Виховний захід на тему: "Пісенний тріумф України"

Про матеріал
Виховна година на тему: "Пісенний тріумф України", яку можна провести з музичним супроводом.
Перегляд файлу

C:\Users\Admin100\AppData\Local\Temp\FineReader11.00\media\image19.jpeg

 

 

 

 

ПЕРШИЙ УРОК В 7-А класі

 

«Урок пісенного тріумфу України»

 

МЕТА: ознайомити дітей із пісенними досягненнями України за 30 років незалежності на пісенному конкурсі «Євробачення», прививати любов до української культури. Виховувати почуття гордості за талановитих українців та свою державу на світовому рівні.

 

В: Доброго дня, вітаю вас із початком нового навчального, як ви провели літо?

(відповіді дітей).

 

В: Ось ви бачите на підлозі літери, оберіть ту літеру з яким настроєм ви прийшли до школи. (діти обирають і розповідають про свій настрій на новий навчальний рік)

 

В: Дуже добре. А в кого день народження був влітку?(відповіді) А скільки років вам виповнилося? (відповіді) У мене теж день народження влітку, а ще влітку день народження у нашої держави. Хто може назвати день народження України як держави? (відповіді)

 

В: Сьогодні, тема нашої години спілкування «Пісенний тріумф України». Ми з вами поговоримо про  пісенний конкурс «Євробачення». Чи відомо вам щось про цей конкурс? (відповіді)

 

В: У 1950-х роках, коли зруйнована Другою світовою війною Європа все ще відбудовувалася, з'явилася ідея створити міжнародний пісенний конкурс, де б усі країни брали участь у єдиній телевізійній програмі, яка транслювалася б одночасно в усіх країнах, що є членами спілки. Ця ідея народилася в 1955 році, під час зустрічі ЄМС у Монако, в одного з його співробітників — швейцарця Марселя Безансона. За модель змагання було взято Пісенний Фестиваль Санремо, що проводився в Італії. Ця ідея була також сміливим технологічним експериментом: у ті дні це було дуже амбітним проєктом — з'єднати разом багато країн у велику мережу для трансляції на широкій території. Супутникового телебачення ще не існувало й Мережа Євробачення користувалася наземною мікрохвильовою мережею.

Перший Конкурс пройшов 24 травня 1956 року в місті Лугано, Швейцарія. У ньому взяли участь сім країн, кожна з яких представила по дві пісні. Але вже з 1957 року ввели обмеження — одна пісня від кожної країни-учасника. Пісенний конкурс Євробачення 1956 року виграла приймальна країна  Швейцарія. Спочатку програма була відома як «Eurovision Grand Prix». Цю назву прийняли франкомовні країни, а також Данія та Норвегія, але згодом назву змінили на «Concours Eurovision de la chanson». Мережа Євробачення використовується для міжнародної трансляції багатьох програм новин та спорту й різноманітних спеціальних подій. Однак Пісенний Конкурс є досить популярним і з часом став синонімом слова «Євробачення».

Україна є єдиною країною на «Євробаченні», яка щоразу виступала у фіналі протягом років участі в конкурсі. Ми почали брати участь із 2003 року. (Прикріплюємо стікери на міста, де народилися зірки)

 

  1. 2003 О. Пономарьов (Хмельницький) з піснею       «Hasta la vista» та посів        14 місце.
  2. 2004 Руслана   (Львів)  «Wild dances» та посіла 1 місце    (звучить мелодія)

Готуючись до участі в конкурсі «Євробачення-2004», PR-група Руслани провела всебічну підготовку: вони вивчали своїх конкурентів, проводили спеціальні рекламні тури по країнах, що були учасницями голосування. Під час самого конкурсу було організовано спеціальну PR-підтримку. Так, на відміну від заходів конкурентів, пресконференція Руслани проводилася нестандартно: наприклад, усі присутні могли дегустувати українську горілку і сало. До того ж Руслана вчила журналістів грати на трембіті.

На самому конкурсі шоу Руслани кардинально відрізнялося від виступів інших учасників «Євробачення-2004». Телекоментатор британської студії ВВС назвав Руслану «принцесою-воїном». Серед 36 країн, які брали участь, за результатами світового телефонного голосування в прямому ефірі Руслана посіла перше місце з 280 балами.Перемога Руслани на «Євробаченні» була відзначена державними та урядовими нагородами. Тодішній президент України Леонід Кучма своїм указом надав переможниці міжнародного конкурсу пісні «Євробачення-2004» звання народної артистки України. Про це президент оголосив на врочистій церемонії вшанування співачки 18 травня 2004 р. у Києві. Президент також надав звання «Заслужений діяч мистецтв» продюсерові й звукорежисерові Руслани Олександру Ксенофонтову, а звання «Заслужений артист України» — авторові й поставникові концертної програми співачки «Дикі танці» Ірині Мазур.Кабінет Міністрів України нагородив Руслану Лижичко Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам'ятного знака за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва й перемогу в конкурсі «Євробачення-2004».Після перемоги на «Євробаченні» боксер Віталій Кличко вручав Руслані в Лас-Вегасі нагороду «World Music Awards» — «Всесвітню музичну нагороду» за найбільшу кількість проданих альбомів «Дикі Танці» у світі.

  1. 2005 Гринджоли    (Івано-Франківськ)    «Разом нас багато» - 19 місце.
  2. 2006 Тіна Кароль  (Росія)                        «Show me your love» 7 місце
  3. 2007 Вірка Сердючка  (Полтава)    Dancing Lasha Tumbai 2 місце (звучить мелодія)

Поступово від комедійних номерів Данилко перейшов до виконання пісень, які сам писав. Виконує пісні українською (деякі із використанням суржика), англійською і російською мовами.

Тим часом популярність Сердючки продовжувала зростати: на міжнародному фестивалі «Море сміху» він здобув перший приз, у вересні 1997 на 1+1 виходить розважальна програма «СВ-шоу» з участю Сердючки-провідниці.

Успіх Сердючки продовжувався під час гастролей Данилка по країні — в рамках програми «Титанік» він спочатку гастролював в Києві, а пізніше і в інших містах України.

Також, після виходу шоу-вистави «Титанік», влітку того ж року починається активна гастрольна діяльність Данилка країнами СНД.

2001 Андрій кардинально змінив образ Сердючки — з невихованої провідниці вона перетворилася на попзірку. В цей час також виходять перші компакт-диски Андрія з піснями, які отримали велику популярність. Збірка пісень «Ха-ра-шо» (2003) отримала титул «діамантової».

У 2003 році отримав звання Заслужений артист України.

В січні 2004 року театр Данилко гастролює в США та Канаді, концерти колективу пройшли в 17 містах Північної Америки. В Нью-Йорку, в театрі «Міленіум», відбулись 6 сольних концертів Сердючки, які відвідали близько 40 тисяч людей.

В 2005 році випустив інструментальний альбом «После тебя…» з композиціями для фортепіано, в якому виступив в якості композитора.[34][35] На композиції «После тебя…» та «Кукла» було знято відеокліпи в співпраці з Аланом Бадоєвим.

9 березня 2007-го Андрій Данилко став офіційним представником від України на Євробаченні.[37] Реакція на участь Данилко в жіночому образі на Євробаченні від України не була однозначно схвальною. Попри ставлення до його участі в змаганні, він підтвердив намір виконати в Гельсінкі 12 травня 2007 року пісню «Dancing Lasha Tumbai». З нею він посів друге місце в конкурсі.[38] Крім того, Вєрка Сердючка отримала почесний титул «Міс Євробачення-2007».

Участь в «Євробаченні», за словами Данилка, стала для нього не тільки професійним та особистим викликом, але і глобальним моментом відліку, що відкрив новий етап в творчості артиста. В інтерв'ю він зізнався: «Євробачення» дало особисто мені дуже багато, в мене повністю змінилися пріоритети. Моє життя розділилося на «до» та «після» «Євробачення».

У 2008 році, з нагоди 17-ї річниці незалежності України, Президент Ющенко надав Данилку звання Народний артист України.

З жовтня 2008 по січень 2009 року на телеканалі «Україна» виходить «Шоу Вєрки Сердючки».

З 2009 року активно виступав разом зі створеним ним же «Театром Данилко», до якого увійшли Артур Кульпович, Інна Білоконь, Олена Романовська та ряд інших.

2010 року вирушає з колективом на гастролі до Австралії[44] та Ізраїлю.

У лютому 2011 року Сердючка гастролює по Чехії та Іспанії.

В 2014 році знявся в образі Вєрки Сердючки в голівудському фільмі «Шпигунка» («Spy»).

З 2016 року — постійний член журі «Євробачення. Національний відбір».

 2016—2019 — член журі талант-шоу «X-Фактор» на телеканалі СТБ.

У травні 2017 року Андрій Данилко заявив про те, що вирішив «поховати» сценічний образ Вєрки Сердючки. Артист заявив, що більше не хоче виступати на великій сцені у такому амплуа. Всупереч цьому, Андрій продовжив активну концертну діяльність.

28 червня 2017 року, в День Конституції України, дав великий сольний безкоштовний концерт у Києві, в рамках фестивалю «Atlas weekend». Подія зібрала рекордну кількість глядачів — понад 100 тисяч людей прийшли на площу перед сценою.

У травні 2019 року як Вєрка Сердючка взяв участь в фіналі «Євробачення-2019» в якості запрошеної зірки, де виконав пісню минулорічної переможниці конкурсу Нетта Барзілай  «Toy».

4 вересня 2020 року, вперше за 12 років, випустив міні-альбом «Sexy». Авторами і продюсерами альбому стали шведські продюсери Andreas Öhrn, Cris Wahle і Peter Boström (Bassflow).

В 2021 році став одним із зіркових детективів української адаптації міжнародного формату «Masked Singer» на каналі «Україна» — шоу «Маска».

Також в 2021 році в образі Вєрки Сердючки став ведучим одного з випусків ювілейного сезону тревел-шоу «Орел і решка» разом з Вірою Брежнєвою.[63][64]

8 липня 2021 виступив з сольним концертом на музичному фестивалі «Atlas weekend».

24 серпня 2021 взяв участь в урочистому концерті з нагоди 30-річчя Незалежності України, на якому в образі Вєрки Сердючки виконав пісню «Dancing Lasha Tumbai». Святкова подія відбулась у НСК «Олімпійський»[ та об'єднала в програмі як молодих артистів, так і легенд української музичної сцени.

  1. 2008 Ані Лорак    (Чернівці)                  «Shady lady» 2 місце
  2. 2009 Світлана Лобода     (Київ)              «Be My Valentine! 12 місце.
  3. 2010 Alyosha     (Запоріжжя)                     «Sweet people» 10 місце
  4. 2011Мі́ка Нью́тон   Івано-Франківськ            «Angel» 4 місце
  5. 2012 Гайта́на      (Київ)                           «Be my guest» 15 місце
  6. 2013  Зла́та О́гнєвіч   (Росія)       «Gravity»  3 місце (звучить мелодія)
  7.  2014 Марі́я  Яремчу́к        (Чернівці)       Tick-Tock  6 місце
  8. 2015 не брали участь
  9. 2016 Джама́ла     (Киргизстан)         «1944» 1 місце (звучить мелодія)

Я вмію літати, але хочу його крила
І в темряві сяють, але він для мене світило
Я вільна мов птаха, але хочу його небо
З усіх скарбів світу мені лише його дотик треба

Я довго шукала у променях в небі по хвилях
Повірила в себе, але хочу лише його крила

І вчиш не зупинятись ніколи
Хоча через каміння та гори йти
На ньому так важко втрачати
Бувають злі люди, байдужі
А ти кажеш треба вибачати
Несеш мене через калюжі
А я сама вже вмію літати
Але хочу лише його крила
А я давно вже вмію кохати
Але нікого так не любила

  1. 2017«О.Torvald»     (Полтава)         Time  24 місце
  2.  2018 MÉLOVIN   (Одеса)              Under the ladder  17 місце
  3.  2019 Марув             не брала участь
  4. 2020 Гурт «Go_A»                           «Соловей»   переможців не було
  5.  2021 Гурт «Go_A»   (Ніжин, Чернігівська обл.  «Шум»   5 місце (звучить мелодія)

У 2012 році Катерина Павленко потрапила до гурту Go_A, через пів року після його створення. Спершу виступала як бек-вокалістка, згодом стала солісткою.

У складі гурту Go_A видала 1 студійний альбом «Іди на звук» та декілька синглів

22 лютого 2020 року разом з гуртом Go_A перемогла в Національному відборі на пісенний конкурс «Євробачення-2020» з піснею «Соловей». Через пандемію коронавірусу конкурс скасували, однак Go_А представила Україну наступного року на «Євробаченні-2021» з іншою піснею «Шум», кожні учасники конкурсу мали представляти свою країною з новою піснею. У фіналі конкурсу гурт за сумою балів від національних журі та глядачів посів 5-те місце (за підсумками глядацького голосування — 2-ге місце, а в півфіналі колектив здобув 1-ше місце).

Після Євробачення пісня «Шум» очолила рейтинг найпопулярніших треків на сервісі Spotify. Переможці пісенного конкурсу, італійський гурт Måneskin, у цьому рейтингу посідав 4 місце.

В: Нам є чим і ким пишатися. Кого із діячів мистецтва  ви ще знаєте, хто має певні досягнення на світовому рівні? (Відповіді)

 

В: На завершення давайте разом заспіваємо пісню про Україну.

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
3 січня 2022
Переглядів
372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку