"Використання речовин із різними типами хімічних зв'язків у техниці

Про матеріал
Представлення результату навчального проекту. Даний матеріал можна використовувати під час вивчення відповідної теми або як додатковий матеріал для зацікавлення учнів до наукової та дослідницької діяльності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Хімічний зв’язок – сукупність явищ, які утримують атоми елементів у просторі в певному положенні і на певній віддалі так, що вони утворюють стійкі молекули, йони, кристали тощо.

Номер слайду 3

Розглянемо приклади речовин з різними типами хімічного зв’язку та галузі їх використання

Номер слайду 4

Нині залізо та його сплави, безперечно, є основними технічними матеріалами. Без них не обходиться жодна галузь. Із чорних металів виготовляють верстати й автомобілі, кораблі і мости, арматуру для залізобетонних конструкцій і жерсть для консервних банок, дахове залізо і сільськогосподарські машини, труби та інструменти, побутові вироби тощо.

Номер слайду 5

Алюмінієві сплави посідають друге місце серед конструкційних матеріалів. Вони стійкі до атмосферної корозії, порівняно дешеві, просто добуваються та обробляються. Алюмінієві сплави застосовують у ракетній техніці, авіа-, авто-, судно- та приладобудуванні.

Номер слайду 6

Титан, який має винятково високу стійкість до корозії, що перевищує стійкість неіржавної сталі, використовують для виготовлення хімічної апаратури та в різних галузях машинобудування, оскільки він не набагато важчий за алюміній, але втроє міцніший від нього. Висока жаростійкість титану та його сплавів робить їх дуже цінними матеріалами для літако- і ракетобудування.

Номер слайду 7

Кислота в автомобільному акумуляторі - сульфатна. У акамуляторі кислота не концентрована, а розбавляється водою (дистильована вода) в співвідношенні 70% води і 30% H2 SO4 Сульфатна кислота є найактивнішою неорганічної кислотою, яка взаємодіє практично з усіма металами і їх оксидами. Без цього розряджати і заряджати акумулятор буде абсолютно неможливо. Однак те, як будуть відбуватися процеси зарядки і розрядки, залежить від кількості дистильованої води, якої розбавляється кислота.

Номер слайду 8

Дистильовану воду використовують в хімічній технології, фармацевтичній і харчовій промисловості. Що стосується побутового застосування, то така вода найчастіше використовується для обслуговування автомобіля, також іноді для зволожувачів і прасок. Для пиття і приготування їжі дистильовану воду використовують рідко через її специфічний смак викликаний низьким рівнем мінералізації.

Номер слайду 9

Технічний вуглець застосовується як зміцнюючий компонент у виробництві гум та інших пластичних мас. Близько 70 % всього виробленого техвуглецю використовується у виробництві автомобільних шин, ~ 20 % у виробництві гумово-технічних виробів. Інша кількість знаходить застосування як чорний пігмент; сповільнювач «старіння» пластмас; компонент, що додає пластмасам спеціальні властивості: (електропровідні, здатність поглинати ультрафіолетове випромінювання, випромінювання радарів).

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
107
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку