Виховний захід "Пишаємося Україною"

Про матеріал
Причин пишатися Україною дуже багато. Так, існує більше десятка категорій, в яких наша держава вважається одною з кращих у світі, а наші співвітчизники – першовідкривачами. В нашій країні народжуються талановиті, цілеспрямовані та часто геніальні особистості. Прийшов час згадати здобутки українців, які вже давно визнані у світі та майже невідомі на Батьківщині. Їх звершення надихають нас, завдяки їх досягненням ми маємо силу розвиватися та рухатися уперед, вони дають впевненість і надію на краще!
Перегляд файлу

Україна в світі:

безліч неймовірних причин пишатися своєю країною.

Україна

(фото 1)

Картинки по запросу карта Украины

Причин пишатися Україною дуже багато. Так, існує більше десятка категорій, в яких наша держава вважається одною з кращих у світі, а наші співвітчизники – першовідкривачами. В нашій країні народжуються талановиті, цілеспрямовані та часто геніальні особистості. Прийшов час згадати здобутки українців, які вже давно визнані у світі та майже невідомі на Батьківщині. Їх звершення надихають нас, завдяки їх досягненням ми маємо силу розвиватися та рухатися уперед, вони дають впевненість і надію на краще!

Географічний центр Європи  (фото 2)

F:\тиждень ек.географ. 2017\памятник Європі.jpg

Чи всі знають, що в Україні, в містечку Рахові, в оточенні мальовничих Карпат знаходиться географічний центр Європи. Зокрема, з 1887 року таким географічним центром вважають маленьке село в Західній Україні, яке носить назву «Ділове».  Завдяки своєму географічному розташуванню, унікальній природі і самобутній гуцульській культурі, Рахів з давніх часів носив назву "Гуцульський Париж". 

З давних давен Україна була центром не тільки Європи, але і центром подій, які по всьому світу славили нашу країну. Дізнаймося про події минулих часів, що підкорили світ, згадаймо про здобутки, якими пишається нація!

Відео 1.

(пісня «Щедрик»)

Картинки по запросу українська щедрівка фото

Не тільки подіями, а і своїми талантами славилася Україна, одним з багатьох прикладів є "Щедрик" - це різдвяна українська народна пісня, яка отримала всесвітню популярність в музичній обробці Миколи Леонтовича, який написав її в 1916 році. Англійською мовою відома під назвою "Carol of the Bells". Пісня прозвучала у багатьох закордонних фільмах. Наприклад, в улюбленому всіма фільмі "Сам удома" вона є одним з найголовніших саундтреків. Крім того, численні кавери "Щедрика" набирають неймовірну кількість переглядів на YouTube.

Відео 2.

Славетні міста України

А які ж події прославили Україну в минулі часи на всю Європу!

 

Борислав – 100 років тому біля 5 % від світового видобутку нафти.

Галицька крайова виставка у 1894 р. – 130 павільйони зводилися біля року на місці сучасного Стрійського парку.

Полтва – річка захована під містом Львів у бетонний колектор.

Абсерваторія Білий слон – на той час за своєю важливістю 2 місце в Європі і 6 місце в світі.

Перша газова лампа винайдена у м.Львів 1853р. винахід відзначений спеціальною грамотою на міжнародній виставці у Мюнхені.

Автор першої в світі конституції Пилип Орлик. 5.04.1710 він оголосив Конституцію прав і свобод війська Запорізького.

Асканія Нова – найбільший заповідний степ Європи, одне з 7 чудес України, територія внесена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО S=33 тис.га. 69 видів тварин, що тут мешкають, занесені в червону книгу.

Відео 3. Сучасна Україна

Картинки по запросу київ статуя  фото

Але не тільки минулі часи приносили славу нашій країні, зараз нам теж є чим пишатися.

Відео 4. В Україні є своя пустеля, вулкан і каньон!

Картинки по запросу українська пустеля фото Картинки по запросу український вулкан фото

Картинки по запросу український каньон фото

Чи знали ви, що в Україні унікальна природа, яка не поступається самим райським куточкам в світі? Крім того в Україні є своя пустеля, вулкан і каньйон!

Літак АН 134 найбільша в світі вантажопідйомність.

Найглибша станція метро побудована в 1960р. в м. Київ, станція Арсенальна на глибині 105м.

Найдовший маршрут тролейбуса протяжністю 105 км. в АРК Крим з’єднує м. Сімферополь і м. Ялта.

Хрещатик в Києві – найкоротша центральна вулиця столиці в Європі становить 1125 м.

Україна посідає 4 місце в світі за кількістю громадян з вищою освітою.

Чорнозем України (фото3)

Картинки по запросу чернозем фото

Нам є чим пишатися: країна, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему на Землі, які  при правильній обробці дають найбільшу кількість врожаю (під час Другої Світової війни німецькі солдати навіть вивозили чорнозем на поїздах).

Слайд (фото 4)

Картинки по запросу зерно фотоКартинки по запросу цукровий буряк фото

 Картинки по запросу оліяКартинки по запросу цукор фото

Картинки по запросу картопля фотоКартинки по запросу мед фото

Країна, яка входить до трійки найбільших постачальників ячменю, є одним з найпотужніших виробників зерна та разом із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка. Наша країна входить до сімки найпотужніших у світі виробників рослинної олії, свинини, цукру та картоплі, у трійці експортерів меду.

Слайд (фото 5)

 

Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я – українець!».

Ми сьогодні озвучили малу частину того, що прославляє Україну на весь світ та те, чим ми можемо пишатися сьогодні. Тож розпочинаємо тиждень географії і економіки в межах якого дізнаємося ще більше фактів і причин пишатися своєю країною! Долучаємось до збільшення цього видатного переліку нашої славетної України!

Слайд 5

              Картинки по запросу видатні Українці фото                     Картинки по запросу видатні Українці фото

 

Картинки по запросу видатні Українці фото   Картинки по запросу кличко фото

 

Картинки по запросу видатні Українці фото  Картинки по запросу видатні Українці фото

 

Картинки по запросу фото вирастюк   Картинки по запросу фото оксана баюл

 

Картинки по запросу видатні Українці фото  Картинки по запросу фото вакарчук

 

Картинки по запросу Джамала  Картинки по запросу Верка Сердючка

 

              Картинки по запросу Ольга Сумская                         Картинки по запросу

 

 

 

 

  1.               На території України зосереджено 1/4 всіх запасів чорнозему на планеті.
  2.               За кількістю сонячних днів такий курорт як Ялта не поступається Ніцці та іншим середземноморським курортам. Більша частина України розташована в межах помірно континентального клімату, однак для Південного берега Криму характерний субтропічний клімат.
  3.               Всі доленосні події для України у всі часи відбувалися в епіцентрі головної столичної вулиці, оспіваної поетами багатьох поколінь. Можливо, багатьох здивує той факт, що Хрещатик, центральна вулиця Києва, не так вже й велика, як може здатися. рещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі. Починається від Європейської площі, проходить через Майдан Незалежності, і закінчується Бессарабською площею. Довжина Хрещатика становить 1225 метрів.
  4.               Територією України пролягав один з найбільших історичних транспортних шляхів — «шлях із варяг у греки» — система річкових шляхів і волоків між ними завдовжки 3 тис. км, що пов’язувала північні землі Давньої Русі з південними руськими землями та Балтійське море з Чорним. Протягом усієї давньої історії Україна-Русь виступала мостом між світами Східної Європи і Давнім Сходом, Європою античною, візантійською і латинською.
  5.               До майже повного руйнування у 1240 році монголо-татарами Київ був одним з найбільших міст Європи, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж.
  6.               У Чорному морі виявили єдину в світі підводну річку. Британські вчені знайшли на дні Чорного моря єдину в світовому океані підводну річку. Це відкриття зробили вчені з університету англійського м. Лідс, які проводили тут наукові дослідження. З’ясувалося, що довжина річки становить 37 морських миль, ширина – більше півмилі, а швидкість течії води – 4 милі на годину (близько 7,5 км/г). Було також відзначено, що річка переносить колосальні обсяги води – 22 тис. кубічних метрів на секунду. Якщо б ця річка перебувала на суші, то, посідала б шосте місце в світі за цим показником. Водний потік утворений проникненням через протоку Босфор більш солоної води Мармурового моря в менш солоне середовище Чорного моря. Таким чином, вода в річці відрізняється високою концентрацією солі.
  7.               Як не дивно, але найдовший у світі маршрут тролейбуса знаходиться в Криму, а його протяжність становить 95 кілометрів. Маршрут з'єднує Ялту і Сімферополь.
  8.               Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку встановлені в 1200 місцях по всьому світові.
  9.               Найбільші чоловічі монастирі йменуються Лаврами. Статус Лаври мають лише шість монастирів у світі. Три з них знаходяться в Україні. Це Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра в Києві, що отримала цей статус ще у 1598 р., Свято-Успенська Лавра в м. Почаїв і Святогірська Свято-Успенська Лавра на Донеччині.

 

docx
Додано
8 листопада 2019
Переглядів
978
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку