Андрієм цілком зрозуміло: перемогли обидві команди, бо показали всі свої таланти, подолали страх і сором'язливість та влаштували для нас, глядачів, справжнє свято торжества краси та сили! Тож, сюрприз у студію!

 

(Символічною відзнакою є шоколадні медальки із жовто – блакитною стрічкою, які вручають кожному члену команди )

 

Ведучий. Вручаємо  символічну  відзнаку переможця команді «Дівчата»!

Ведуча. Приєднуюся, вітаю переможців – команду «Пацани» та вручаю символічну відзнаку переможців!

Ведуча. Тож,  за нас! За хлопців, за дівчат!

Ведучий. Нас не перемогти, поки ми разом, бо разом ми сила!

Ведуча. А зараз кульмінаційний момент: наша непідкупна Феміда оголошує результати змагань.

(Виступ журі)

Ведучий. На цьому наше свято підходить до завершення. І не важливо, хто переміг, адже наші дівчатка найкрасивіші та наймиліші.

Ведуча. А наші хлопці найсміливіші та найсильніші.

Разом. До нових зустрічей!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І раунд. Бонусне запитання

Запитання до хлопців: який відсоток дівчат не фарбує нігті на ногах узимку? Допустима похибка 10%. 

Запитання до дівчат: який відсоток хлопців полюбляє мовчазних дівчат? Допустима похибка 10%.  

 

                                        2 раунд. Бонусне запитання  

Запитання до дівчат: який відсоток парубків полюбляє дивитися бокс більше, аніж футбол? Допустима похибка 10%. 

Запитання до хлопців: який відсоток дівчат брав поносити одяг своєї подруги? Допустима похибка 10%.  

 

3 раунд. Бонусне запитання

Запитання до дівчат: який відсоток парубків соромиться першим підійти до дівчини? Похибка – 10%.   

 

Запитання до хлопців:  якому відсотку дівчат подобаються світловолосі хлопці? Похибка – 10%.  

 

4 раунд. Бонусне запитання

Запитання до дівчат:  який відсоток хлопців має впевненість, що вони модно одягаються? Похибка – 10%.   

Запитання до хлопців: який відсоток дівчат слухає рок? Похибка – 10%.   

 

5 раунд. Бонусне питання

Запитання до дівчат:  який відсоток хлопців снідає перед тим, як піти до школи? Похибка – 10%.    

Запитання до хлопців:  який  відсоток дівчат дивиться футбол? Похибка – 10%.  

6 раунд. Бонусне питання

Запитання до хлопців:  який відсоток дівчат хоча б раз передаровував подругам непотрібні речі? Похибка – 10%.  

Запитання до дівчат:  який відсоток хлопців полюбляє пліткувати про дівчат? Похибка – 10%.      

7 раунд. Бонусне питання

Запитання до дівчат: який відсоток хлопців користується парфумом? Похибка – 10%. 

Запитання до хлопців: який відсоток дівчат надає перевагу підборам, а не кросівкам? Похибка – 10%.   

 

 

Раунд 2. «Збери слово»

Дівчатам                                                                                                                                                        1. Білий ведмідь, що шукає друзів на Півночі. УМКА                                                                       2. Чоловіча прикраса під носом. ВУСА                                                                                            3. Буває англійська, буває німецька, а наша українська. МОВА                                                        4. Моя хрещена моєму татові та мамі. КУМА                                                                                  5. Розділовий знак; сон, що може тривати місяць або й рік. КОМА                                               6. Нічний великий птах. СОВА                                                                                                              7. Нею косять, а дівчата її заплітають. КОСА                                                                                           8. Вид спорту, у якому чоловіки гамселять один одного. БОКС                                                         9. Те саме, що й душевний біль. МУКА     

 

 

 

Раунд 2. «Збери слово»

Хлопцям   

  1.  Їх бояться лікувати. (Зуби)
  2.               На спині у верблюда. (Горб)
  3.               На фото жінки роблять їх «качечкою».  (Губи)
  4.               Його легко брати і важко віддавати. (Борг)
  5.               Мухомор – це ядовитий… (Гриб)
  6.               Легкий морський вітерець. (Бриз)
  7.               Антонім до слова «Радість». (Горе)
  8.               У математиці нуль, а в казино… (Зеро)
  9.               Прозора куля-атракціон. (Зорб)

 

 

 

 

 

 

Раунд 4. «Бліц» (чоловік чи жінка)

Запитання для хлопців

1. Хто став першим порушником правил дорожнього руху?(жінка)

2. Хто був злий через відсутність велосипеда, а коли транспортний засіб з’явився – подобрішав? (Чоловік)                                                                                                                          3. Власник хатинки на курячих ніжках( жінка)

4. Директор нашої школи (Жінка)                                                                                                   5. Найвища статуя світу зображує (чоловіка)                                                                                    6. Від кого Тесей отримав нитку, що вивела його з лабіринту? (Жінка)                                            7. Кого більше в нашій школі: учителів - чоловіків чи жінок  (жінок)                                      8. Хто перший полетів у космос (Чоловік)                                                                                               9. Хто ввів термін «фізика»? (чоловік, Арістотель)                                                                                              10. Найбільш гаряча  планета Сонячної системи. (жінка, Венера)                                            11.  Хто вперше отримав Нобелівську премію? (чоловік)                                                         12.  Кого у світі більше, чоловіків чи жінок? (чоловіків)                                                                 13. Основоположник космонавтики? (чоловік, Ціолковський)                                               14.  Кому належить наступний вислів: «Дайте мені точку опори, і я переверну світ»?  (чоловіку, Архімеду).                                                                                                                             15. Жорж Санд - це чоловік чи жінка? (жінка)                                                                                16. Господарчою частиною в нашій школі завідує… (жінка)                                                      17. Чотирилапий друг дяді Федора (чоловік)                                                                                  18. Український виконавець під псевдонімом Альоша  …(жінка)                                                 19. Майстер розказати 1000 і 1 казку (жінка)                                                                                  20. Автор «Майстра та Маргарити» (чоловік)                                                                                    21. Про інфузорію - туфельку на уроках розповідає вам (жінка)                                             22. Канцлер  сьогоднішньої  Німеччини (жінка)                                                                            23. Якого роду слово поні?( чоловічий)                                                                                               24. Хто охрестив Київську Русь? ( чоловік)                                                                                         25. Хто з казкових героїв був зростом із мізинчик (чоловік)                                                          26.У кого з міфічних героїв п’ята була слабким місцем? (чоловік)                                           27. Хто підкинув грецьким богам яблуко незгоди?( жінка)

 

 

Раунд 4. «Бліц» (чоловік чи жінка)

Запитання для дівчат

1. Марко Вовчок – це чоловік чи жінка? (жінка)                                                                                                           2. Хто з героїв народних пісень пояснює своє небажання працювати з порваними чоботами? (Чоловік)                                                                                                                             3. Кому належать слова: «Без надії сподіваюсь" (Жінка)                                                                4. Хто найчастіше отримував Нобелівську премію? ( Чоловіки)                                                   5. Чий обовязок посадити дерево, збудувати дім і виростити сина?(чоловіка)

6. Чий мозок важчий: чоловічий чи жіночий?(чоловічий).                                                          7. Кубок Девіса – це змагання тенісистів чи тенісисток( Чоловіків).                                          8. Кому важче визначити колір та відтінок? (чоловік)                                                                   9. Сузір’я, у якому  знаходиться Полярна зірка?  (жінка, Мала Ведмедиця)                            10. Кому яблуко підказало закон всесвітнього тяжіння? (чоловіку)                                           11. Хто любить очима? (чоловік)                                                                                                               12. Хто загинув першим: Ромео чи Джульєтта? ( жінка)

13. Хто був двічі нагороджений Нобелівською премією з фізики та хімії? (жінка, Марія Складовська-Кюрі)                                                                                                                                 14.  У кого вища температура тіла, у чоловіка чи жінки? (чоловіка)                        15.  Винахідник радіо. ( чоловік, А.С. Попов)                                                                                   16. Хто є основоположником української літератури? (чоловік)                                                   17. Казкова  істота з риб'ячим хвостом  (жінка)                                                                                   18. Переможець  Євробачення -2018 (жінка)                                                                                  19. Повелитель ступи та мітли (жінка)                                                                                            20. Символ самозакоханості та самолюбування (чоловік)                                                            21. Пісню «А я иду такая вся в Дольче – Габана» співає… (чоловік)                                            22. Хто є найбагатшою людиною у світі?( Чоловік)                                                                             23. Кому належать слова «Командувати парадом буду я»( Чоловік)                                               24. Хто з правителів Київської Русі першим прийняв християнство? (жінка)

25. Якого роду слово «шампунь»? ( чоловічого)

26. Кого з українських письменників цікавило питання «Хіба ревуть воли, як ясла повні»?   ( чоловіка)

27.Кому належать слова : В людини все повинно бути прекрасним? ( чоловікові)

 

 

Раунд 6. «Зірки школи вряд»

Запитання для дівчат: який проміжок часу хлопці проводять за комп'ютерними змаганнями?

Відповідь: 

Андрій – 8 год;    Влад – 5год;        Данило   - 4 год;          Женя – 0,5 год;        Льоша - 0 год        

 

 

Раунд 6. «Зірки школи вряд»

Запитання для хлопців: хто з дівчат любить найбільше поспати на вихідних?

Відповідь: 

 Діана – 10год;      Настя    - 9год;             Катя – 8год;            Ліза  - 7 год          Вєта - 6 год                     

 

 

 

 

Раунд 7. «Обмін ролями»

Відповідь для дівчат:

Країна                                                                          Футбольний клуб

Італія                                                                              «Ювентус»

Іспанія                                                                           «Реал»

Португалія                                                                    «Бенфіка»

Німеччина                                                                     «Баварія»

Англія                                                                           «Манчестер Юнайтед»

Франція                                                                         «ПСЖ»

Туреччина                                                                     «Галатасарай»

Нідерланди                                                                    «Аякс»

 

 

 

 

Раунд 7. «Обмін ролями»                                        Відповідь для хлопців

Похожее изображение            mini

                     Лунный маникюр                                                                                                      Водный маникюр

 Ð¾Ð´Ð½Ð¾Ñ†Ð²ÐµÑ‚ный стеганый дизайн ногтей                    negative space manicure                      Стеганый маникюр                                                                                                 «Негативный космос»

Дизайн ногтей Космом                     http://moi-manikur.ru/wp-content/uploads/2015/03/swatch5-1024x681.jpgКосмический                                                                                                                        Градиентный

Stamping Nail Art - штампинг для ногтей                          французский маникюр фото.                                           Штампинг                                                                                                                   Французский

docx
Додано
20 серпня 2019
Переглядів
2933
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку