Вікторина « Традиції Різдва в Англії»

Про матеріал
Вікторина « Традиції Різдва в Англії» Цілі позакласного заходу: освітня: ознайомлення з традиціями Англії в Різдво; розвиваюча: розвиток уміння слухати відповідає, розвиток пам'яті, уваги і розумових операцій (синтез, аналіз, систематизація, узагальнення; виховна: виховання поважного ставлення до традицій англійців
Перегляд файлу

 

 

         Вікторина

« Традиції Різдва

       в  Англії»

 

                                                                                            

 

 

 

 

Цілі заходу:  освітня: ознайомлення з традиціями Англії в Різдво; розвиваюча: розвиток уміння слухати відповідає, розвиток пам'яті, уваги і розумових операцій (синтез, аналіз, систематизація, узагальнення; виховна: виховання поважного ставлення до традицій англійців

Ведучий:  Здравствуйте, сьогодні ми з вами будемо розмовляти про одне зі  свят. Чи  знаєте ви які- небудь традиції Різдва в Англії?

 

 Ідея зробити 25 грудня святом Різдва з'явилася в 4 столітті. Ніч під Різдво називається «ніч свічок». В Англії в наші дні в святвечір замість традиційного Різдвяного колоди запалюють товсту Різдвяну свічку.

 До початку XX в. Різдво стало сімейним святом, лише деякі з його старих звичаїв дожили до наших днів. Повсюдно, наприклад, дотримується серед англійців звичай обмінюватися подарунками в день Різдва.

 З XIX в. увійшло в звичай обмінюватися вітальними листівками. У 1843 р. була надрукована в друкарні першу різдвяну листівку.

 Різдвяний обід і в наші дні включає такі традиційні страви, як фарширована індичка і пудінг.

Зберігається ще старий звичай прикраси будинку до Різдва вітками вічної зелені - плющем, гостролисту або омели білої над дверима.

 

 Пізніше стали прикрашати Різдвяним деревом-ялинкаой, як символ невмирущої природи. Звичай прикрашати ялина з'явився в Англії порівняно недавно, в середині XIX в., і був завезений сюди з Німеччини.

Окрасою столу є різдвяний пиріг. За старовинним рецептом він повинен бути начинений наступними предметами, які нібито пророкують долю на найближчий рік: кільце - до весілля, монетка - до багатства, маленька підкова - до удачі .

 У переддень Різдва юрби народу збираються на Трафальгарській площі, біля головної ялинки Англії, де благодійні організації влаштовують вистави для дорослих і дітей з співом гімнів. Приблизно те ж відбувається на площі Лестер, де проходить весела ярмарок. Жителі і туристи можуть повеселитися на карнавалах і гуляннях в Coven Garden, розім'ятися на традиційних Різдвяних змаганнях з плавання на приз Пітера Пена, а потім відпочити в Гайд-Парку і на ставку Серпантин.

 

 А тепер ми перевіримо наскільки сильно ви знаєте символи різдва. Для цього поділимося на 2 команди. Що б визначити порядок відповіді на питання, необхідно відповісти на питання:

 

 Після визначення порядку відповіді проходить вікторина - за правильну відповідь 2 бали, якщо частково відповідають - 1 бал, не правильно відповідають - 0 балів і слово переходить іншій команді.

                                                                  Питання:

1.За багато років до народження Христа англійці використовували гілки цієї рослини для прикраси будинків, святкуючи настання зими. Вони почитали її як священне рослина і вірили, що вона має властивість виліковувати багато хвороб.Яка це рослина?

 (омела).

 2. Для англійців омела була одним з атрибутів Фрей, Богиня чого є Фрей,?

 А - богині любові, родючості і краси ; Б - богиня вогню ; В-богиня війни (Відповідь - А)

 3. За звичаєм, чоловік мав право поцілувати дівчину, яка ненавмисно опинялася під гілкою якої рослини?

 А – ялина; Б - омела ; В-гостролист (Б)

4. Римляни любили цю рослину, вважаючи його творінням Сатурна. Городяни дарували один одному вінки з цієї рослини і прикрашали ними ж будинку. Сторіччя по тому, в той час як основна частина римлян продовжувала святкувати Сатурналії, ранні християни вже таємно відзначали Різдво.

 А - ялина ; Б - омела ; В-гостролист (В)

 5. До того, як був винайдений смугастий м'ятний льодяник у формі тростини (або пастушого посоха), батьки пригощали дітей на Різдво льодяниковими паличками з простого білого цукру. У 17 столітті його почали згинати у формі палиці, а в 19 на білому Льодяники з'явилися звичні для всіх тепер червоні смужки. Такий льодяник об'єднував в собі декілька християнських символів. Форма його повинна була нагадувати людям про те, що Христос - це пастир людства, який віддав життя за своє стадо і, одночасно, жертовний агнець. Крім того, перевернутий льодяник нагадує букву J, з якої починається ім'я Jesus. Білизна льодяника символізує непорочне зачаття Діви Марії і безгрішне життя Христа, а твердість цукру говорить про його непохитності і прагненні служити опорою і захистом тим, хто в нього вірить. Як по англійськи Різдвяний Льодяник

 

 А - Sweet Cane ; Б - Candy Cane; В - Sweets (Б)

 

 6. У переддень Різдва діти, за звичаєм, вішають біля каміна панчіх, який Санта вночі наповнює подарунками. Ця традиція пов'язана з однією з легенд про Св. Миколая (прообразі Санти). Згідно з цією легендою, святий подарував трьом бідним Безприданниця по гаманцю із золотом, таємно поклавши свої дари в панчохи дівчат, які вони повісили на ніч на камінну решітку - сушитися.

 

 З тих пір діти залишають у вогнища свої панчішки, в надії вранці знайти в них щось приємне. Як по-англійськи Різдвяний панчіх?

 

 А - Stocking ; Б - Christmas Stocks ; В - Socks (А)

 7. Діти залишають це частування для Санти в знак подяки за роботу, яку він робить кожне Різдво. А ті, хто вів себе недобре, сподіваються таким чином його трохи задобрити, щоб теж отримати подарунок.

 А - різдвяний льодяник ; Б – печиво; В - вафлі (Б)

 7. Цей символ з'явилася в 1843 році, в Англії. Було створено Джоном Хорслі і сером Генрі Коулом.

 А - різдвяний льодяник; Б - різдвяний панчіх; В-Перша різдвяна листівка (В)

 8. Звичай прикрашати різдвяну (новорічну) ялинку отримав широке розповсюдження порівняно пізно, з XVIII в. Набагато раніше в календарній обрядовості народів зарубіжної Європи почали використовувати це як вид ритуального вогню.

 А - різдвяне поліно ; Б - гілка омели; В - свічка (А)

 

 9. Який традиційний італійський десерт  готують в Англії під час Різдва?

 А - різдвяне поліно; Б - різдвяна гілка ; В - різдвяна гірлянда (Відповідь:А)

10.Хто приносить дітям подарунки на Різдво?

( Подарунки дітям приносить Батько Різдво (Father Christmas). За традицією діти пишуть листа з побажаннями і кидають його в камін, за допомогою диму список побажань потрапляє до Отця різдва. Дітей укладають спати в святвечір ввечері після того, як прочитають їм молитви і історії про різдво. Для того щоб задобрити Батька Різдва, англійці готують для нього святковий пиріг з м'ясом і ставлять склянку з молоком)

 

docx
До підручника
Англійська мова (5-й рік навчання) 5 клас (Несвіт А.М.)
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку