Вітер: причини виникнення, напрям, сила, швидкість, їх визначення за допомогою сучасних приладів та на око (візуально). Місцеві вітри.

Про матеріал
 Вітер: причини виникнення, напрям, сила, швидкість, їх визначення за допомогою сучасних приладів та на око (візуально). Місцеві вітри.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

 ВІТЕР: ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ, НАПРЯМ, СИЛА, ШВИДКІСТЬ, ЇХ ВИЗНАЧЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ СУЧАСНИХ ПРИЛАДІВ ТА НА ОКО (ВІЗУАЛЬНО). МІСЦЕВІ ВІТРИ.

Номер слайду 3

СЬОГОДНІ НА УРОЦІ МИ: СФОРМУЄМО ЗНАННЯ ПРО ВІТЕР І ПРИЧИНИ ЙОГО УТВОРЕННЯ; ВИВЧИМО ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ВІТРУ; ОЗНАЙОМИМОСЯ З БУДОВОЮ ФЛЮГЕРА; ПОБАЧИМО ЯК ФОРМУЮТЬСЯ РІЗНІ ТИПИ ВІТРІВ; НАВЧИМОСЯ БУДУВАТИ РОЗУ ВІТРІВ; БУДЕМО РОЗВИВАТИ ПАМ’ЯТЬ, ЛОГІЧНЕ МИСЛЕННЯ.

Номер слайду 4

Визначення терміна «вітер» Вітер – це горизонтальний рух повітря з областей високого тиску в область низького тиску.

Номер слайду 5

Основні характеристики вітру:

Номер слайду 6

Мультиплікатор Бурдона Шаровий анемометр Робинсона Прилад, що вимірює швидкість та напрям вітру - Флюгер

Номер слайду 7

Флюгери на будинках Вітер: причини виникнення, напрям, сила, швидкість, їх визначення за допомогою сучасних приладів та на око (візуально). Місцеві вітри.

Номер слайду 8

Будова флюгера 1 – 2 – флюгарка 3 – стержень 4 – муфта з показниками сторін горизонту 6 – металева пластина

Номер слайду 9

Співвідношення швидкості і сили вітру

Номер слайду 10

Найнебезпечніший і грізний вітер бушує в Антарктиді. Його міць проявляється в поєднанні з шістдесяти градусним вологим холодом.

Номер слайду 11

Дайте відповідь на запитання: 1. Як називається вітер з швидкістю 0 м/с і силою 0 балів? 2. Яка швидкість і сила урагану? 3. Яку дію проводить сильний вітер?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Як утворюється бриз? водойма Н в суходіл бриз

Номер слайду 14

суходіл водойма в н Нічний бриз

Номер слайду 15

Визначення поняття “бриз” Бриз – це легкий вітер, що формується на березі моря, озера або іншої великої водойми і змінює свій напрям двічі на добу.

Номер слайду 16

Тихий океан Як утворюється мусон? В В літо зима

Номер слайду 17

Визначення терміна «мусон» Мусон – це вітер, який змінює свій напрям двічі на рік: взимку дме із суходолу на океан, а влітку з океану на суходіл.

Номер слайду 18

Утворення пасатів

Номер слайду 19

Утворення постійних вітрів

Номер слайду 20

Запитання: Як називається пасат в Північній півкулі? А у Південній півкулі? 3. Назвіть зимові мусони. 4. А тепер назвіть мусони які відповідають їм влітку. 5. Як у вашому атласі називаються стокові вітри?

Номер слайду 21

Спосіб побудови рози вітрів. Накреслити основні і проміжні напрямки горизонту. Умовно взяти, що одному відрізку на графіку дорівнює певна кількість днів. Підрахувати, скільки днів на протязі місяця вітер дме в даних напрямках. На лініях, які відповідають напрямкам відкладаємо від центра число днів з вітрами цього напрямку і ставимо точку. Точки, відмічені на лініях, з’єднуємо по черзі. 1 відрізок - 2 дня Пн Пд Зх Сх Пн-Зх Пн-Сх Пд-Зх Пд-Сх 12 4 6 2 1 0 6 4

Номер слайду 22

Завдання: побудувати розу вітрів за даними в таблиці: Пн Пд Зх Сх Пн-Зх Пн-Сх Пд-Зх Пд-Сх 4 6 10 2 3 1 2 2 НАПРЯМ ВІТРУ КІЛЬКІСТЬ ДНІВ З ВІТРОМ ТАКОГО НАПРЯМКУ 1 відрізок – 2 дня

Номер слайду 23

Роза вітрів Які висновки можна зробити по даній розі вітрів?

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

ppt
Додано
30 січня 2022
Переглядів
1931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку