Вікторина "Чи знаєш ти життя та творчість титанів Відродження"

Про матеріал
Вікторина складена на основі матеріалів журналів із серії "Великие художники". Може бути використана як додатковий інструмент узагальнення компетентностей учнів з теми "Мистецтво Відродження", розвитку логіки, критичного мислення здобувачів освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіЧи знаєш ти життя та творчість титанів Відродження. Вікторина

Номер слайду 2

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті1. Син молодої селянки Катерини і відомого заможного нотаріуса Пьєро, що носив титул сеньйора. Народився 15 квітня 1452р.

Номер слайду 3

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіЛеонардо да Вінчі

Номер слайду 4

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті2. В 1461р.представники Флорентійської ради опікунів будівництва соборів запропонували Антоніо ді Дуччо створити велику статую. Але він не справився із завданням. Кам’яна брила 40 років простояла у дворі майстерні. У 1501р. було вирішено все таки створити скульптуру, за роботу взявся на той час молодий 26-річний скульптор. Через 3 роки шедевр було завершено. Хто автор та яку назву має скульптура?

Номер слайду 5

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіДавид. Мікеланджело Буонаротті

Номер слайду 6

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті3. “Скажи, Господи, чи є та краса, яку я бачу, твоєю милістю, чи я її ношу в собі? Куди б я не глянув – кругом ці краса”. Кому могли належати ці слова?

Номер слайду 7

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіМікеланджело Буонаротті

Номер слайду 8

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті4. “Великий майстер драпіровок”, в молодості займався моделюванням одягу.

Номер слайду 9

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіЛеонардо да Вінчі

Номер слайду 10

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті5. Цей розпис був завершений в 1510р. Протягом роботи Папа римський постійно підганяв художника і обурювався, що митець не дозволяв бачити результати своєї праці до завершення. П о свідченню Вазарі, “коли Папа потрапляв у приміщення, аби подивитися хід роботи, художник, нібито ненароком, скидав з лісів дошки, важкі предмети, розлючений старенький Папа змушений був тікати. Вияснення стосунків між ними інколи бували такі “гарячі”, що Папа одного разу навіть вдарив художника палицею”… Про який розпис іде мова, хто автор роботи?

Номер слайду 11

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіСікстинська капела. Мікеланджело.

Номер слайду 12

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті6. Кому належать слова: “Поет, чи можуть твої слова зрівнятися з тим, що спроможний художник?”

Номер слайду 13

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіЛеонардо да Вінчі

Номер слайду 14

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті7. В 1509р. Під керівництвом Папи Юлія ІІ оформлюють фресками парадні кімнати папського палацу. Ці кімнати отримали назву “станці” (від італ. – кімната). Кількість кімнат була велика, тому одночасно до роботи запросили кілька десятків художників. Але через певний час залишився один, інших звільнили. Одного разу, Папа вкотре оглядаючи хід створення розписів, подивившись на фрески обурився: “Наказую негайно позбивати все це, що ви тут намалювали!” А потім, обершувшись до 25-річного художника, сказав: “А ти працюй, мій хлопчику. Ти один знаєш, як це робити”. Про який розпис та про кого з художників іде мова?

Номер слайду 15

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіАфінська школа. Рафаель Санті

Номер слайду 16

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті8. Написана в Італії, назавжди залишилася у Франції. Про яку картину іде мова та хто її автор?

Номер слайду 17

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіМона Ліза. Леонардо да Вінчі

Номер слайду 18

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті9. У цього художника анатомія стає музикою. Людське тіло в його роботах виглядає таким же досконалим, як античний архітектонічний елемент.

Номер слайду 19

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіМікеланджело Буонаротті.

Номер слайду 20

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті10. Епіграф на надгробку цього художника в Пантеоні: “Тут похований той самий ..., при житті якого мати-природа, праматір всього сущого, побоювалася бути перевершеною, а після його смерті – ледве не померла від смутку”, 1520р.

Номер слайду 21

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіРафаель Санті

Номер слайду 22

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті11. Його при життя називали генієм. Він знав про це, але не надавав компліментам особливого значення, оскільки найбільше цінував власну свободу і незалежність від чиїх-небудь думок і тверджень. Складний та інколи непередбачуваний характер цієї різнобічно розвиненої людини важко сприймався оточуючими, але і цей факт не особливо його переймав. Він прислухався тільки до власного інстинкту і прагнув займатися виключно тим, що йому було цікаво. А інтереси були самими різносторонніми.

Номер слайду 23

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіЛеонардо да Вінчі

Номер слайду 24

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель Санті12. Хто з художників Відродження був довгожителем?

Номер слайду 25

Леонардо да ВінчіМікеланджело БуонароттіРафаель СантіМікеланджело Буонаротті. Прожив 89 років.

pptx
Додано
21 листопада 2021
Переглядів
670
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку