Виступ на педраді на тему: "Створення умов для розвитку здібних та обдарованих учнів"

Про матеріал

У концепції Нової української школи зазначено, що потужну державу і її конкурентну економіку забезпечить згуртована спільнота творчих людей, відповідальних громадян, активних і винахідливих. Саме таких особистостей має готувати сучасна українська школа.(Опис власного досвіду)

Перегляд файлу

Створення умов для розвитку здібних та обдарованих учнів

У концепції Нової української школи зазначено, що потужну державу і її конкурентну економіку забезпечить згуртована спільнота творчих людей, відповідальних громадян, активних і винахідливих. Саме таких особистостей має готувати сучасна українська школа.

Я, як вчитель німецької мови, широко використовую у своїй роботі з дітьми проектну технологію, різні творчі завдання, різні типи гри.

Вважаю, що саме вони і є важливими видами діяльності, в основі яких лежать інтереси дитини. На уроках німецької мови застосовую міні-проекти чи проекти. Це може бути стіннівка, доповідь, комп’ютерна презентація чи відео, фото-колаж, колаж чи плакат. Це можуть бути індивідуальні чи колективні , парні чи групові, творчі проекти з використанням комп’ютерних технологій та інтернету. Проектна робота допомагає учням працювати об’єднано й ділитися  своїми вміннями  і досвідом. Це дуже добра можливість для дітей проявити себе, свої здібності. Тому в проектній роботі вони роблять те, що їм вдається найкраще. Це стимулює  до діяльності, додає дитині рішучості, спонукає до пізнання  щось нового.  Так учні проводять час разом, фантазують, обговорюють, творять, набувають навичок роботи в команді. Учні накопичують певний матеріал і вже на підсумкових уроках мають можливість захищати свій проект, проявити себе як творча особистість. Важливим чинником для творчого розвитку дитини є гра. Саме в грі дитина може розкритись. На своїх уроках використовую різні види гри індивідуального чи колективного спрямування,рольові ігри, з допомогою яких учні дістають можливість для самовираження. Також починаю застосовувати ігри до певної теми, які  створюю за допомогою онлайн-сервісів  Barabook,Quizlet і Quizizz. Застосовую завдання  творчого характеру , спрямованих на збагачення словникового запасу учнів, завдання пошукового характеру, пропоную знайти певну додаткову інформацію до теми, підготувати міні-презентацію. Розпочала застосовувати у своїй роботі виконання додаткових завдань дистанційно за допомогою онлайн-сервісу Quizizz. Це створення вікторин, тестів до певної теми. Заохочую також і дітей  створювати такі  вікторини. Потім проводимо командну гру за такими вікторинами. Мої учні щорічно беруть участь у міських олімпіадах та активні завжди у Всеукраїнській предметній олімпіаді « Олімпус».

docx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку