Виконання підготовчих робіт перед виконанням хімічної завивки

Про матеріал
Щоб завивка волосся вийшла якісною і безпечною, потрібно чітко слідувати всім етапам технологічного процесу. Ми проведемо цей урок у вигляді гри. Розіграємо ситуацію з клієнтом, який завітав до перукарні з метою виконати хімічну завивку волосся. Цю тему ви вивчали на уроках з «Перукарської справи», тому деякі операції, які вам мало знайомі буду робити я, а деякі – ви. В ході роботи буду задавати питання і від того, як правильно та активно ви будете відповідати на запитання, буде залежати ваша оцінка наприкінці заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “ Виконання підготовчих робіт перед виконанням хімічної завивки “Виконала майстер в/н Баркар К. С.за професією: “Перукар (перукар-модельєр)”

Номер слайду 2

Тема програми :” Хімічна завивка ”Урок 1: Виконання підготовчих робіт. Урок 2: Техніка виконання хімічної завивки на звичайні коклюшки. Урок 3: Виконання хімічної завивки пофарбованого та знебарвленого волосся. Урок 4: Виконання лікування та догляд за волоссям.

Номер слайду 3

Важливо!Щоб завивка волосся вийшла якісною і безпечною, потрібно чітко слідувати всім етапам технологічного процесу. Ми проведемо цей урок у вигляді гри. Розіграємо ситуацію з клієнтом, який завітав до перукарні з метою виконати хімічну завивку волосся. Цю тему ви вивчали на уроках з «Перукарської справи», тому деякі операції, які вам мало знайомі буду робити я, а деякі – ви. В ході роботи буду задавати питання і від того, як правильно та активно ви будете відповідати на запитання, буде залежати ваша оцінка наприкінці заняття.

Номер слайду 4

Підготовчі роботи – один з важливих етапів технологічного процесу, вони мають певну послідовність.

Номер слайду 5

Етапи підготовчих робіт:1. Підготовка робочого місця: 1.1 засоби 1.2 інструменти і пристосування 2. Підготовка клієнта3. Зовнішній огляд шкіри голови і волосся 4. Аналіз волосся.5. Тест на чутливість шкіри до хімічного препарату.6. Тест на придатність волосся до хімічного препарату.7. Миття волосся – це обов’язкова процедура перед виконанням хімічної завивки.8. Стрижка волосся

Номер слайду 6

Важливі питання, які необхідно знати Що таке хімічна завивка;Які інструменти необхідні для хімічної завивки; Які пристосування необхідні для хімічної завивки; Яка послідовність виконання підготовчих робіт;З якою метою виконується операція миття голови;Яка комфортна температура води при митті голови;Які існують способи миття голови;В якій послідовності виконується миття голови;Яким потребам відповідають препарати для хімічної завивки волосся;Яка дія препарату, для хімічної завивки, на волосся.

Номер слайду 7

Підготовка робочого місця:- Туалетний стіл з дзеркало;- Крісло.

Номер слайду 8

Обладнання:

Номер слайду 9

Техніка безпеки при використанні обладнання- Оптимальна температура при митті t- 37-400 С- Перед початком роботи перевірте справність розетки та штепсельної вилки.- Не доторкайтесь мокрими руками до апарату для сушіння волосся та розетки .

Номер слайду 10

Інструменти

Номер слайду 11

Техніка безпеки при використанні інструментів Гребінець повинен бути без заусенців. (щоб не обірвати волосся)«Зуби» не повинні бути гострими (щоб не поранити шкіру клієнта)При роботі з хімічними препаратами забороняється користуватися металевими гребінцями. Забороняється носити гребінці з гострокінцевою ручкою в кишенях халату (майстер може поранитись)

Номер слайду 12

Пристосування

Номер слайду 13

Перукарська білизна:

Номер слайду 14

Парфумерно – косметичні засоби:

Номер слайду 15

Підготовка клієнта1. Запрошення клієнта до крісла;2. Одягання одноразового комірця;3. Обгорнення пеньюару4. Розчісування волосся;

Номер слайду 16

Одним з важливих процесів підготовчих робіт перед хімічною завивкою вважається: аналіз волосся та шкіри голови.

Номер слайду 17

Зовнішній огляд шкіри голови і волосся виявити наявність травм або захворювань шкіри голови.

Номер слайду 18

Аналіз волоссядовжина, фарбувалося раніше чи ні, тонке або товсте, пористість, міцність, еластичність, тип волосся, щільність.

Номер слайду 19

Тест на чутливість шкіри до хімічного препарату. Невелику кількість засобу спонжиком нанести за вушну раковину або на ліктьовий згин на 10 хвилин.

Номер слайду 20

Тест на придатність волосся до хімічного препарату. Невеликою кількістю засобу змочити прядку волосся і залишити на 2-3 хвилини а потім провірте на прочність волосся

Номер слайду 21

Миття волосся Приємлива t води - 37-400 C. Вибір шампуню за типом волосся. Операція миття виконується 2 рази.

Номер слайду 22

Карта самоконтролю при виконанні миття голови {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Характерні помилки. Основні причини виникненя помилок. Способи пропередження і усунення помилок Клиент скаржиться, що вода занадто горяча. Майстер не перевірив температуру води. Враховуйте бажання клієнта. Температура води повина бути (37— 40 °С) . Краплі води потрапляють на обличча клієнта. Мастер не контролює поток води. Майстер не дав клієнтові серветку для прикриття обличча. Контролювати поток води. Дати клієнтові чисту серветку для прикриття обличча.  При нанесенні шампунню у клієнта виникли неприємні передчюття. Шампунь для волосся нанесли відразу на голову клієнту. Шампунь нанести на долоні, а потім спіньте і нанесіть на голову клієнту. На волоссі відчувається залишки миючього засобу. Погано змили шампунь з волосся. Потоком води ретельно прополоснути волосся, підніміть, для того щоб промити. Вода затекла за шию клієнту. Нещільно закріпили рушник на шиї клієнта. Рушник повинен шільно прилягати до шиї клієнта.

Номер слайду 23

Стрижка волосся Цей етап передбачений інструкцією для хімічної завивки. Його можна виконати до завивки або після неї. У другому варіанті простіше зробити певну закінчену форму хвилястого волосся. Будь яку стрижку перед завивкою волосся необхідно виконувати так, щоб навіть без завивки волосся вона мала кінцеву, певну форму.

Номер слайду 24

Важливі питання з теми уроку, які допоможуть в подальшій роботі. Для чого необхідно виконувати тест на чутливість шкіри та волосся? Як виконується тест на чутливість шкіри та волосся? У разі виникнення почервоніння та висипання, що необхідно зробити? Що відбувається з волоссям при операції “ Миття голови?”

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
704
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку