Вікторина: Traditions and customs of English-speaking Countries

Про матеріал
Вікторина містить країнознавчий матеріал. Складені завдання розвиватимуть мовну компетенцію учнів у вивченні англійської мови. Активізують знання лексики, граматики, фонетики та країнознавства. Сформують навички командної роботи, критичного мислення та швидкого реагування. Такий вид діяльності буде сприяти мотивації учнів до вдосконалення знань англійської мови через ігрову діяльність, створить атмосферу змагання, дружби й зацікавленості до предмета.
Перегляд файлу

6 клас (НУШ)

 Quiz: Traditions and customs of English-speaking Countries

Мета:

Розвивати мовну компетенцію учнів у вивченні англійської мови. Активізувати знання лексики, граматики, фонетики та країнознавства. Формувати навички командної роботи, критичного мислення та швидкого реагування. Мотивувати учнів до вдосконалення знань англійської мови через ігрову діяльність. Створити атмосферу змагання, дружби й зацікавленості до предмета.

 

1. What do British people usually drink at 5 o’clock?

 

A) Coffee

B) Hot chocolate

C) Tea

Відповідь: C

 

2. What is the traditional Christmas food in the UK?

 

A) Turkey

B) Pizza

C) Pasta

Відповідь: A

 

3. What do British people celebrate on 31 October?

 

A) Guy Fawkes Night

B) Halloween

C) Easter

Відповідь: B

 

4. What is the famous red symbol of London?

A) Bicycle

B) Telephone booth

C) Train

Відповідь: B

 

5. What is the traditional English breakfast?

 

A) Cereal and milk

B) Eggs, sausages, beans

C) Pancakes

Відповідь: B

 

6. What do people in the UK do on Guy Fawkes Night (5 November)?

 

A) Watch fireworks

B) Exchange gifts

C) Paint eggs

Відповідь: A

 

7. What is the name of the British Queen’s residence?

 

A) White House

B) Buckingham Palace

C) Big Palace

Відповідь: B

 

8. What do British people call the underground?

A) Subway

B) Metro

C) The Tube

Відповідь: C

 

9. Which sport is VERY popular in the UK?

 

A) Baseball

B) Cricket

C) Hockey

Відповідь: B

 

10. What do children look for during Easter in the UK?

 

A) Hidden eggs

B) Hidden presents

C) Hidden toys

Відповідь: A

 

11. What do British people often eat with fish?

 

A) Chips

B) Rice

C) Salad

Відповідь: A

 

12. Which animal is a national symbol of the UK?

 

A) Eagle

B) Lion

C) Bear

Відповідь: B

 

13. What is “Big Ben”?

 

A) A tower

B) A bell

C) A bridge

Відповідь: B

(правильна відповідь — bell, хоча учні часто думають, що це башта)

 

14. What do British people traditionally pull on Christmas?

 

A) Christmas strings

B) Christmas crackers

C) Christmas bells

Відповідь: B

 

15. What colour are London taxis usually?

 

A) Black

B) Yellow

C) Blue

Відповідь: A

 

 

docx
Додано
16 листопада 2025
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку