Виховний захід "Вечір зустріі випускників"

Про матеріал
Розробка виховного заходу для учнів старших класів. Вечір зустрічі випускників різних поколінь - загальношкільний захід. Сценарій свята містить матеріал для програми зустрічі ювілейних випусків.
Перегляд файлу

Звучить мелодія

Ведучий

Через роки, десятиліття – в рідний край

На вечір зустрічі до школи поспішай!Пісня Вечер школьных друзей

Ведучий.

Доброго вечора, шановні друзі! Дорогі гості,  випускники Добровільської школи, вчителі! За незмінною традицією в першу неділю лютого наша школа гостинно відкриває двері для своїх колишніх учнів і запрошує на вечір зустрічі випускників різних поколінь.

 Ведучий.

Та сьогоднішній вечір особливий, адже саме в 2014 році Добровільська школа святкує свій сторічний ювілей.

Ведучий.

Ювілеї бувають різні

У країн, у міст, у людей.

Ми сьогодні зібрались разом,

Щоб відзначить шкільний ювілей.

І на це незабутнє свято

Завітало гостей багато.

Прийшли у наш спільний дім
Люди кількох поколінь.Пісня Как здорово…(Презентація Как здорово)

Ведучий.

 За сто довгих років Добровільська школа випустила в світ десятки поколінь вихованців. Вона була заснована в далекому   1914 році як трирічна школа. Вже з 1921 року  учні мали змогу закінчити сім класів, а з 36 -  отримати  середню освіту.

Ведучий.

Змінилося не одне покоління вчителів, учнів. І ми не можемо відтворити повну історію того хто був директором школи з моменту її заснування, а   в різний період Добровільську школу очолювали Гацан Володимир Іванович,

 Березняк Федір Іванович, Чорновол Микола Федорович, Прасов Василь Савич, Мисаков Микола Іванович, Корсун Никифор Кирилович,  Фідря Іван Григорович, Одаренко Григорій Тимофійович.

Ведучий.

 Протягом 16 років школою керував Сова Григорій Олексійович, а з 1985 колектив очолила Тарасенко Лідія Михайлівна .

 Ведучий.

І так уже повелося в Україні, що свято розпочинає господар, який зустрічає гостей і запрошує їх до оселі. А починаючи з 1987 року незмінною господинею нашої школи є Ільченко Світлана Федорівна. Тож запрошуємо її до мікрофона.(Презентація Ільченко)Слово директора.(помінять листок)

Ведучий.

Приємно, що сьогодні в нас повна зала гостей. І поряд з випускниками різних років, ми раді вітати ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Виступи гостей

Ведучий.

Слово  надається ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ведучий.

Не одне покоління учнів вийшло зі стін Добровільської  школи,  поріг лише цієї будівлі, починаючи з 1975 року, переступило 569 випускників з них 13  золотих та 11 отримали срібні медалістів

 Ведучий.

Проходять роки… Учні прощаються зі школою, ідуть у нове життя. Скільки прекрасних справ на рахунку випускників нашої школи. Ми можемо пишатися, що кожен з них знайшов своє місце в житті.  Багатьох вихованців Добровільської школи добре знають не лише в Близнюківському районі, а і в різних областях України та ближнього зарубіжжя.  А все це завдяки невтомній праці наших вчителів.

Сценка «Майбутня вчителька»

 

(помінять листок)

 

 

Ведучий.

Дійсно, у маленької дівчинки ще є час змінити своє рішення, а от велика кількість випускників Добровільської школи не передумали. Наприклад, з 13 учнів першого післявоєнного випуску 46-47 н.р. шестеро стали педагогами.

Ведучий.

Не вистачить часу назвати всіх поіменно, бо  Добровільська школа дала багато прекрасних спеціалістів для вузів рідної України, для шкіл Близнюківського району. А з 18 педагогів, що працюють в ній зараз 15 – є її колишніми учнями.

Ведучий.

Шановні вчителі,  для всіх вас звучить ця пісня.Пісня Вчителі (Презентація Вчителі)Звучить пісня Свечи (Презентація Реквієм)

Ведучий.

Сьогодні свято спогадів і свято сподівань
Минулого й майбутнього –
прекрасна й світла мить.
Та в мить таку, ми згадуєм щоразу
Людей, котрі не з нами тут,
Тих, хто навіки перейшли життя межу,
Та в пам’яті живі і вічно будуть жити.(Презентація  до слів про школу)

Ведучий.

Школа… Скільки спогадів навіює вам це слово. Спогади про першу вчительку, про перший урок, перше кохання, перші кроки в самостійне життя.

Ведучий.

 Шановні випускники, ваші стежки - дороги злилися сьогодні в одну-єдину, яка вас повернула в дитячі, юнацькі роки, привівши до храму науки, до рідної школи.

Ведучий.

Школа ж наша  особлива тим, що  її випускниками є  не лише мешканці Добровіллля, а і жителі сіл Ганнівка, Берестове, Яковівка, Одинецьке, Верхня Самара, Варварівка, Веселе,Добринька, Башилово, Софіївка, Червоне.Олександрівка, Новоукраїнка.

Ведучий.

Не зважаючи на те,що 1961-62 роках сусідню Верхньосамарську школу було реорганізовано з восьмирічної в середню,  жителі сіл Новопавлівка, Федорівка продовжували приводити своїх першокласників до рідної Добровільської школи. І по сьогоднішній день в ній навчаються вже їх діти та онуки. А веде їх до нашої школи стежина добра.

Пісня стежина добра  (Презентація стежина добра) (помінять листок)

Ведучий.

Дорогі випускники та гості!  Зустріч з дитинством, зі шкільними роками – це приємні спогади про школу, вчителів, однокласників. Це для кожного з вас довгождане свято. Тож пропонуємо згадати наші шкільні роки і зануритися в яскравий світ дитинства.

Сценка « Вічні прибиральниці»

Пісня Трава у дома (Презентація 40-80-ті)

Ведучий.

Для кожного  з нас школа -  це в першу чергу уроки, перерви, вчителі, учні.  А давайте з вами подивимось яким міг би бути урок , коли його проводить учень.

Урок ( якби діти вчителями стали)
Пісня Школа (Презентація шкільне життя)

Ведучий.

Я думаю, що кожен з нас може пригадати випадок. Коли доводилося виправдовуватися за невивчений урок. На які тільки хитрощі ми не вдавались, чого не вигадували, щоб вийти сухим з води. Давайте подивимось на одну з таких ситуацій.

Сценка Ґудзик.

Пісня Школа, я скучаю (Презентація 90-ті)

Ведучий.

А після уроків ми звичайно готувались до свята. І не мало значення було це свято осені, чи нового року. Всі класи дружно працювали над одним, щоб глядачі , які прийдуть до школи, залишилися задоволеними.

Ведучий.

А вдало сплановані і зіграні сценки не один раз повторювались на біс. Одна з них це уривок з п’єси «Фараони». Давайте згадаємо її у виконанні вже цьогорічних випускників.

Сценка «Фараони»

Ведучий.

Дорогі випускники, ви можете не сумніватись, вам росте дійсно достойна зміна. До вашої уваги звучить пісня у виконанні нового покоління випускників Добровільської школи.

Пісня Смерека(Презентація Смерека)

Ведучий.

Шкільне життя іде своїм шляхом. І після важких робочих буднів настає момент збору урожаю. І якщо в хліборобів це осінній період, то для школярів це весна, весна – пора іспитів. Інколи ці іспити проходили так….

Сценка  Скороход

Пісня Однокласники (Презентація випускники 2000 р) (помінять листок)

 

Ведучий.

Шановні друзі! Так невпинно летить час. І наш святковий вечір добігає кінця.

Ведучий.

Ми тепло тут зустрілись з вами,

Іще зустрінемось не раз,

Хай буде вечір цей чарівний,

Як добра пам’ятка для вас.

Пісня Я бажаю вам добра

Виходять всі.

Звучить мелодія

Ведучий.

Люді друзі! До вашої уваги були виступи вчителів та учнів Добровільської  школи.

Ведучий.

І на останок  хочеться щиро  подякувати нашим гостям за чудові подарунки, а також  подякувати Калашнику Анатолію Федоровичу, Калашнику Юрію Миколайовичу, 

Жуку Віктору Петровичу, Манзурі Юрію Васильовичу, Осадчій Сирафимі Іванівні, Хохлову Володимиру Івановичу за фінансову підтримку в проведенні нашого свята.

Ведучий.

 Бажаєм, щоб щастя вам усміхалося

Щоб горе дороги до вас не знало.

Хай завжди і всюди добро вам буде

Хай люблять, шанують вас добрі люди

Отож не сумуйте, в журбу не вдавайтесь

І так, як сьогодні, завжди посміхайтесь.

Ведучий.

Шановні друзі, дякуємо вам за увагу, всього вам найкращого і до нових зустрічей  в цій затишній залі.

 

 

 

doc
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку