Виконання індивідуальних і групових навчальних проєктів.

Про матеріал
Дана презентація демонструє процес виконання індивідуальних та групових навчальних проєктів. Містить умову задачі, процеси пошуку, та відбору матеріалів для розв'язання і служить як супровід при захисті роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фермер

Номер слайду 2

Фермер, вивчивши попит на ягідні культури в своєму регіоні, планує 70% своєї земельної ділянки площею 2 га відвести на вирощування полуниці. Для цього він збирається звернутися до керівництва банку «Приват» з листом про надання йому відповідного кредиту. Розрахуйте кількість кущів певного сорту полуниці та потрібну суму на закупку розсади за умови, що за першу сотню кущів покупець платить повну вартість, за кожну наступну сотню вартість зменшується на 1% від попередньої вартості. Розсаду фермер планує закупити в Інтернет-магазині України «Дім і сад» або «Megasad» з розрахунку 40-60 тис. кущів на 1 га. Створіть електронну таблицю для розрахунків. Збережіть зображення вибраного сорту полуниці в окремому графічному файлі. Створіть лист для отримання фермером кредиту від банку «Приват», в якому подайте потрібні дані, висновки та аргументуйте їх. Створіть в текстовому документі таблицю виконання завдання – файл Задача про фермера (таблиця), в якій вкажіть сайти з яких отримали необхідну інформацію (посилання на інформацію) вхідні, проміжні і вихідні дані виконання завдання. Надайте розв’язок завдання із чотирьох файлів: текстовий документ; електронна таблиця; таблиця виконання завдання; графічний файл.

Номер слайду 3

Вивчивши попит на ягідні культури у Чернівецькій області, та поспілкувавшись з Поповим Д. В. (фермер), Матеїком С. (приватний підприємець), Поповим В. Д. (фермер) ми дійшли висновку, що для нашої місцевості найбільше підходить сорт «Хоней»Цей врожайний великоплідний сорт виведений в далекому 1979 році в США, але досі не втратив своєї популярності. Кущі потужні, компактні, утворюють багато сильних квітконосів. Кожен кущ дає урожай 500 г вже в середині травня. Ягоди, щільні, великі (перші – по 60-70 г, в подальшому – 35-50 г, але стають більш ароматними і солодкими). Сорт зимостійкий, витримує морози до -25°С, не потребує укриття.

Номер слайду 4

Для замовлення саджанців полуниці “Хоней” було переглянуто багато Інтернет-магазинів України. Най вигідніші пропозиції виявилися на сайті “Megasad”. Тут представлено 43 різних сорти полуниці. Серед яких і є вибраний нами сорт “Хоней”. Ціна якого на сайті складає 37 грн. за 5 кущів.

Номер слайду 5

Хід розв'язання задачіРозрахунок даної задачі будемо проводити у середовищі Microsoft Office Excel. Створивши таку структуру таблиці вхідних даних

Номер слайду 6

За умовою задачі у нас є площа 2 га., але ми плануємо засадити тільки 70% цієї ділянки землі, з розрахунком 40-60 тис. кущів на 1 га. Використавши формули для знаходження площі земельної ділянки за відсотками, та кількості кущів на знайдену площу.

Номер слайду 7

За умовою задачі покупець платить за першу сотню кущів повну вартість, а за кожну наступну на 1% менше від попередньої вартості. Розрахуємо вартість трьох перших сотень кущів за умовою задачі:

Номер слайду 8

Обрахувавши вартість перших трьох сотень кущів (за умовою задачі) ми помітили закономірність: Дана закономірність це є геометрична прогресія. Геометричною прогресією називається така числова послідовність, кожний член якої, починаючи з другого, дорівнює попередньому, помноженому на те ж саме стале для даної послідовності число, відмінне від нуля. Перший член геометричної прогресії передбачається відмінним від нуля. Формула для суми n перших членів геометричної прогресії має вигляд:

Номер слайду 9

Знаючи кількість кущів 70000, які потрібно для засадження 1.4 га площі. Визначимо кількість сотень які входять у це число кущів. А це – 700 сотень. Запишемо дану формулу для обрахунку в середовища Excel використовуючи вбудовані функції.=(740*(POWER(0,99;700)-1))/(0,99-1)

Номер слайду 10

В результаті обчислення Excel видав результат у сумі: 73934,857 грн. Отже дана сума потрібна фермеру для засадження даної площі кущами полуниці «Хоней».

Номер слайду 11

Так як у фермера не має такої суми грошей то він змушений звернутися до керівництва банку «Приват» з проханням надання йому кредиту. Для цього був створений і надісланий відповідний лист.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
19 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку