Використання методики CLIL на уроках англійської мови. Презентація.

Про матеріал
CLIL-це загальний термін (вперше був введений в 1994 р. Девідом Маршем), для того, щоб описати підхід навчання немовного предмета через іноземну мову з подвійним фокусом на засвоєння предметних знань і покращення мовних компетенцій. Методика CLIL переслідує дві мети: -вивчення предмета за допомогою мови; -вивчення іноземної мови через предмет, що викладається. CLIL використовується в різних освітніх контекстах-від старшої групи дитячого садка до вищої освіти. Презентація знайомить з основною суттю методики та рекомендує як організувати уроки англійської мови за цією методикою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Предметно-мовне інтегроване навчання (CLIL)-  це двонаправлений компетентнісний підхід до навчання, в якому іноземна мова використовується для викладання як основного предмета, так і для вивчення самої мови.

Номер слайду 3

CLIL-це загальний термін (вперше був введений в 1994 р. Девідом Маршем), для того, щоб описати підхід навчання немовного предмета через іноземну мову з подвійним фокусом на засвоєння предметних знань і покращення мовних компетенцій. Методика CLIL переслідує дві мети: -вивчення предмета за допомогою мови;-вивчення іноземної мови через предмет, що викладається. CLIL використовується в різних освітніх контекстах-від старшої групи дитячого садка до вищої освіти.

Номер слайду 4

Основна суть методики CLIL виражається в так званому принципі «4 C»:- (Content) зміст : головне завдання навчання – засвоєння змісту дисципліни, формування знань, умінь та навичок, передбачених навчальною програмою; - (Communication) спілкування: освоєння необхідного мовного матеріалу і його використання для навчання через спілкування на іноземній мові, що передбачає активну роль учнів у такому навчальному процесі, де нові знання не надаються в готовому вигляді, а «конструюються» через спільну діяльність і спілкування педагога і учня, учнів між собою, при цьому відбувається сприйняття і відтворення іноземної мови в усіх її видах (слухання, читання, говоріння та письмо); - (Cognition) пізнання : розвиток розумових здібностей вищого порядку і навичок ефективного навчання;- (Culture) культура: формування міжкультурної чутливості, здатності дивитися на людей, речі та явища крізь призму іншої культури, що є необхідним для ефективної міжкультурної комунікації та адаптації в сучасному світі.

Номер слайду 5

Урок по CLIL включає 4 С:

Номер слайду 6

Урок CLIL частіше всього заснований на чотирьохступеневій схемі:1. Опрацювання тексту.2. Осмисленя та організація отриманих знань.3. Мовне розуміння тексту.4. Завдання для учнів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Критерії відбору матеріалів уроку: Мультимодальність і різноманітність матеріалу (реальні предмети, схеми, моделі, усне пояснення вчителя і т.д.). Обє’м матеріалу. Наочність. Знання учнями предметної лексики та термінології. Доступність матеріалу для сприйняття.

Номер слайду 10

Переваги CLIL:підвищує мовну компетентність та впевненість у собі;підвищує мотивацію вчителя та учня;покращує грамотність першої та другої мови;розвиває навчальні навички,концентрацію уваги;розвиває мислення, культуру, міжкультурні знання;збільшує об’єм лексики.

Номер слайду 11

Приклади різноманітних матеріалів для уроків CLIL{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Приклад матеріалу. Вид матеріалу. Пред-мет. Зміст теми. Мовний аспект. Початкова ланка. Maths made easy. Візуальний. Практичний. Письмовий. Maths. Математична загадка. Жарт на калькуляторі. Як порахувати швидко. Words on topic “Mathematical operations”. Imperative mood. Order of actions. Середня ланка. The Victorian age. Візуальний. Усний. Практичний. Письмовий. History. Вікторіанська доба. Винаходи Вікторіанської доби. Міні-проект. Chronological dates. Past Simple. Degrees of comparison. Старша ланка. Disasters. Tornadoes. Візуальний. Усний. Практичний. Scien-ce. Що таке торнадо?Як утворюється торнадо?Правила безпечної поведінки. Words on topic “Natural disasters”Modal verbs. Forming verbs

Номер слайду 12

Джерела (підручники) матеріалів для уроків CLIL: More! 1 Student’s book. Herbert Puchta-Jeff Stranks. Cambridge University Press. More! 2 Student’s book. Herbert Puchta-Jeff Stranks. Cambridge University Press. On Screen B2. Student’s book. Virginia Evans-Jenny Dooley. Express Publishing.

Номер слайду 13

Презентацію підготувала вчитель англійської мови Рибалко Т.Є.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бачалова Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Англійська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту) 11 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
11 березня 2021
Переглядів
3023
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку