Виховний захід на тему: «Географічні аспекти харчування народів світу»

Про матеріал

Виховний захід на тему: «Географічні аспекти харчування народів світу»

Мета: показати вплив природних умов на особливості харчування різних народів світу, поглибити інтерес учнів до вивчення художніх творів, виховувати повагу до культури інших народів світу.

Обладнання: політична карта світу, картосхема «Батьківщина культурних рослин», експозиція художньої літератури, музичні записи, кулінарні страви.

Перегляд файлу

Учитель: Луговець Олена Олександрівна

Виховний захід на тему: «Географічні аспекти харчування народів світу»

Мета: показати вплив природних умов на особливості харчування різних народів світу, поглибити інтерес учнів до вивчення художніх творів, виховувати повагу до культури інших народів світу.

Обладнання: політична карта світу, картосхема «Батьківщина культурних рослин», експозиція художньої літератури, музичні записи, кулінарні страви.

Епіграф: «Живе біля гір – харчується від гір, живе біля річки – харчується від річки»

                                                                               Китайське прислів’я.

 

Хід заходу

1. Вступне слово ведучого учня:

― серед розмаїття елементів культури, з якими має познайомитися кожна сучасна освічена людина, - традиції харчування різних народів світу. Ця невід’ємна частина матеріальної культури будь – якого етносу завжди була і залишається найвагомішою стороною буття людини.

 

2. Розповідь з елементами презентації про географічні аспекти харчування в країнах світу:

― рибні страви російської, японської та інших кухонь

― кухня Середземномор’я

― спеції азіатської кухні

 

3. Аналіз картосхеми «Батьківщина культурних рослин»

 

 

4. Історія виникнення сучасної української кухні:

― українська кухня складалася протягом віків і здавна відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Це дуже добре відобразив Іван Котляревський у поемі «Енеїда».

  Тут їли розниї потрави,
І все з полив'яних мисок,
І самі гарниї приправи
З нових кленових тарілок:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підлевою індик;
На закуску куліш і кашу,
Лемішку, зубці, путрю, квашу
І з маком медовий шулик.

 

5. Музична композиція української народної пісні «А мій милий чорнобривий варенички хоче» (у виконанні учнів)

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Географія, Сценарії
Додано
25 жовтня 2018
Переглядів
981
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку