"Використання платформи Wakelet для створення електронного портфоліо вчителя"

Про матеріал
У вік цифрових технологій не може сучасний вчитель не мати свого електронного портфоліо . Так, не в кожного воно вже є, але поступово, як і у випадку з електронними журналами, ми всі будемо його мати. На даному ресурсі можна створити колекцію. Це можуть бути різні види уроків, сценарії позакласних заходів, фото класної кімнати та учнів, дизайн плакатів, розроблені проєкти, участь у конкурсах, акціях тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання платформи Wakelet для створення електронного портфоліо вчителя. Підготувала вчитель початкових класів Оленівської гімназії Стеблюк Людмила Василівна

Номер слайду 2

Як було раніше Довгі роки всі надбання вчителя зберігалися у паперовому вигляді у папках паперових, пластикових. Ось в таких папках і досі зберігаються портфоліо вчителів у методичному кабінеті нашої школи.

Номер слайду 3

Електронне портфоліо У вік цифрових технологій не може сучасний вчитель не мати свого електронного портфоліо (це моя думка). Так, не в кожного воно вже є, але поступово, як і у випадку з електронними журналами, ми всі будемо його мати. А ви як думаєте? Виберіть одну або кілька відповідей:а) е-портфоліо повинно бути обов’язково у кожного сучасного вчителя;б) почекаю до наступної атестації;в) вже маю своє електронне портфоліо;г) сьогодні або в найближчі дні подумаю над створенням;д) вже в процесі створення;е) думаю, що е-портфоліо не обов’язково потрібно мати кожному вчителю.

Номер слайду 4

А ви знаєте що…Портфо́ліо (від італ. Portafoglio – «портфель») – збірка (широке портфоліо) виконаних робіт і напрацювань певної особи або компанії. Термін «портфоліо» запозичений через посередництво англ. portfolio з італійської мови (portafoglio – «портфель»), де утворений від porta («носи») та foglio («аркуш»).

Номер слайду 5

Структура е-портфоліо

Номер слайду 6

Навіщо вчителю е-портфоліо?Систематизація Самооцінка Самоаналіз Фіксація результатів Розбудова траєкторії професійного зростання Самопрезентація В кінці навчального року ми складаємо звіти, підбиваємо підсумки роботи і дуже складно, коли все розкидане по різних папках, флешках. Ще гірше, коли ми знаємо, що воно десь є, але ми не можемо його знайти і в кращому випадку, якщо все-таки знаходимо, але це все нерви, переживання. Протягом одного лише року ми проходимо вебінари, курси, приймаємо участь у майстер-класах, у різних тренінгах і дуже добре, якщо наші свідоцтва і сертифікати будуть знаходитися в одній з колекцій в електронному портфоліо.

Номер слайду 7

Яким я хочу бачити своє портфоліо?

Номер слайду 8

Варіанти вирішення. Спільна папка на хмарному диску, але не буде візуальної привабливості і можливість поділитися з іншими вчителями можлива лише з допомогою посилання. Розбудувати свій блог або сайт, але це затратно по часу і потрібно обрати певний ресурс, який буде і візуально привабливим і водночас не буде складним для вчителя. Ресурс Padlet, тут можна додавати файли різних типів, але він вийде занадто великим. Платформа Wakelet нам ідеально підходить, тому що вона для створення підбірок файлів, зображень, гіперпосилань, відеофільмів.

Номер слайду 9

Детальніше про платформу. На даному ресурсі можна створити колекцію. Це можуть бути різні види уроків, сценарії позакласних заходів, фото класної кімнати та учнів, дизайн плакатів, розроблені проєкти, участь у конкурсах, акціях тощо.

Номер слайду 10

Це посилання, за яким ви маєте змогу ввійти на платформу Wakelet

Номер слайду 11

Реєстрація Щоб користуватися даною платформою, потрібно здійснити реєстрацію. Здійснити реєстрацію можна з допомогою електронної пошти або увійти у обліковий запис через подані браузери. Ми бачимо у двох місцях слово «Зареєструватися», вони тотожні. Натискаємо в одному місці. Браузер налаштовуємо на українську мову.

Номер слайду 12

Платформа складається з 2 частин: робочий кабінет і портфоліо. Коли створюємо колекцію, то ми можемо залишити її приватною, лише для себе. Коли ж хочемо надіслати, поділитися своїм досвідом з іншими, то тоді матеріал додається до профіля.

Номер слайду 13

Мої успіхи в роботі з даною платформою Я зареєструвалася, працюю над створенням колекцій. На Робочому столі маю знак платформи, через нього і заходжу. Звичайно, для цього потрібен час і бажання. В Інтернеті існують відео, де розповідається, як працювати на платформі Wakelet. Хто зацікавився, бажаю успіхів.

Номер слайду 14

Закінчилися відпустки, незабаром розпочнеться новий навчальний рік. Бажаю всім нам нових звершень, значних досягнень та великих успіхів! Міцного нам здоров'я, величезного терпіння, наснаги, креативності, достатку та віри в перемогу.

pptx
Додано
10 квітня
Переглядів
46
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку