Виховний захід «Мода із відходів»

Про матеріал

Сценарій заходу було розроблено і проведено в рамках тижня енергозбереження.

Перегляд файлу

Увага! Увага! Увага!

У 21 столітті доволі всякого «лахміття»:                                                                                        пакети, з пластику пляшки довкола завжди бачиш ти!

Зроби для себе відкриття і дай йому нове життя!

На довго це не відкладай, уміння й творчість поєднай!

На хвильку стань ти кутюр’є – зміни життя своє й моє.

Хай те, що непотрібним зветься, в прекрасну сукню обернеться!

 

Сценарій виховного заходу «Мода із відходів»

(Під звуки фанфар виходять двоє  ведучих)

 

Ведучий 1:  Мода – що може бути цікавішим? Мода і стиль – поняття не лише сучасного світу. Це не тільки стрімка гонитва за всім новим, це – проникнення в суть новизни при одночасному зверненні до витоків, до старих традицій. Сьогодні на численні покази мод витрачаються величезні кошти, до їх організації залучають велику кількість людей різних професій: від модельєра та швачки до звукорежисера та сценариста.

 Ведучий 2:  Ми теж вирішили провести показ мод, але цей показ  не звичайний.

Ведучий 1: Усі моделі виготовлені із побутових відходів та підручних матеріалів. Ми впевнені, що вони зачарують усіх присутніх своєю неповторністю, новизною та оригінальністю. Принаймні ми на це дуже сподіваємось.

Ведучий 2:  Попередники сучасних модельєрів в 16 столітті намагалися максимально зменшити свої витрати. Тому, навіть для демонстрації нових сучасних колекцій, вони не залучали манекенниць! Власне, і самі поняття «модель» і «манекенниця» з’явилися набагато пізніше, лише в 19 столітті. А всі модні наряди і модні сумочки тодішні дизайнери демонстрували … на ляльках. І, повірте, це вважалося досить вигідними проектами.

Ведучий 1: А наряди нашого показу  будуть демонструвати учні нашої школи. Восьмикласники та дев’ятикласники тиждень працювали над своїми вишуканими та креативними моделями. І сьогодні презентуватимуть їх нам. А так як мода це завжди конкурс, нам необхідно журі, яке ми вам і представляємо. До складу журі ми запросили представників адміністрації школи. Отож вітайте:  (перерахувати склад журі)

Журі оцінюватиме за 10-бальною шкалою кожну із запропонованих моделей, враховуючи презентацію моделі, творчість, креативність та доступність. моделі. Та модель, яка отримає найбільшу кількість балів, стане переможницею конкурсу. Отже, розпочинаємо наше шоу.

 Ведучий 2:  Першими на подіум запрошуються представники Дому Моди                        8-А класу! (Ведучий 8-А класу супроводжує підготовленими заздалегідь коментарями показ моделей. Учасники під музичний супровід урочисто проходять по сцені (дефілюють), демонструючи свої моделі  одягу).

Ведучий 1:  Історія моди має глибоке коріння. Зробити нам віртуальну екскурсію залюбки погодився всесвітньо визнаний, модний експерт, еталон мужності краси та смаку 

 Експерт: 1. Історія одягу тісно пов’язана з історією і розвитком матеріальної культури суспільства. Вивчення історії одягу дає нам можливість ознайомитись зі звичаями й побутом різних народів.

                  2. Перший найпримітивніший одяг виник дуже давно. Людина змушена була захищатись від холоду, снігу, дощу, сонця. Це були плащі із шкіри забитих тварин і набедрені пов’язки із трави і листя. У процесі розвитку суспільства люди пристосували одяг до умов, у яких жили і працювали.

http://xvatit.com/upload/medialibrary/aa2/aa219197c3d02ebab7fd69ea39af4ef2.jpg                   3. Батьківщиною моди як такою є Франція, а саме - Париж. І це не дивно. Де, як не в Парижі, їй і слід було народитися на світ? Поява цього терміна пов'язане з виникненням  малих і великих підприємств з виробництва тканин. І щоб народ постійно купував і міняв тканини, треба було періодично придумувати їм різноманітні новинки, якими і стали перші прояви моди.

Ведучий 2:  Ну а ми повертаємось у нашу шкільну країну мод і запрошуємо на сцену представників Дома Мод 8-Б класу. (Ведучий 8-Б класу супроводжує, підготовленими заздалегідь коментарями, показ моделей. Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі  одягу).

Ведучий 1:  У другій половині  XVIII ст. з’явилися перші журнали мод. http://zwonok.net/img/2009_10_27_moda2.jpgСпочатку в Англії у 1770 р., а потім у Франції почали виходити “Модні листки”, далі в Германії, Голландії, Італії. Наприкінці століття у Петербурзі стали видавати журнал під назвою “Магазин англійських, французьких і німецьких нових мод”. Саме журнали стали найбільш достовірними джерелами інформації про моду. А статті для них писали люди з досконалим почуттям гармонії та краси – журналісти.

Ведучий 2:  На наше свято, незважаючи на щільний графік зйомок,  також завітала така особа. Це дивовижна красуня, розумниця, вишукана світська левиця Катя Осадча.

Ведучий 1:  Доброго дня! Мені дуже приємно бути присутньою на вашому святі. І як знаний фахівець в галузі одягу хочу вам також відкрити декілька секретів. Світ моди різнобарвний не лише з точки зору фасонів, стилів та кольорів. Деякі факти з історії одягу також захоплюють  своїм різномаїттям.

Катя:  Ну, наприклад. Чи звертали ви коли-небудь увагу на те, що штани - множина. Але вони одні! А вам відомо, чому? Справа в тому, що в колишні часи штани створювалися з двох частин. Точніше сказати, з двох штанин, які між собою ніяк не з'єднувалися. Вони кріпилися безпосередньо на поясі.

Катя:  1.Слово «светр» походить від англійського слова «Sweat», що перекладається як - потіти.

2:  А  ґудзики вперше з’явилися на рукавах у часи правління Наполеона Бонапарта саме за його наказом вони пришивались до рукавів куртки кожного солдата. Ви не повірите, але головною метою такого нововведення було викорінення у солдатів звички використовувати рукава в якості носової хустки при нежиті!

       3:  Цікавий факт - єдиний син Джона Рокфеллера, не дивлячись на все багатство батька, все дитинство носив жіночі сукні. У хлопчика були чотири старші сестри, від яких залишилася ціла купа різних суконь. Батько не бачив сенсу купувати сину чоловічий одяг і хлопчина був змушений доношувати сукні за сестрами. Оце так дивина!

4:   Єлизавета І настільки обожнювала капелюшки, що навіть видала спеціальний указ? У ньому йшлося про те, що кожна особа жіночої статі віком від 7-ми років повинна з’являтися на люди у капелюшку по неділях і у святкові дні. https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRszBKSsJyNM-_FHJocoKHD5q9CKZgYpEcHerZfBK5MuB_vUFZvА тих, хто не бажав коритися наказу, штрафували. Напевно я її далека родичка!

5:  Велике значення усі модельєри надають                         і кольорам. У Голівуді, наприклад,  знають такий невеличкий секрет: одяг жовтого кольору візуально збільшує людину в кадрі, а зеленого – зменшує?

Катя: «На цьому змушена з вами прощатися,  ввечері літак. Хочу подивитися нову колекцію  «Весна –Літо» у Мілані. Не сумуйте».

 Ведучий 1: Жан де Лабрюйер (французький письменник-мораліст) стверджував: «Зневажати моду так само нерозумно, як занадто завзято її дотримуватися». А ми зустрічаємо  Дім Моди 9-А класу.

 Ведучий 2: Да, які чудові моделі Скільки фантазії у їх модельєрів.

Ведучий 1: А ви знаєте, що використання вторсировини у наш час набуває великих масштабів. Так, наприклад, Швеція – одна з небагатьох країн, де для опалення житлових будинків використовується спалення відходів. Але зараз перед країною постала незвична проблема – дефіцит цих самих відходів. Шведські звалища повністю спорожніли, а сміттєві ресурси вичерпались. Тепер ця північна скандинавська країна просить допомоги у своїх сусідів, імпортуючи сміття, переважно, з Норвегії. Країна опинилась в настільки неприємній ситуації, що владі щорічно доводиться закуповувати близько 800 000 тонн відходів.

Ведучий 2: Ой, до нас ще гості завітали!  Так, це українські байкери повертаються із світового турне. Я впевнений, їм є про що нам розповісти.

«Оркестр повторного використання» з ПарагваюC:\Users\Леново\Desktop\1. САЙТ МІСЬКА РАДА\Изображение 041.jpgБайкер:  Вертаємось ми з далеких країв. Багато бачили, багато чули. От  як ви вважаєте, що спільного між звалищами Парагваю та величними концертними залами Європи? Не знаєте? А група молодих музикантів, не байдужих до навколишнього середовища, поєднала музику і сміття. Зрештою, якщо музика йде від серця, зовсім не важливо,  з чого зроблений інструмент: з червоного дерева або зі звичайного сміття. Талановитий «Оркестр повторного використання» по-новому підійшов до класичних творів. Роблячи свої інструменти зі сміття вони прагнуть показати, що до високого є доступ у всіх без винятку, незалежно від розміру гаманця.  Ця група відома по всьому світу і зіграла більше 80 концертів, як на батьківщині, так і за кордоном. Ми з ними домовилися разом виступати і у нас на Україні. Ведучий 1: Тож ми пропонуємо і вам прослухати уривок із виступу цих геніальних людей.

Ведучий 2:  Зустрічайте моделей 9-Б класу та колекцію, яку вони зараз представлятимуть! (Ведучий 9-Б класу супроводжує, підготовленими заздалегідь коментарями, показ моделей. Учасники під музичний супровід дефілюють по сцені, демонструючи свої моделі  одягу).

trash4Ведучий 1: Тенденція виготовлення одягу з вторсировини набуває великого поширення. Так нещодавно в Нью-Йоркському Брукліні, на даху Бруклінської військово-морської верфі, відбувся незвичайний захід, під назвою «Trashion Fashion Show», на який було запрошено тільки фотографів. Ви правильно зрозуміли сенс слова «Trashion». Мова йде саме про сміття. На «Trashion Fashion Show» можна було подивитися роботи дизайнерів одягу та аксесуарів, які, в своїй більшості, виготовлені з побутових та промислових відходів. Як не дивно, але багато моделей виглядали абсолютно не «трешево», а дійсно витончено і елегантно. Фільтри для кави, цигарковий папір, мішковина і москітна сітки - тут їх було в достатній кількості.

Ведучий 2:  Але я можу впевнено сказати, що наші моделі виглядали і презентували себе не гірше. Я навіть придивилась для себе кілька нових ідей для суконь.

Ведучий 1:  Ну а ми запрошуємо усі моделі на наш подіум і ще раз залюбки помилуємося цією красою!

Ведучий 2:  Отже, наш показ одягу з «відходів» наблизився до закінчення, і ми надаємо слово журі. Для підбиття підсумків і оголошення результатів шоу «Мода з відходів» слово надається голові журі. (Оголошуються результати показу моделей одягу, вручаються призи).

Ведучий 1:  Сьогодні ми спостерігали з вами за показом «модного» одягу, який був виготовлений із так званих відходів. Тут були використані найрізноманітніші, нетрадиційні для виготовлення одягу, матеріали: старі газети та журнали, пакети для сміття, паперові серветки, списані учнівські зошити, сухе листя та багато інших.

За висновками членів журі, всі моделі одягу були оригінальними, цікавими, нетрадиційними. Учасники показу моделей приклали не аби яких зусиль для їх проектування та виготовлення. Творчості – немає меж!

 Ведучий 1:  Мода не знає кордонів, їй не потрібні візи і паспорти.

 Ведучий 2:   Нехай вам щастить і до нових зустрічей на наступних показах мод!!!

 

 

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку