Виховний захід на тему «Виховання інтересу підлітків до українського кінематографу»

Про матеріал

Сучасний світ важко уявити без кінематографу. Кожна людина має свій смак у світі кіно. Кінофільми зараз є частиною життя кожної людини. Зараз дужє популярна думка, що українське кіно відсутнє. Ця думка є популярною тому, що у наш час дуже мало часу приділяється українським кіно роботам.

Перегляд файлу

Виховний захід на тему «Виховання інтересу підлітків до українського кінематографу»

 

Сучасний світ важко уявити без кінематографу. Кожна людина має свій смак у світі кіно. Кінофільми зараз є частиною життя кожної людини. Зараз дужє популярна думка, що українське кіно відсутнє. Ця думка є популярною тому, що у наш час дуже мало часу приділяється українським кіно роботам.

Мета: Виховати у підлітків інтерес до українського кінематографу

Обладнання: Проектор, фільми перечислені нижче

Рекомендації: Година кіно повинна проводитися два рази на тиждень, після перегляду фільмів рекомендується запитати в учнів, чи сподобався їм фільм чи ні, чому саме так.

 

День 1.

 

Факт

Як і у всьому світі перші фільми в Україні були німими. Лише у 1930 році з'явилась перша озвучена документальна кінострічка Дзиги Вертова «Симфонія Донбасу».

 

Брати. Остання сповідь, 2014

Український драматичний фільм, знятий дебютанткою Вікторією Трофіменко за мотивами роману "Джмелиний мед" шведського письменника Торгні Ліндгрена.

 Це психологічна драма про двох братів-гуцулів, які доживають віку в гірському селі в Карпатах. В їхнє село приїжджає письменниця, яка читає в місцевому монастирі лекцію про святих та юродивих. Через певні обставини жінка не може покинути хутір і стає єднальною ланкою поміж двома братами, що за останні 40 років не промовили один одному ані слова.
 Стрічка отримала 4 нагороди на міжнародних кінофестивалях. У Румунії фільм визнали "Найкращим дебютом", а на кінофестивалі "Кіношок" стрічка здобула нагороду за найкращий сценарій. Кінокритиків Московського фестивалю вразила гра виконавиці головної ролі Наталі Половинки, за що львів’янка отримала приз за "Найкращу жіночу роль". Також стрічка здобула.

 

 День 2.

 Факт

Близько 70 років українське кіно було частиною радянського і всіляко обмежувалось рамками тогочасної політики та цензури, однак і в ті часи з'являлись фільми достойні світового визнання.

 

Поводир, 2014

В основу українського історичного драматичного фільму режисера і сценариста Олеся Саніна покладено мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музики напередодні та під час Голодомору.

Фільм "Поводир" встановив абсолютний рекорд прокату української стрічки. За перший вік-енд прокату картину подивилися 94 754 глядачів. Результати по перегляду "Поводиря" можна порівняти з такими голлівудськими фільмами, як "Анна Кареніна" (82 902 глядачі за перший вік-енд), "Великий Гетсбі" (84 734 глядачів за перший вік-енд), "Джанго вільний" (71 917 глядачів за перший вік-енд).

Також слід зауважити, що "Поводир" є фільмом з найуспішнішим бокс-офісом серед кіно українського виробництва."Поводир" номынували на премію "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". В зйомках фільму взяли участь співачка Джамала та відомий письменник Сергій Жадан..

 

 

 

День 3.

 

 Факт

Найбільшим міжнародним кінофестивалем в Україні є київський кінофестиваль «Молодість», який заснований в 1970 році і проходить кожного року в жовтні.

 

Сторожова застава

Перше українське фентезі, яке побило рекорди прокату в перший же вікенд і зібрало 8,1 млн грн.

Картина розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле на тисячу років назад. Там він рятується від смертельних небезпек, зустрічає нових друзів та вступає в битву з міфічними істотами.

Хлопчик опинився в середньовічній Київській Русі в 1120 році, де зустрічає легендарних богатирів Добриню, Іллю та Олешко, з якими він битиметься проти половців і величезного кам’яного монстра.

Фільм було знято українською, але через погану розмовну українську у більшості акторів, їхні репліки довелось продубльовати.

“Сторожова застава” став першим фільмом в Україні, який так активно рекламувався. Постери фільму можна було побачити на бігбордах, плакатах, в громадському транспорті, інтернеті та на телеканалах.

“Укрпошта”, як однин із спонсорів фільму, випустила 130 тисяч марок із зображенням фільму. Актори у лицарських обладунках також провели рекламний флешмоб на одній із станцій київського метро. Вони пройшлись з мечами та заспівали саундтрек фільму.

 

 

 День 4.

 

Факт

Перший телесеріал української кіностудії «Царівна» з'явився 1994 року складається з двадцяти серій.

 

Правило бою

На створення стрічки режисера надихнули успіхи олімпійського чемпіона з боксу Василя Ломаченка, якого тренував батько.

Це перша українська кінострічка в жанрі спортивної драми із зірковим складом. У фільмі з’являються Олександр Усик, Женя Галич, Дмитро Ступка, Станіслав Боклан та інші відомі актори.

Фільм розповідає про перспективного боксера Тараса, який заробляє на життя вуличними боями. Однак згодом  у нього захворіла мама і їй необхідна складна операція. Хлопець вирішує піти у бої без правил в нелегальному тоталізаторі, аби оплатити лікування.

У фільмі дуже багато боксерських боїв і виконані вони досить професійно. Акторів, які грали бійців, тренували за 4 місяці до початку зйомок.

 

 

День 5.

 

Факт

Згідно з даними Державного агентства України з питань кіно станом на 2015 рік в Україні діє лише 464 кіноекрани і третина з них розташовані в Києві. До порівняння в сусідній країні Польщі їх понад дві тисячі. Можливо саме тому українські стрічки досі не окупляються під час прем'єрних показів.

 

Воїни духу

Документальний фільм про героїчну оборону Донецького аеропорту, розповідає про останні 5 днів героїчної оборони вже зруйнованої будівлі.

Це фільм-хроніка як підірвали новий термінал та як воїни виходили із зруйнованої будівлі, як помирали побратими та як рятували поранених.

Фільм складається із унікальних розповідей трьох воїнів, які побували в полоні, вижили та повернулись до звичайного життя. Для створення фільму було записано більше 70 інтерв'ю із захисниками Донецького аеропорту.

Саундтреки до фільму написали Орест Лютий та Katya Chilly Group.

Як заначили режисери фільму, у стрічці вони жодного разу не назвали військових "кіборгами". Адже захисники не люблять, щоб їх так називали. Вони звичайні чоловіки, але вони настільки сильні, що стали "Воїнами духу".

 

Як заначили режисери фільму, у стрічці вони жодного разу не назвали військових "кіборгами". Адже захисники не люблять, щоб їх так називали. Вони звичайні чоловіки, але вони настільки сильні, що стали "Воїнами духу".

 

 

doc
Додано
21 лютого 2018
Переглядів
1969
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку