Використання елементів STEM-освіти на уроках математики.

Про матеріал
Мета роботи: формувати практичні навички застосування дій з десятковими дробами при розв’язуванні прикладних задач з реального життя та у різних життєвих ситуаціях; формувати уміння застосовувати набуті знання про десяткові дроби до розв’язування прикладних завдань, розвивати уважність, логічне мислення; усвідомити цінність знань для повсякденного життя; формувати ключові, предметні і міжпредметні компетентності.
Перегляд файлу

Завдання за технологією STEM

Класс:  5

Тема уроку. Дії з десятковими дробами.

Мета уроку:

Навчальна:  формувати практичні навички застосування дій з десятковими дробами при розв’язуванні прикладних задач з реального життя та у різних життєвих ситуаціях; формувати уміння застосовувати набуті знання про десяткові дроби до розв’язування прикладних завдань, розвивати уважність, логічне мислення; усвідомити цінність знань для повсякденного життя;- формувати ключові, предметні і міжпредметні компетентності.

Виховна: - виховувати працьовитість, повагу до людської праці, відроджувати звичаї і обряди  народів, виховувати працьовитість, повагу до людської праці,  активність, цілеспрямованість, впевненість в собі, самостійність у прийнятті рішень.

Тип уроку. Систематизація знань, застосування знань, умінь і навичок.

Задача(День національної кухні)

У шкільній їдальні вирішили провести День національної кухні. Після опитування учнів школи, було встановлено, що найбільш полярними є страви: український борщ, грузинський суп харчо, польський суп журек. Вам необхідно визначити ціну одного блюда, якщо  рецепти з цих страв розраховані на 6 порцій.

 Клас ділиться на три групи:

І група: визначає ціну однієї порції українського борщу.

ІІ група; визначає ціну однієї порції супу харчо.

ІІІ група: визначає ціну однієї порції супу журек.

Кожна група отримує рецепт своєї страви та загальний перелік продуктів з ціною.

Загальний перелік продуктів з ціною

№з/п

Назва продукту

Кількість

Ціна(грн.)

  1.            

Свинина

1кг

125,0

  1.            

Буряк

1кг

7,69

  1.            

Морква

1кг

6,0

  1.            

Цибуля ріпчаста

1кг

4,19

  1.            

Картопля

1кг

13,0

  1.            

Капуста білокачанна

1кг

4,89

  1.            

Перець  болгарський

1кг

93,0

  1.            

Сало

1кг

80,0

  1.            

Сметана

400г

31,9

  1.        

Томатна паста

70г

5,5

  1.        

Часник

1кг

56,0

  1.        

Лавровий лист

20г

6,6

  1.        

Кріп

1кг

100,0

  1.        

Борошно

2кг

24,7

  1.        

Яйце

10 шт

30,5

  1.        

Рослинна олія

500г

26,6

  1.        

Вершкове масло

1кг

145,0

  1.        

Сир

1кг

41,0

  1.        

 

 

 

Після обчислення, кожна група заповнює спільну таблицю.наприклад…

Український борщ (6 порцій)

№з/п

Назва продукту

Кількість

Ціна(грн.)

  1.  

Свинина

1,5кг

 

  1.            

Буряк

450г

 

  1.            

Морква

240г

 

  1.            

Цибуля ріпчаста

150г

 

  1.            

Картопля

300г

 

  1.            

Капуста білокачанна

450г

 

  1.            

Перець  болгарський

15г

 

  1.            

Сало

150г

 

  1.            

Сметана

150г

 

  1.        

Томатна паста

45г

 

  1.        

Часник

7,5г

 

  1.        

Лавровий лист

 

  1.        

Кріп

15г

 

                                                                     6 порцій

 

                                                           1 порція

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Математика, 5 клас, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
26 лютого 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку